MAKÜ’DE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ BUĞDAY ÇORBASI İLE ANILDI

Gündem 18.03.2016 - 16:22, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MAKÜ’DE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ BUĞDAY ÇORBASI İLE ANILDI

MAKÜ’DE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ BUĞDAY ÇORBASI İLE ANILDI
MAKÜ (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi) tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde hem İstiklal Yerleşkesindeki bütün bölümlerin önünde, hem de merkezdeki personele ve öğrencilere Çanakkale Savaşı şartlarında askerlerin yediği yemeklerden olan buğday çorbası ikram edildi. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı nedeniyle MAKÜ camiinde de Cuma namazı öncesi şehitler için Kuran’ı Kerim okundu, dua edildi. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı nedeniyle Şehitleri anmak için buğday çorbası dağıtımı yaptıklarını belirten Rektör  Prof. Dr. Adem Korkmaz; “Bugün önemli bir gün. Çanakkale Zaferini kazandığımız gün. Onlarca şehit verilmiş, onlarca evlat anasız, babasız, kardeşsiz kalmış, ama yine de topraklarımıza sahip çıkmışız. Şehitlerimizin Çanakkale’de ne zor şartlarda savaştığını yapılan etkinliklerle ve şuan dağıttığımız Buğday çorbasıyla öğrencilerimize aktarmayı, o duyguları yaşatmayı istedik.  Çünkü bunları geleceğe onlar taşıyacak. Yeterli olmaz ama Çanakkale Şehitlerimize minnet borcumuzu yerine getirmeye çalıştık. Hiç değilse onlar vatanımız uğruna şehit oldular, bunu hatırlatalım istedik. Çanakkale Zaferi canımızla malımızla bu vatan için neler yaptığımızı ortaya koyuyor. Bu ecdadımıza sahip çıktığımızın göstergesidir. Onlar bize bu vatanı emanet ettiler, biz de onları ebediyete kadar unutmayacağız. Ülkesini ve milletini korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.
MAKÜ’DE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ BUĞDAY ÇORBASI İLE ANILDI

MAKÜ (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi) tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde hem İstiklal Yerleşkesindeki bütün bölümlerin önünde, hem de merkezdeki personele ve öğrencilere Çanakkale Savaşı şartlarında askerlerin yediği yemeklerden olan buğday çorbası ikram edildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı nedeniyle MAKÜ camiinde de Cuma namazı öncesi şehitler için Kuran’ı Kerim okundu, dua edildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı nedeniyle Şehitleri anmak için buğday çorbası dağıtımı yaptıklarını belirten Rektör  Prof. Dr. Adem Korkmaz; “Bugün önemli bir gün. Çanakkale Zaferini kazandığımız gün. Onlarca şehit verilmiş, onlarca evlat anasız, babasız, kardeşsiz kalmış, ama yine de topraklarımıza sahip çıkmışız. Şehitlerimizin Çanakkale’de ne zor şartlarda savaştığını yapılan etkinliklerle ve şuan dağıttığımız Buğday çorbasıyla öğrencilerimize aktarmayı, o duyguları yaşatmayı istedik.  Çünkü bunları geleceğe onlar taşıyacak. Yeterli olmaz ama Çanakkale Şehitlerimize minnet borcumuzu yerine getirmeye çalıştık. Hiç değilse onlar vatanımız uğruna şehit oldular, bunu hatırlatalım istedik. Çanakkale Zaferi canımızla malımızla bu vatan için neler yaptığımızı ortaya koyuyor. Bu ecdadımıza sahip çıktığımızın göstergesidir. Onlar bize bu vatanı emanet ettiler, biz de onları ebediyete kadar unutmayacağız. Ülkesini ve milletini korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.