MİNİK SİNEM DOKTORUNU ZİYARET ETTİ

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2013 - 12:23, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MİNİK SİNEM DOKTORUNU ZİYARET ETTİ

ANTALYA (İHA) - Tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen Sinem bebek, anne ve babasıyla Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Batu Aydınuraz’ı ziyaret etti.
Tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen Sinem bebek, anne ve babasıyla Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Batu Aydınuraz’ı ziyaret etti. Almanya’da yaşayan ve 11 yıllık evliliği boyunca 8 tüp bebek denemesinin olumsuz sonuçlanması nedeniyle bebek sahibi olma hayalinden vazgeçen Cemile Süral, Antalya’da Amerikan Embriyoloji Derneği tarafından akredite edilmiş Türkiye’nin ilk ve tek Tüp Bebek Merkezi’nin açıldığını öğrenince Antalya’ya geldi. 2011 yılında Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Batu Aydınuraz tarafından tedavi edilen Cemile Süral, tedavisinin 15’inci gününde hamile olduğunu öğrendi. Süral, sorun yaşamadan geçirdiği 9 ay sonunda Sinem bebeği dünyaya getirdi.İLK ANTALYA TATİLİ17 aylık Sinem bebek, annesi Cemile Süral ve babası İbrahim Süral ile ilk Antalya tatilinde Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Batu Aydınuraz’ı ziyaret etti.LABORATUVARLARIN ÖNEMİOp. Dr. Batu Aydınuraz, Cemile Süral’ın gebe kalamamasının 'açıklanamayan (nedeni bilinmeyen) infertilite' adı verilen bir durumdan kaynaklandığını söyledi. 2 yaşından itibaren böbrek üstü bezi yetmezliği nedeniyle ilaç kullanan ayrıca tiroid bezi yetersizliği tedavisi uygulanan Cemile Süral’ın öncelikle bu sorunlarının düzenlendiğini, kontrol altına alındığını belirten Op. Dr. Aydınuraz, “9’uncu denemenin başarılı olabilmesini sağlayan en önemli faktör embriyonun laboratuvar ortamında ‘5.gün-blastokist’ aşamasına getirilebilmesidir. Embriyonun rahimde tutunma yeteneğinin daha yüksek olduğu bu aşama tedavinin olumlu sonuçlanmasını sağlamıştır” dedi.Embriyonun 5’inci gün-blastokist gelişimini destekleyerek başarı sağlayan en önemli unsurun, tüp bebek laboratuvarının hem uygulama koşulları hem teknik alt yapı hem de uygulayıcıların tecrübesi anlamında yeterliliği olduğunu dile getiren Op. Dr. Aydınuraz, tüp bebek merkezi laboratuvarlarının hava kalitesi açısından iyi değerlendirilmesi, özellikle havadaki bir takım bakterilerin ve partiküllerin işlemlere zarar vermesini engelleyecek şekilde tasarlanmasının önemine dikkat çekti.
ANTALYA (İHA) - Tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen Sinem bebek, anne ve babasıyla Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Batu Aydınuraz’ı ziyaret etti.

Tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen Sinem bebek, anne ve babasıyla Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Batu Aydınuraz’ı ziyaret etti. 
Almanya’da yaşayan ve 11 yıllık evliliği boyunca 8 tüp bebek denemesinin olumsuz sonuçlanması nedeniyle bebek sahibi olma hayalinden vazgeçen Cemile Süral, Antalya’da Amerikan Embriyoloji Derneği tarafından akredite edilmiş Türkiye’nin ilk ve tek Tüp Bebek Merkezi’nin açıldığını öğrenince Antalya’ya geldi. 2011 yılında Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Batu Aydınuraz tarafından tedavi edilen Cemile Süral, tedavisinin 15’inci gününde hamile olduğunu öğrendi. Süral, sorun yaşamadan geçirdiği 9 ay sonunda Sinem bebeği dünyaya getirdi.
İLK ANTALYA TATİLİ
17 aylık Sinem bebek, annesi Cemile Süral ve babası İbrahim Süral ile ilk Antalya tatilinde Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Batu Aydınuraz’ı ziyaret etti.
LABORATUVARLARIN ÖNEMİ
Op. Dr. Batu Aydınuraz, Cemile Süral’ın gebe kalamamasının 'açıklanamayan (nedeni bilinmeyen) infertilite' adı verilen bir durumdan kaynaklandığını söyledi. 2 yaşından itibaren böbrek üstü bezi yetmezliği nedeniyle ilaç kullanan ayrıca tiroid bezi yetersizliği tedavisi uygulanan Cemile Süral’ın öncelikle bu sorunlarının düzenlendiğini, kontrol altına alındığını belirten Op. Dr. Aydınuraz, “9’uncu denemenin başarılı olabilmesini sağlayan en önemli faktör embriyonun laboratuvar ortamında ‘5.gün-blastokist’ aşamasına getirilebilmesidir. Embriyonun rahimde tutunma yeteneğinin daha yüksek olduğu bu aşama tedavinin olumlu sonuçlanmasını sağlamıştır” dedi.
Embriyonun 5’inci gün-blastokist gelişimini destekleyerek başarı sağlayan en önemli unsurun, tüp bebek laboratuvarının hem uygulama koşulları hem teknik alt yapı hem de uygulayıcıların tecrübesi anlamında yeterliliği olduğunu dile getiren Op. Dr. Aydınuraz, tüp bebek merkezi laboratuvarlarının hava kalitesi açısından iyi değerlendirilmesi, özellikle havadaki bir takım bakterilerin ve partiküllerin işlemlere zarar vermesini engelleyecek şekilde tasarlanmasının önemine dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.