MAKÜ’lü Öğrenciler Şiddet Mağduru Kadın ve Çocukların Sesi Oldu

Gündem 11.12.2019 - 13:16, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ’lü Öğrenciler Şiddet Mağduru Kadın ve Çocukların Sesi Oldu

  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Toplumsal Duyarlılık Topluluğu tarafından Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık etkinliği düzenlendi.   Üniversite yönetimi, akademisyenler ve öğrencilerden oluşan bir grup ellerinde pankartlarla Avşar Han binası önünden Amfi Tiyatroya kadar yürüme etkinliği düzenlediler.   “Çocuk bedenime dokunma”, “Artık sessiz kalmak istemiyoruz”, “Şiddet yetersiz kimsenin son barınağıdır”, “Kadına şiddet toplumsal bir hastalıktır” gibi sözlerin yazılı olduğu dövizlerle yürüyen öğrenciler istismara hayır, çocuğa ve kadına uzanan eller kırılsın diyerek şiddet mağduru kadın ve çocukların sesi oldular.   Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Topluluk akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nevin Uslu ve Kadın Sorunları Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doçent Dr. Firdevs Savi Çakar’ın da katıldığı yürüyüş sonrası Amfi Tiyatro’da Topluluk üyeleri basın açıklamasında bulundular.    Rektör Korkmaz yaptığı açıklamada; “Toplumumuzun bugün hassasiyetine, duyarlılığına biz de ortak olduk. Ülkemizin gerçekten kanayan bir yarası. Kadına, çocuğa, dezavantajlı gruplara uygulanan şiddetler, özellikle kadın ölümlerinin ülkemizde bir türlü hız kesmemesi, bunun toplumsal temellerine bakmayı gerektiriyor. Bu soruna bir bütün bakmadıkça çözme şansımız yok. Konuyu adli ve polisiye önlemlerle çözme şansımız yok. Herkesin kendince özellikle erkeklerin nefsinde bu konuyu değerlendirip, toplumsal bir bilinç aşılamamız gerekiyor. Eğitimde, evde, ailede, sokakta, okulda, iş yerinde, her yerde bu konuyu bir bütün halinde ele alırsak, bağlamından kopartmazsak sanırım ilerleyen zamanlarda bu konunun şiddetini azaltacağımızı düşünüyorum. Bizim bu öğrencilerimiz bunların her biri yarın topluma atıldıklarında bu konunun da temsilcisi olacaklar ve orta bir dönemde bunu çözeceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.   Yürüyüş yapılan açıklamaların ardından sona erdi.

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Toplumsal Duyarlılık Topluluğu tarafından Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık etkinliği düzenlendi.

 

Üniversite yönetimi, akademisyenler ve öğrencilerden oluşan bir grup ellerinde pankartlarla Avşar Han binası önünden Amfi Tiyatroya kadar yürüme etkinliği düzenlediler.

 

“Çocuk bedenime dokunma”, “Artık sessiz kalmak istemiyoruz”, “Şiddet yetersiz kimsenin son barınağıdır”, “Kadına şiddet toplumsal bir hastalıktır” gibi sözlerin yazılı olduğu dövizlerle yürüyen öğrenciler istismara hayır, çocuğa ve kadına uzanan eller kırılsın diyerek şiddet mağduru kadın ve çocukların sesi oldular.

 

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Topluluk akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nevin Uslu ve Kadın Sorunları Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doçent Dr. Firdevs Savi Çakar’ın da katıldığı yürüyüş sonrası Amfi Tiyatro’da Topluluk üyeleri basın açıklamasında bulundular. 

 

Rektör Korkmaz yaptığı açıklamada; “Toplumumuzun bugün hassasiyetine, duyarlılığına biz de ortak olduk. Ülkemizin gerçekten kanayan bir yarası. Kadına, çocuğa, dezavantajlı gruplara uygulanan şiddetler, özellikle kadın ölümlerinin ülkemizde bir türlü hız kesmemesi, bunun toplumsal temellerine bakmayı gerektiriyor. Bu soruna bir bütün bakmadıkça çözme şansımız yok. Konuyu adli ve polisiye önlemlerle çözme şansımız yok. Herkesin kendince özellikle erkeklerin nefsinde bu konuyu değerlendirip, toplumsal bir bilinç aşılamamız gerekiyor. Eğitimde, evde, ailede, sokakta, okulda, iş yerinde, her yerde bu konuyu bir bütün halinde ele alırsak, bağlamından kopartmazsak sanırım ilerleyen zamanlarda bu konunun şiddetini azaltacağımızı düşünüyorum. Bizim bu öğrencilerimiz bunların her biri yarın topluma atıldıklarında bu konunun da temsilcisi olacaklar ve orta bir dönemde bunu çözeceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Yürüyüş yapılan açıklamaların ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.