MAKÜ'DE TÜRKİYE'NİN İLK SOSYAL HİZMET UYGULAMA SINIFI AÇILDI

Eğitim 27.03.2019 - 17:05, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ'DE TÜRKİYE'NİN İLK SOSYAL HİZMET UYGULAMA SINIFI AÇILDI

MAKÜ Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Dünya Sosyal Hizmet Günü Paneli ve MAKÜ Sosyal Hizmet Uygulama Sınıfı Açılış programı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirildi.
Müzik dinletisiyle başlayan programda açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz yaptı. Rektör Korkmaz konuşmasında “İnsanların rahat sohbet edebileceği, görüşebileceği bir uygulama çalışmasının yapıldığını görüyoruz. Sosyal alanda çalıştığım için şunu söyleyebilirim ki insanı incelemek, analiz etmek her şeyden daha zor bir durum. Günümüzde yaşadığımız problemler, sosyal hizmet programları geliştirmeyi zorunlu kılıyor. Niteliksel dönüşümü sağlamamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.   Daha sonra Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Umut Yanardağ ve KTO Karatay Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil Alptekin tarafından Dünya Sosyal Hizmet Günü ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Ardından Türkiye’de bir ilk olan "Sosyal Hizmet Uygulama Sınıfı” açılışı yapıldı.   Sosyal Hizmet alanında Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan bu sınıf, aynı zamanda öğrencileri henüz lisans eğitiminde iken birey ve gruplara yönelik sosyal hizmet müdahalesi yapmaya hazırlayan bir laboratuvar olma özelliği taşıyor. Aynalı görüşme odası olarak da özetlenebilecek bu uygulama laboratuvarı sosyal hizmet uzmanı adayı öğrenci ile hizmet almak için başvuran simule danışanın (müracaatçının) görüşme yaptığı bir görüşme odası ve aynanın diğer tarafında yer alan sınıftaki diğer öğrencilerin görüşmeyi izleyebileceği ayna ile ayrılmış bir sınıf ortamından oluşuyor.   Sınıftaki öğrenciler görüşmeyi izleyebilirken görüşme odasındakiler mevcut ses yalıtımı sayesinde sağlıklı bir şekilde görüşmeye devam edebilmekle birlikte görüşme odasındakiler sınıf ortamını da görmüyorlar. Örnek görüşmelerin sonrasında öğretim elemanı geri bildirimler vererek öğrencilerle birlikte görüşmeyi değerlendirebiliyorlar. Açılan sınıfla birlikte Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 2019 yılı Dünya Sosyal Hizmet Gününde Türkiye'nin ilk "Sosyal Hizmet Uygulama Sınıfı’nın” açılışını yaparak sosyal hizmet eğitiminde bir fark yaratmayı başarmış oldu.
MAKÜ Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Dünya Sosyal Hizmet Günü Paneli ve MAKÜ Sosyal Hizmet Uygulama Sınıfı Açılış programı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Müzik dinletisiyle başlayan programda açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz yaptı. Rektör Korkmaz konuşmasında “İnsanların rahat sohbet edebileceği, görüşebileceği bir uygulama çalışmasının yapıldığını görüyoruz. Sosyal alanda çalıştığım için şunu söyleyebilirim ki insanı incelemek, analiz etmek her şeyden daha zor bir durum. Günümüzde yaşadığımız problemler, sosyal hizmet programları geliştirmeyi zorunlu kılıyor. Niteliksel dönüşümü sağlamamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Umut Yanardağ ve KTO Karatay Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil Alptekin tarafından Dünya Sosyal Hizmet Günü ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Ardından Türkiye’de bir ilk olan "Sosyal Hizmet Uygulama Sınıfı” açılışı yapıldı.

 

Sosyal Hizmet alanında Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan bu sınıf, aynı zamanda öğrencileri henüz lisans eğitiminde iken birey ve gruplara yönelik sosyal hizmet müdahalesi yapmaya hazırlayan bir laboratuvar olma özelliği taşıyor. Aynalı görüşme odası olarak da özetlenebilecek bu uygulama laboratuvarı sosyal hizmet uzmanı adayı öğrenci ile hizmet almak için başvuran simule danışanın (müracaatçının) görüşme yaptığı bir görüşme odası ve aynanın diğer tarafında yer alan sınıftaki diğer öğrencilerin görüşmeyi izleyebileceği ayna ile ayrılmış bir sınıf ortamından oluşuyor.

 

Sınıftaki öğrenciler görüşmeyi izleyebilirken görüşme odasındakiler mevcut ses yalıtımı sayesinde sağlıklı bir şekilde görüşmeye devam edebilmekle birlikte görüşme odasındakiler sınıf ortamını da görmüyorlar. Örnek görüşmelerin sonrasında öğretim elemanı geri bildirimler vererek öğrencilerle birlikte görüşmeyi değerlendirebiliyorlar.

Açılan sınıfla birlikte Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 2019 yılı Dünya Sosyal Hizmet Gününde Türkiye'nin ilk "Sosyal Hizmet Uygulama Sınıfı’nın” açılışını yaparak sosyal hizmet eğitiminde bir fark yaratmayı başarmış oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.