MAKÜ YENİ MEYVELER VERDİ

Eğitim 11.05.2018 - 19:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ YENİ MEYVELER VERDİ

MAKÜ’DEN MEZUN 6 BİN ÖĞRENCİ YURDUN DÖRT BİR YANINDA GÖREVE BAŞLAYACAK
Her yıl yeni mezunlarıyla, İstiklal Yerleşkesinde köklerini salıp her yıl yeni meyveler veren Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bu yıl da 6 bin mezunlarının coşkusunu yaşadı. Burdur Cumhuriyet Meydanında resmi program yapan MAKÜ hem öğrencilerin mezuniyet gururuna hem de öğrenci ailelerinin bu mutluluk gururuna vesile oldu. Mezuniyet töreni için her yıl Gazi Atatürk Stadında yapılan program için hem zeminin sentetik çimlerden olması nedeniyle hem de mezunların kent merkezinden uzaklaşmaması amacıyla cumhuriyet meydanı seçildi. Programda çeşitli etkinlikler yer alırken, program sonunda binlerce öğrenci kep atma töreniyle geleceğe adım atmış oldu. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz da yaptığı konuşmada: “Sevgili veliler, doğumu ile sevince boğulduğunuz, öğretim kademelerini tamamladıklarına şahit olduğunuz evlatlarınız artık sorumluluklarını bilen birer yetişkin olarak karşınızdalar. Evlatlarınızı iyi bir eğitim almaları ve vatanlarına hizmet etmeleri amacıyla bizlere emanet ettiniz.  Bizler de emanetinize sahip çıkarak tüm akademik ve idari personelimiz ile onları evladımız kabul ettik. Bizler öğrencilerimizle bir aile olduk. Aldıkları eğitimin bir parçası olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de destekçileri olduk. Ülkeye yayılarak memleketin kalkınmasını vazife edineceksiniz. Bu vazifede Mehmet Akif sizler için rehber olacaktır. Sevgili öğrenciler, sizler bu ülkenin aydınlık yarınlarının teminatı olacaksınız. Atatürk tüm ümidini gençlere bağlamıştır ve cumhuriyeti sizlere emanet etmiştir. Amacınız sadece geçiminizi sağlayacak gelir elde etmek değil, bin yıllık kardeşliğimizi de yaşatmak ve bu kardeşliği ülkemizden başlayarak halka yaymak  için çalışmaktır. Aileleriniz sizler için büyük fedakârlık yaptılar. Sizlerin nitelikli bir şekilde yetişmesi için tüm imkânlarını kullandılar. Bu yüzden birçok sorumluluk yüklendiniz. Gençler, çok değerli ailelerinizin huzurunda sizlere mutluluk ve başarı diliyorum. “ dedi.
MAKÜ’DEN MEZUN 6 BİN ÖĞRENCİ YURDUN DÖRT BİR YANINDA GÖREVE BAŞLAYACAK

Her yıl yeni mezunlarıyla, İstiklal Yerleşkesinde köklerini salıp her yıl yeni meyveler veren Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bu yıl da 6 bin mezunlarının coşkusunu yaşadı. Burdur Cumhuriyet Meydanında resmi program yapan MAKÜ hem öğrencilerin mezuniyet gururuna hem de öğrenci ailelerinin bu mutluluk gururuna vesile oldu.

Mezuniyet töreni için her yıl Gazi Atatürk Stadında yapılan program için hem zeminin sentetik çimlerden olması nedeniyle hem de mezunların kent merkezinden uzaklaşmaması amacıyla cumhuriyet meydanı seçildi.

Programda çeşitli etkinlikler yer alırken, program sonunda binlerce öğrenci kep atma töreniyle geleceğe adım atmış oldu.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz da yaptığı konuşmada: “Sevgili veliler, doğumu ile sevince boğulduğunuz, öğretim kademelerini tamamladıklarına şahit olduğunuz evlatlarınız artık sorumluluklarını bilen birer yetişkin olarak karşınızdalar. Evlatlarınızı iyi bir eğitim almaları ve vatanlarına hizmet etmeleri amacıyla bizlere emanet ettiniz.  Bizler de emanetinize sahip çıkarak tüm akademik ve idari personelimiz ile onları evladımız kabul ettik. Bizler öğrencilerimizle bir aile olduk. Aldıkları eğitimin bir parçası olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de destekçileri olduk. Ülkeye yayılarak memleketin kalkınmasını vazife edineceksiniz. Bu vazifede Mehmet Akif sizler için rehber olacaktır. Sevgili öğrenciler, sizler bu ülkenin aydınlık yarınlarının teminatı olacaksınız. Atatürk tüm ümidini gençlere bağlamıştır ve cumhuriyeti sizlere emanet etmiştir. Amacınız sadece geçiminizi sağlayacak gelir elde etmek değil, bin yıllık kardeşliğimizi de yaşatmak ve bu kardeşliği ülkemizden başlayarak halka yaymak  için çalışmaktır. Aileleriniz sizler için büyük fedakârlık yaptılar. Sizlerin nitelikli bir şekilde yetişmesi için tüm imkânlarını kullandılar. Bu yüzden birçok sorumluluk yüklendiniz. Gençler, çok değerli ailelerinizin huzurunda sizlere mutluluk ve başarı diliyorum. “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.