MAKÜ'lü Öğrenciler Görme Engelliler İçin Sesli Kitaplar Oluşturdu

Eğitim 16.05.2019 - 14:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ'lü Öğrenciler Görme Engelliler İçin Sesli Kitaplar Oluşturdu

10-16 Mayıs 2019 Engelliler Haftası nedeniyle Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Çavdır Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Programı öğrencileri görme engelli bireyler için 'Karanlıkları Aydınlatıyoruz Projesi'ni hayata geçirdi
10-16 Mayıs 2019 Engelliler Haftası nedeniyle Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Çavdır Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Programı öğrencileri görme engelli bireyler için 'Karanlıkları Aydınlatıyoruz Projesi'ni hayata geçirdi. Görme engelli bireylerin bilgiye erişimlerine katkı sağlamak adına gerçekleştirilen proje ile üniversite öğrencileri görme engelli bireyler için 200'den fazla sesli kitap oluşturdular. Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü ve Sosyal Farkındalık ve Etkileşim Topluluğu akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi F. Duygu Samav Cantürk Çavdır'da başlattıkları projeyle ilgili olarak; “Geçmiş dönem mezunlarımızı da kapsayan bu projeyi 4 yılı aşkın bir süredir öğrencilerimizle beraber yürütmekteyiz. Bu süre zarfında çocuklara ve gençlere yönelik olarak 200'ü aşkın Türk ve Dünya klasikleri arasında yer alan kitaplar öğrencilerimiz tarafından okunup, seslendirilerek, kayda alındı. Daha sonra öğrencilerimiz bu sesli kitapları kendi memleketlerindeki görme engelli vatandaşlarımıza ve bu alanda hizmet veren kurumlara ulaştırdılar. Öğrencilerimizin bu gayretleri sayesinde tüm bu çalışma Türkiye'deki görme engelli bireylerimizin hayatlarına dokunacak bir proje oldu. Yakın bir zamanda sesli kitaplarımız üniversitemiz Prof.Dr. İlhan Varank Kütüphanesi arşivinde de yerini alacak. Engelli bireylere yönelik projelerimizde bizlere her zaman destek veren başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz'a ve bu projeye gönül veren bütün öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.   
10-16 Mayıs 2019 Engelliler Haftası nedeniyle Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Çavdır Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Programı öğrencileri görme engelli bireyler için 'Karanlıkları Aydınlatıyoruz Projesi'ni hayata geçirdi

10-16 Mayıs 2019 Engelliler Haftası nedeniyle Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Çavdır Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Programı öğrencileri görme engelli bireyler için 'Karanlıkları Aydınlatıyoruz Projesi'ni hayata geçirdi. Görme engelli bireylerin bilgiye erişimlerine katkı sağlamak adına gerçekleştirilen proje ile üniversite öğrencileri görme engelli bireyler için 200'den fazla sesli kitap oluşturdular.

Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü ve Sosyal Farkındalık ve Etkileşim Topluluğu akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi F. Duygu Samav Cantürk Çavdır'da başlattıkları projeyle ilgili olarak; “Geçmiş dönem mezunlarımızı da kapsayan bu projeyi 4 yılı aşkın bir süredir öğrencilerimizle beraber yürütmekteyiz. Bu süre zarfında çocuklara ve gençlere yönelik olarak 200'ü aşkın Türk ve Dünya klasikleri arasında yer alan kitaplar öğrencilerimiz tarafından okunup, seslendirilerek, kayda alındı. Daha sonra öğrencilerimiz bu sesli kitapları kendi memleketlerindeki görme engelli vatandaşlarımıza ve bu alanda hizmet veren kurumlara ulaştırdılar. Öğrencilerimizin bu gayretleri sayesinde tüm bu çalışma Türkiye'deki görme engelli bireylerimizin hayatlarına dokunacak bir proje oldu. Yakın bir zamanda sesli kitaplarımız üniversitemiz Prof.Dr. İlhan Varank Kütüphanesi arşivinde de yerini alacak. Engelli bireylere yönelik projelerimizde bizlere her zaman destek veren başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz'a ve bu projeye gönül veren bütün öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.