Mühimmat deposu patlaması 18 Aralık’ta

Gündem 15.12.2017 - 14:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Mühimmat deposu patlaması 18 Aralık’ta

Afyonkahisar’da meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu mühimmat depo patlamasının davasının görülmesine 18 Aralık da devam edilecek. 5 Eylül 2012 yılında Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç kışlası 4. Mühimmat Bölge Komutanlığı 41. Mühimmat Bölük Komutanlığı’na bağlı 32 numaralı 'iglo' tipi cephanelik depo patlamasının sonucu 25 asker şehit olmuştu. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Eskişehir Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde dava açılmış, ancak burada görülen duruşmalarda karar çıkmamış, sonrasında ise yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile askeri mahkemelerin kapatılması sonrası dava Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanmıştı. Davanın ilk duruşması kentte görülürken ikinci duruşma ise 18 Aralık 2017 Pazartesi saat 09.30’da yapılacak. Davaya çok sayıda şehit ailesinin katılması bekleniyor.

Afyonkahisar’da meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu mühimmat depo patlamasının davasının görülmesine 18 Aralık da devam edilecek.

5 Eylül 2012 yılında Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç kışlası 4. Mühimmat Bölge Komutanlığı 41. Mühimmat Bölük Komutanlığı’na bağlı 32 numaralı 'iglo' tipi cephanelik depo patlamasının sonucu 25 asker şehit olmuştu. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Eskişehir Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde dava açılmış, ancak burada görülen duruşmalarda karar çıkmamış, sonrasında ise yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile askeri mahkemelerin kapatılması sonrası dava Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanmıştı. Davanın ilk duruşması kentte görülürken ikinci duruşma ise 18 Aralık 2017 Pazartesi saat 09.30’da yapılacak. Davaya çok sayıda şehit ailesinin katılması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.