Markalaşmak zor Dünya düzleşti rakip bütün dünya

01.11.2019 - 16:35, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Markalaşmak zor Dünya düzleşti rakip bütün dünya

Üyeleri için eğitim faaliyetlerine aralıksız devam eden BUTSO’da, “Markalaşma” konulu sunum gerçekleştirildi.   BUTSO Konferans Salonunda yapılan, TOBB ETÜ SEM’den Dr. Cengiz Tavukçuoğlu’nun sunumuyla gerçekleştirilen toplantıya, Burdur Defterdarı Sedat Ayyıldız, BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, BUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Yardım, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Ali Daldal ve Hakan Yoran, BUTSO Meclis Üyeleri de katıldılar.  Güncel örneklemeler ve yeni mevzuatların anlatıldığı sunumda markalaşmanın Türkiye’deki ve dünyadaki tarihçesi de aktarıldı.   “Markalaşma” konu başlıklı sunum yapan Dr. Cengiz Tavukçuoğlu: “Üretmek kolay, markalaşmak zor. Dünya düzleşti; rakip bütün dünya. Aynı ürüne tüketicinin daha fazla para ödemesinin tek yolu markalaşmak. Emek, alın teri, zeka, yaratma gibi kuralların tamamen kullanıldığı markalaşma süreci dünyaya mal satmanın tek yolu” diyerek başladığı konuşmasına Türkiye’deki çeşitli otellerin, restoranların, fast food zincirlerinin, marketlerin, otomobil firmalarının, yolcu otobüsü şirketlerinin, fotoğraf ve hesap makinelerinin zaman içerisindeki değişiminden ve markalaşma sürecinden bahsederek devam etti.   Eğitim toplantısının sonunda bir değerlendirmede bulunan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Üyelerimiz için eğitim takvimimize göre faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor. Şirketlerimizin, firmalarımızın kalkınması, ilimizin ekonomik ölçekte büyümesi ve dünyaya rekabet edebilecek donanımlara sahip olunması için alanında uzman eğitmenler tarafından yapılan bir faaliyeti daha gerçekleştirdik. Bu haftaki eğitimde marka değerini ve özelliklerini konu aldık” dedi.   Burdur’dan ve Türkiye’den daha fazla sayıda markaların dünyaya açılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Yusuf Keyik: “Marka, işletmelerin mal ve hizmetlerini diğer işletmelerden ayıran isimlerine denir. Marka isimlerinin oluşturulmasında herhangi bir kural olmasa da dünyadaki her dilde kolay telaffuz edilebilen, herhangi bir olumsuzluk anlamı taşımayan ve son dönemde de en fazla 3 harfli olması tercih edilmektedir. Bizler, Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte ilimizin marka değerlerini yükseltmenin ve dünyaya Burdur’dan daha fazla sayıda markalı ticaretinin yapılmasının takipçisiyiz” şeklinde konuştu.

Üyeleri için eğitim faaliyetlerine aralıksız devam eden BUTSO’da, “Markalaşma” konulu sunum gerçekleştirildi.

 

BUTSO Konferans Salonunda yapılan, TOBB ETÜ SEM’den Dr. Cengiz Tavukçuoğlu’nun sunumuyla gerçekleştirilen toplantıya, Burdur Defterdarı Sedat Ayyıldız, BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, BUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Yardım, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Ali Daldal ve Hakan Yoran, BUTSO Meclis Üyeleri de katıldılar.  Güncel örneklemeler ve yeni mevzuatların anlatıldığı sunumda markalaşmanın Türkiye’deki ve dünyadaki tarihçesi de aktarıldı.

 

“Markalaşma” konu başlıklı sunum yapan Dr. Cengiz Tavukçuoğlu: “Üretmek kolay, markalaşmak zor. Dünya düzleşti; rakip bütün dünya. Aynı ürüne tüketicinin daha fazla para ödemesinin tek yolu markalaşmak. Emek, alın teri, zeka, yaratma gibi kuralların tamamen kullanıldığı markalaşma süreci dünyaya mal satmanın tek yolu” diyerek başladığı konuşmasına Türkiye’deki çeşitli otellerin, restoranların, fast food zincirlerinin, marketlerin, otomobil firmalarının, yolcu otobüsü şirketlerinin, fotoğraf ve hesap makinelerinin zaman içerisindeki değişiminden ve markalaşma sürecinden bahsederek devam etti.

 

Eğitim toplantısının sonunda bir değerlendirmede bulunan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Üyelerimiz için eğitim takvimimize göre faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor. Şirketlerimizin, firmalarımızın kalkınması, ilimizin ekonomik ölçekte büyümesi ve dünyaya rekabet edebilecek donanımlara sahip olunması için alanında uzman eğitmenler tarafından yapılan bir faaliyeti daha gerçekleştirdik. Bu haftaki eğitimde marka değerini ve özelliklerini konu aldık” dedi.

 

Burdur’dan ve Türkiye’den daha fazla sayıda markaların dünyaya açılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Yusuf Keyik: “Marka, işletmelerin mal ve hizmetlerini diğer işletmelerden ayıran isimlerine denir. Marka isimlerinin oluşturulmasında herhangi bir kural olmasa da dünyadaki her dilde kolay telaffuz edilebilen, herhangi bir olumsuzluk anlamı taşımayan ve son dönemde de en fazla 3 harfli olması tercih edilmektedir. Bizler, Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte ilimizin marka değerlerini yükseltmenin ve dünyaya Burdur’dan daha fazla sayıda markalı ticaretinin yapılmasının takipçisiyiz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.