MAKÜ'DE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Gündem 06.08.2014 - 15:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MAKÜ'DE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sanayi İşbirliği, Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi, İlk Yardım Eğitim Merkezi Uygunluk Belgesi alarak İlk Yardım eğitimleri düzenlemeye başlandı.
Özel sektör ve kamu sektöründe çalışanı olan bütün kurumlar, Sağlık Bakanlığının yayınlamış olduğu İlk Yardım Yönetmeliğince; tüm kurumlarda istihdam edilen her 20 personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan iş yerlerinde her 10 personel için bir olacak şekilde sertifikalı ilk yardımcı bulundurma zorunluluğu var. İlk Yardımcı Personel olacak kişinin İlk Yardım Eğitimi için yetkilendirilmiş merkezden Sağlık Bakanlığı onaylı “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almış olması gerekiyor. Burdur Orman İşletme Müdürlüğü personelinin de katılmış olduğu grup 2 gün süren eğitim sonunda kursiyerlerler İlk Yardım eğitimini tamamladı ve merkezden Sağlık Bakanlığı onaylı “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almaya hak kazandı. Eğitimler için kayıtlar devam ediyor.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sanayi İşbirliği, Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi, İlk Yardım Eğitim Merkezi Uygunluk Belgesi alarak İlk Yardım eğitimleri düzenlemeye başlandı.

Özel sektör ve kamu sektöründe çalışanı olan bütün kurumlar, Sağlık Bakanlığının yayınlamış olduğu İlk Yardım Yönetmeliğince; tüm kurumlarda istihdam edilen her 20 personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan iş yerlerinde her 10 personel için bir olacak şekilde sertifikalı ilk yardımcı bulundurma zorunluluğu var. İlk Yardımcı Personel olacak kişinin İlk Yardım Eğitimi için yetkilendirilmiş merkezden Sağlık Bakanlığı onaylı “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almış olması gerekiyor.

Burdur Orman İşletme Müdürlüğü personelinin de katılmış olduğu grup 2 gün süren eğitim sonunda kursiyerlerler İlk Yardım eğitimini tamamladı ve merkezden Sağlık Bakanlığı onaylı “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almaya hak kazandı.

Eğitimler için kayıtlar devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.