Milletvekili Göker sordu, "Tarihi geçmiş aşılar hangi yöntemlerle ve nasıl imha edilmektedir?"

Siyaset 02.11.2019 - 09:57, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Milletvekili Göker sordu, "Tarihi geçmiş aşılar hangi yöntemlerle ve nasıl imha edilmektedir?"

  CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Aşı Takip Sistemi hakkında yazılı soru önergesi verdi.   Sayıştay tarafından hazırlanan Sağlık Bakanlığı 2018 Denetim Raporu ile gün yüzüne çıkan aşıların depolarda çürümesi ve zamanı geçtiği için imha edilmesi ile ilgili sorunların hala devam etmekte olduğunu belirten GÖKER, “Basına yansıyan haberlere göre Aşı Takip Sisteminde veri girişi yapan personelden kaynaklı veri hataları bütçede ekonomik yük oluşturmaktadır. ATS üzerinden yapılan incelemelerde geçen yıl 808 bin doz tüberküloz, 383 bin doz kızamık, 293 bin doz kabakulak-kızamık-kızamıkçık, 42 bin 682 doz mevsimsel grip ve 32 bin 500 doz Hepatit B olmak üzere 1 milyon 628 bin doz aşının İl Sağlık Müdürlükleri’nin deposunda bozulduğu tespit edilmiştir” dedi.   Söz konusu aşıların maddi değerinin 113 milyon lira olduğu düşünülürse maddi kaybın ne kadar büyük olduğu anlaşılmaktadır diyen CHP’li Vekil Sağlık Bakanlığına bir takım sorular yöneltti.   CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.   1 milyon 628 bin doz aşının İl Sağlık Müdürlükleri’nin deposunda bozulduğu iddiaları doğru mudur?   Aşı Takip Sisteminde veri girişi yapan personel kaynaklı veri hatalarının önlenmesi adına Bakanlığınızca ne tür çalışmalar yapılmaktadır?   Tarihi geçmiş aşılar hangi yöntemlerle ve nasıl imha edilmektedir?   Söz konusu 113 milyonluk zarar hususunda ne düşünüyorsunuz?

 

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Aşı Takip Sistemi hakkında yazılı soru önergesi verdi.

 

Sayıştay tarafından hazırlanan Sağlık Bakanlığı 2018 Denetim Raporu ile gün yüzüne çıkan aşıların depolarda çürümesi ve zamanı geçtiği için imha edilmesi ile ilgili sorunların hala devam etmekte olduğunu belirten GÖKER, “Basına yansıyan haberlere göre Aşı Takip Sisteminde veri girişi yapan personelden kaynaklı veri hataları bütçede ekonomik yük oluşturmaktadır. ATS üzerinden yapılan incelemelerde geçen yıl 808 bin doz tüberküloz, 383 bin doz kızamık, 293 bin doz kabakulak-kızamık-kızamıkçık, 42 bin 682 doz mevsimsel grip ve 32 bin 500 doz Hepatit B olmak üzere 1 milyon 628 bin doz aşının İl Sağlık Müdürlükleri’nin deposunda bozulduğu tespit edilmiştir” dedi.

 

Söz konusu aşıların maddi değerinin 113 milyon lira olduğu düşünülürse maddi kaybın ne kadar büyük olduğu anlaşılmaktadır diyen CHP’li Vekil Sağlık Bakanlığına bir takım sorular yöneltti.

 

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

 

1 milyon 628 bin doz aşının İl Sağlık Müdürlükleri’nin deposunda bozulduğu iddiaları doğru mudur?

 

Aşı Takip Sisteminde veri girişi yapan personel kaynaklı veri hatalarının önlenmesi adına Bakanlığınızca ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

 

Tarihi geçmiş aşılar hangi yöntemlerle ve nasıl imha edilmektedir?

 

Söz konusu 113 milyonluk zarar hususunda ne düşünüyorsunuz?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.