MHP İl Başkanı Ökte Alparslan Türkeş’i andı

Gündem 03.04.2020 - 17:02, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MHP İl Başkanı Ökte Alparslan Türkeş’i andı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hikmet Ökte rahmetli Alparslan Türkeş’in vefatının 23. Yılında andı.
MHP İl Başkanı Hikmet Ökte’nin yaptığı basın açıklamasında; “Her yıl 4 Nisan geldiğinde ülkücü hareketin yüreğine bir ok saplanır, nefesi düğümlenir. Türk’ün son Başbuğu' nu ebediyete göndermenin hüzünlü anısı çöker akıllara. Ülkücü camia için Alparslan Türkeş sadece bir genel başkan ismi değildir. Alparslan Türkeş, aklımızla ve yüreğimizle sorgusuz takip ettiğimiz bir yol göstericidir. Bu yüzdendir ki vefatı hem yüreğimizde hem de aklımızda tahribata neden olmakla birlikte, ruhumuzda da derin bir iz bırakmıştır. Dünya üzerinde ülkücülerden başka bir sivil toplum yoktur ki, sadece manevi bağlarla bağlı olsun ve bir emirle birlikte kitle olarak hareket edebilsin. Bu bir teşkilatlanma başarısıdır, mimarı da rahmetli Başbuğumuzdur.   Kendisi idealistti, merhametliydi, merhametli olduğu için adaletliydi, adaletinden ötürü istikametliydi. Büyük bir dava adamı, büyük bir stratejist, büyük bir yazardı. Mücadeleyle geçen ömründe her zaman bilime ayrı önem verdi. 9 Işık adlı Milli bir doktrin yayınlayıp, asimile olmaya yüz tutmuş Türk Milleti' ne özüne dön çağrısı yaptı. "Evladım" dediği neferleri için tüm fedakarlığı göze alırdı.   Kıymetli hemşehrilerim; Biz çok sayıda ihanet süzgecinden geçmiş bir partiyiz. Rahmetli Başbuğumuzun her fırsatta dile getirdiği gibi, ülkücün yeri MHP'dir. Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli Bey, Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyin emanetine asla halel getirmemiştir, biz teşkilatı olarak buna şahidiz. Dün olduğu gibi bugün de zor zamanda Devletimizin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz.  Vefatının Sene- i Devriyesinde Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendiyi ve tüm ülkücü şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Emin olun davanız davamızdır, yolunuz yolumuzdur.” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hikmet Ökte rahmetli Alparslan Türkeş’in vefatının 23. Yılında andı.

MHP İl Başkanı Hikmet Ökte’nin yaptığı basın açıklamasında; “Her yıl 4 Nisan geldiğinde ülkücü hareketin yüreğine bir ok saplanır, nefesi düğümlenir. Türk’ün son Başbuğu' nu ebediyete göndermenin hüzünlü anısı çöker akıllara.

Ülkücü camia için Alparslan Türkeş sadece bir genel başkan ismi değildir. Alparslan Türkeş, aklımızla ve yüreğimizle sorgusuz takip ettiğimiz bir yol göstericidir. Bu yüzdendir ki vefatı hem yüreğimizde hem de aklımızda tahribata neden olmakla birlikte, ruhumuzda da derin bir iz bırakmıştır.

Dünya üzerinde ülkücülerden başka bir sivil toplum yoktur ki, sadece manevi bağlarla bağlı olsun ve bir emirle birlikte kitle olarak hareket edebilsin. Bu bir teşkilatlanma başarısıdır, mimarı da rahmetli Başbuğumuzdur.

 

Kendisi idealistti, merhametliydi, merhametli olduğu için adaletliydi, adaletinden ötürü istikametliydi. Büyük bir dava adamı, büyük bir stratejist, büyük bir yazardı. Mücadeleyle geçen ömründe her zaman bilime ayrı önem verdi. 9 Işık adlı Milli bir doktrin yayınlayıp, asimile olmaya yüz tutmuş Türk Milleti' ne özüne dön çağrısı yaptı. "Evladım" dediği neferleri için tüm fedakarlığı göze alırdı.

 

Kıymetli hemşehrilerim;

Biz çok sayıda ihanet süzgecinden geçmiş bir partiyiz. Rahmetli Başbuğumuzun her fırsatta dile getirdiği gibi, ülkücün yeri MHP'dir. Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli Bey, Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyin emanetine asla halel getirmemiştir, biz teşkilatı olarak buna şahidiz. Dün olduğu gibi bugün de zor zamanda Devletimizin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. 

Vefatının Sene- i Devriyesinde

Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendiyi ve tüm ülkücü şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Emin olun davanız davamızdır, yolunuz yolumuzdur.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.