Meme kanserine farkındalık için zumba

(AA) - Anadolu Ajansı | 23.10.2019 - 09:12, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Meme kanserine farkındalık için zumba

Bucak'da "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında bir araya gelen 30 kadın farkındalık için zumba yaptı.
  Meme kanserine dikkat çekmek amacıyla Recai Tosyalı Düğün Salonu'nda zumba etkinliği düzenlendi. Burada bir araya gelen 30 kadın, iki saat boyunca eğitmenler eşliğinde zumba yaptı.   Zumba eğitmeni Gülsüm Çelik, ekim ayının meme kanseri farkındalık ayı olduğunu vurguladı. Kendilerinin de farklı bir etkinlik yapmak istediklerini aktaran Çelik, "Zumba bu konuda çok hassas. Farkındalık oluşturmak amacıyla zumba ile kansere karşı savaşmak istedik." dedi.   Geçen yıl meme kanserine yakalanan ve gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşan Fatma Sak da etkinlikte yaşadığı süreci anlattı.    Öncelikle kanserle yaşamayı öğrendiğini dile getiren Sak, "7 Mart hayatımda bir dönüm noktası oldu. O gün teşhis konuldu. Birinci evredeydi. Ameliyatım kolaydı." diye konuştu.    Kadınlara da sık sık kontrol yaptırmalarını öneren Sak, "(Bende birşey yok, hiçbir belirti yok) demeyin. Korkmayın, herkesin başına böyle şeyler gelebilir. Önemli olan erken tanı." ifadelerini kullandı. 
Bucak'da "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında bir araya gelen 30 kadın farkındalık için zumba yaptı.

 

Meme kanserine dikkat çekmek amacıyla Recai Tosyalı Düğün Salonu'nda zumba etkinliği düzenlendi. Burada bir araya gelen 30 kadın, iki saat boyunca eğitmenler eşliğinde zumba yaptı.

 

Zumba eğitmeni Gülsüm Çelik, ekim ayının meme kanseri farkındalık ayı olduğunu vurguladı. Kendilerinin de farklı bir etkinlik yapmak istediklerini aktaran Çelik, "Zumba bu konuda çok hassas. Farkındalık oluşturmak amacıyla zumba ile kansere karşı savaşmak istedik." dedi.

 

Geçen yıl meme kanserine yakalanan ve gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşan Fatma Sak da etkinlikte yaşadığı süreci anlattı. 

 

Öncelikle kanserle yaşamayı öğrendiğini dile getiren Sak, "7 Mart hayatımda bir dönüm noktası oldu. O gün teşhis konuldu. Birinci evredeydi. Ameliyatım kolaydı." diye konuştu. 

 

Kadınlara da sık sık kontrol yaptırmalarını öneren Sak, "(Bende birşey yok, hiçbir belirti yok) demeyin. Korkmayın, herkesin başına böyle şeyler gelebilir. Önemli olan erken tanı." ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.