Moskova’da Burdur Rüzgârı

Dünya 13.08.2018 - 09:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Moskova’da Burdur Rüzgârı

Moskova’da Burdur Rüzgârı Esti
10-12 Ağustos tarihleri arasında Rusya’nın Başkenti Moskova’da Krasnaya Presnya parkında düzenlenen Moskova – Türkiye Turizm Festivaline Burdur damgasını vurdu.   Türkiye ve Rusya ilişkilerini güçlendirmek amaçlı düzenlenen festivale Türkiye’den Batı Akdeniz Kalkınma Ajansına Bağlı Belediyeler ve ticari sivil toplum kuruluşları da katıldı.   Türkiye’den Burdur’u Alaca Dokumaları ile Burdur Belediyesi temsil etti. Moskova halkının yoğun katılım sağladığı festivalde en çok ilgiyi gören stand ise Burdur Alaca Dokumaları oldu. Standı ziyaret eden ziyaretçilere Alaca dokumasının tarihi ve tezgâhta dokumasının inceliklerine dair bilgileri katılımcılara bizzat Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz verdi.    Burdur’un Rusya’da tanıtımı için büyük bir adım olan Moskova Türkiye Turizm Festivalinde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’in de katıldığı festivalde Burdur’un marka değeri olan Salda Gölü, Sagalassos , Kibrya , Medusa Başı ve Burdur’un dünyaca ünlü sazı sipsi tanıtıldı.   Başkan Ercengiz: “Amacımız Burdur’un yaklaşık 250 yıllık geleneğini sürdürebilmek korumak ve yaşatmak. Burdur’un markası olmuş alaca dokumalarını öncelikle Türkiye’ye ardında da Dünya’ya tanıtmak istiyor ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Diğer taraftan da kadınlarımızı bir meslek sahibi edip onları iş hayatına adapte etmeyi hedefliyoruz” dedi.    En yoğun ilginin yaşandığı Burdur standını gezen Moskovalı vatandaşların Burdur’a olan yakın ilgisi Burdur heyetini memnun bıraktı ve tüm ziyaretçilere Burdur’un dünyaca ünlü lezzeti olan Ceviz Ezmesi ikram edildi
Moskova’da Burdur Rüzgârı Esti

10-12 Ağustos tarihleri arasında Rusya’nın Başkenti Moskova’da Krasnaya Presnya parkında düzenlenen Moskova – Türkiye Turizm Festivaline Burdur damgasını vurdu.

 

Türkiye ve Rusya ilişkilerini güçlendirmek amaçlı düzenlenen festivale Türkiye’den Batı Akdeniz Kalkınma Ajansına Bağlı Belediyeler ve ticari sivil toplum kuruluşları da katıldı.

 

Türkiye’den Burdur’u Alaca Dokumaları ile Burdur Belediyesi temsil etti. Moskova halkının yoğun katılım sağladığı festivalde en çok ilgiyi gören stand ise Burdur Alaca Dokumaları oldu. Standı ziyaret eden ziyaretçilere Alaca dokumasının tarihi ve tezgâhta dokumasının inceliklerine dair bilgileri katılımcılara bizzat Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz verdi.

 

 Burdur’un Rusya’da tanıtımı için büyük bir adım olan Moskova Türkiye Turizm Festivalinde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’in de katıldığı festivalde Burdur’un marka değeri olan Salda Gölü, Sagalassos , Kibrya , Medusa Başı ve Burdur’un dünyaca ünlü sazı sipsi tanıtıldı.

 

Başkan Ercengiz: “Amacımız Burdur’un yaklaşık 250 yıllık geleneğini sürdürebilmek korumak ve yaşatmak. Burdur’un markası olmuş alaca dokumalarını öncelikle Türkiye’ye ardında da Dünya’ya tanıtmak istiyor ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Diğer taraftan da kadınlarımızı bir meslek sahibi edip onları iş hayatına adapte etmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

 En yoğun ilginin yaşandığı Burdur standını gezen Moskovalı vatandaşların Burdur’a olan yakın ilgisi Burdur heyetini memnun bıraktı ve tüm ziyaretçilere Burdur’un dünyaca ünlü lezzeti olan Ceviz Ezmesi ikram edildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.