MEHMET GÖRMEZ'DEN 'BEDDUA' AÇIKLAMASI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2013 - 16:05, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MEHMET GÖRMEZ'DEN 'BEDDUA' AÇIKLAMASI

Prof. Dr. Mehmet Görmez,: 'Olup bitenler nefret yüklü tartışmalar, öfke yüklü dualar gönül coğrafyamızda milletimize umut bağlayan kardeşlerimizin umutlarını arttırmıyor' dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Libya İslam İşleri ve Evkaf Bakanı Ali El Beşir Hamuda ve beraberindeki heyetle görüştü. Görüşme sırasında basın mensuplarının son günlerde dini terimler üzerine yapılan tartışmalarla ilgili bir sorusu üzerine Görmez, şunları söyledi: “Bu gibi hallerde Sevgili Peygamberimizin ’Ya hayır konuşun ya susun’ öğretisine göre hareket etmek daha hayırlıdır. Ancak olup bitenlerden dolayı hem bir Müslüman olarak hem de milletimizin yüce değerlerine hizmet eden güzide bir müessesenin mensubu olarak fevkalade üzgün olduğumu kalben hüzün duyduğumu ifade etmek isterim. Çünkü olup bitenler Libya’da ülkelerini yeniden imar etmeye çalışan Ömer Muhtar’ın çocuklarını sevindirmiyor. Çünkü olup bitenler Afrika’da kalbi yaslı, gözü yaşlı insanları sevindirmiyor. Çünkü olup bitenler nefret yüklü tartışmalar, öfke yüklü dualar gönül coğrafyamızda milletimize umut bağlayan kardeşlerimizin umutlarını arttırmıyor. Çünkü olup bitenler kutuplaşmalar, yüce dinimiz etrafında yapılan tartışmalar yanı başımızda Suriye’de varil bombalarıyla katledilen çocukların feryadını dindirmiyor. Herkesi kin, öfke ve güç tutkusu ateşini söndürmeye davet ediyorum. Herkes öfke ateşine bir kova su döksün. Elinde kovası yoksa İbrahim’in ateşini söndürmeye giden karınca misali avurtlarında öfke değil su taşımaya davet ediyorum. Hukuka intikal eden konularda da hakkın ve adaletin tecelli etmesini diliyorum.”
Prof. Dr. Mehmet Görmez,: 'Olup bitenler nefret yüklü tartışmalar, öfke yüklü dualar gönül coğrafyamızda milletimize umut bağlayan kardeşlerimizin umutlarını arttırmıyor' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Libya İslam İşleri ve Evkaf Bakanı Ali El Beşir Hamuda ve beraberindeki heyetle görüştü. Görüşme sırasında basın mensuplarının son günlerde dini terimler üzerine yapılan tartışmalarla ilgili bir sorusu üzerine Görmez, şunları söyledi:

“Bu gibi hallerde Sevgili Peygamberimizin ’Ya hayır konuşun ya susun’ öğretisine göre hareket etmek daha hayırlıdır. Ancak olup bitenlerden dolayı hem bir Müslüman olarak hem de milletimizin yüce değerlerine hizmet eden güzide bir müessesenin mensubu olarak fevkalade üzgün olduğumu kalben hüzün duyduğumu ifade etmek isterim. Çünkü olup bitenler Libya’da ülkelerini yeniden imar etmeye çalışan Ömer Muhtar’ın çocuklarını sevindirmiyor. Çünkü olup bitenler Afrika’da kalbi yaslı, gözü yaşlı insanları sevindirmiyor.

Çünkü olup bitenler nefret yüklü tartışmalar, öfke yüklü dualar gönül coğrafyamızda milletimize umut bağlayan kardeşlerimizin umutlarını arttırmıyor. Çünkü olup bitenler kutuplaşmalar, yüce dinimiz etrafında yapılan tartışmalar yanı başımızda Suriye’de varil bombalarıyla katledilen çocukların feryadını dindirmiyor. Herkesi kin, öfke ve güç tutkusu ateşini söndürmeye davet ediyorum. Herkes öfke ateşine bir kova su döksün. Elinde kovası yoksa İbrahim’in ateşini söndürmeye giden karınca misali avurtlarında öfke değil su taşımaya davet ediyorum. Hukuka intikal eden konularda da hakkın ve adaletin tecelli etmesini diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.