MEHMET CADIL: “EĞER İŞÇİNİN GÖNLÜNÜ ALIRSAN DAĞLARI DEVİRİRSİN”

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2013 - 11:57, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MEHMET CADIL: “EĞER İŞÇİNİN GÖNLÜNÜ ALIRSAN DAĞLARI DEVİRİRSİN”

BURDUR (İHA) - Eski Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl, Göller Bölgesi'nde yayınlanmakta olan Ayrıntı Dergisi'ne yaptığı açıklamada, bugüne gelmesinde babasının uyguladığı disiplinin etkili olduğunu söyledi.
Eski Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl, Göller Bölgesi'nde yayınlanmakta olan Ayrıntı Dergisi'ne yaptığı açıklamada, bugüne gelmesinde babasının uyguladığı disiplinin etkili olduğunu söyledi. Halktan aldığın parayı halka aktarmak zorunda olduğunu belirten eski Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl, “Yoksa bir gün tökezlersiniz. Eğer hayır duaları almazsanız başarılı olacağınıza inanmıyorum. Yeri geldiğinde işçinizle olacaksınız. Onunla yemek yemelisin yoksa işçin sana para kazandırmaz. Eğer işçinin gönlünü alırsan dağları devirirsin. Biz firma olarak bunu yaptık. Ben, firma bazında işçilerimi senede bir veya iki sefer ödüllendirmişimdir. Dışarıda ağalık yapıp da işçinde ağalık yapmazsan olmaz. Eğer böyle olursa işçin ‘Bizim kazandırdığımız parayla dışarıda ağalık yapıyor.’ der. Biz şu anda olsun, geçmişte olsun yılda birkaç kez işçilerimize prim veririz. Neden, çünkü bu parada; ben varsam onlar var, onlar varsa ben varım” dedi.2007 yılında Kırkpınar Çayır Ağası olan Cadıl, hayat felsefesinde 'sağ elin verdiğini sol elin görmemesi' olduğunu söyledi. İlkokul yıllarında simit satarak para biriktirdiğini ve biriktirdiği paranın tamamını babasına verdiğini belirten Cadıl, “Çocukluk dönemlerinde simit sattığını, gençlik ve olgunluk dönemlerinde ise akücülük ve kalıpçılık işleriyle uğraştığını ifade etti. Geçmişine sahip olamayanlar geleceğine de sahip olamayacağını belirten Cadıl, “Yörük geleneğini son 14 yıldır Burdur Aziziye yaylasında düzenlediği şenliklerle yaşattığını ve bu şenliğe bir defada on binlerce kişinin katıldı” diye konuştu.Mehmet Cadıl sağlık, eğitim ve kültürel alanlarda yaptığı hizmetlerin haricinde ihracatta kırdığı rekorlarla da adından sıkça söz ettiriyor.
BURDUR (İHA) - Eski Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl, Göller Bölgesi'nde yayınlanmakta olan Ayrıntı Dergisi'ne yaptığı açıklamada, bugüne gelmesinde babasının uyguladığı disiplinin etkili olduğunu söyledi.

Eski Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl, Göller Bölgesi'nde yayınlanmakta olan Ayrıntı Dergisi'ne yaptığı açıklamada, bugüne gelmesinde babasının uyguladığı disiplinin etkili olduğunu söyledi. 
Halktan aldığın parayı halka aktarmak zorunda olduğunu belirten eski Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl, “Yoksa bir gün tökezlersiniz. Eğer hayır duaları almazsanız başarılı olacağınıza inanmıyorum. Yeri geldiğinde işçinizle olacaksınız. Onunla yemek yemelisin yoksa işçin sana para kazandırmaz. Eğer işçinin gönlünü alırsan dağları devirirsin. Biz firma olarak bunu yaptık. Ben, firma bazında işçilerimi senede bir veya iki sefer ödüllendirmişimdir. Dışarıda ağalık yapıp da işçinde ağalık yapmazsan olmaz. Eğer böyle olursa işçin ‘Bizim kazandırdığımız parayla dışarıda ağalık yapıyor.’ der. Biz şu anda olsun, geçmişte olsun yılda birkaç kez işçilerimize prim veririz. Neden, çünkü bu parada; ben varsam onlar var, onlar varsa ben varım” dedi.
2007 yılında Kırkpınar Çayır Ağası olan Cadıl, hayat felsefesinde 'sağ elin verdiğini sol elin görmemesi' olduğunu söyledi. İlkokul yıllarında simit satarak para biriktirdiğini ve biriktirdiği paranın tamamını babasına verdiğini belirten Cadıl, “Çocukluk dönemlerinde simit sattığını, gençlik ve olgunluk dönemlerinde ise akücülük ve kalıpçılık işleriyle uğraştığını ifade etti. Geçmişine sahip olamayanlar geleceğine de sahip olamayacağını belirten Cadıl, “Yörük geleneğini son 14 yıldır Burdur Aziziye yaylasında düzenlediği şenliklerle yaşattığını ve bu şenliğe bir defada on binlerce kişinin katıldı” diye konuştu.
Mehmet Cadıl sağlık, eğitim ve kültürel alanlarda yaptığı hizmetlerin haricinde ihracatta kırdığı rekorlarla da adından sıkça söz ettiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.