MAKÜ’DE BİLİM AKADEMİSİ BAŞLADI

Eğitim 19.03.2021 - 12:12, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ’DE BİLİM AKADEMİSİ BAŞLADI

II. Genç Araştırmacılar Bilim Akademisi başladı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde TÜBİTAK 2237 programı desteğiyle Asım’ın Nesli II. Genç Araştırmacılar Bilim Akademisi başladı.     Lavanta Tepesi Otel’de düzenlenen ve 3 gün sürecek olan bilim akademisi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.   Programa Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz başta olmak üzere Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ali Murat Alparslan ile Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Bilim Akademisi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mümin Polat, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.   Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mümin Polat’ın açılış konuşmasını yaptığı programda ilk ders Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz tarafından verildi.   “Uykusu Kaçmayan İnsandan Ne Akademisyen Olur Ne De Yönetici” Bilim akademisinin ilk dersini veren MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Âdem Korkmaz, kariyerin hayatı anlamlı hale getirmek olduğunu vurgulayarak “Hayatı anlamlı hale getirmeye çalışırken bu anlam bazen gözyaşında saklı olabilir. Başarınızın ardından dökülen gözyaşı olabileceği gibi ailelerinizin sizinle kıvanç duyduğu mutluluk gözyaşı da olabiliyor. Huzur ve iç dinamik sadece başarıdan beslenmiyor. Her şey mükemmel olmayabilir. Bulunduğunuz ortamda anlık ve sert tepkilerden kaçının. Kendinize bir saniye verin derin nefes alın sonraki adımınızı öyle atın. Yaklaşım geliştirme konusunda dar düşünmeyin.   Akademisyen olmanız için süper zeki olmanız gerekmiyor. Evet zekâ önemli bir unsur ama bu zekâ sabır ve çalışma ile desteklenmezse sonuca ulaşamazsınız. Azim ve kararlılık, sabır ve çalışkanlık unutmamanız gereken noktaları oluşturuyor. Çalışmalarınızda sade, basit ve yalın bir Türkçe kullanmaya özen gösterin. Bunun için de çok okumanız gerekiyor. Kelime dağarcığınızı çok okuyarak doldurabilirsiniz. İşinize ciddiye almanız hedefinize ulaşmanızda unutmamanız gereken bir detay. Ancak bu hedef hayatınızın mutlak gerçeği olmasın. Elinizden geleni yapın yine de bu hedefler olmazsa üzüntünüz olmasın. Uykusu kaçmayan insandan akademisyen de olmaz yönetici de. Sabır ve çalışma diyoruz ya bu süreçte uykularınız da kaçacak, yorulacaksınız da. Birçok sorunla karşılaşacaksınız, asla zihinsel olarak hazır olmadığınız sorunlarla yüzleşmek zorunda kalacaksınız ama yılmayın bunların hepsi sizin yolunuzda atmanız gereken büyük bir adım olarak kalacak. İnsan güçlü bir varlık. Bunu unutmayın. Size anlamlı bir hayat ve genç bilim yolculuğunda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Asım’ın Nesli II. Genç Araştırmacılar Bilim Akademisi’ne katkı sağlayanlara teşekkür belgeleri verildi.   Oturumlarla devam edecek olan Bilim Akademisi 20 Mart 2021 tarihinde son bulacak
II. Genç Araştırmacılar Bilim Akademisi başladı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde TÜBİTAK 2237 programı desteğiyle Asım’ın Nesli II. Genç Araştırmacılar Bilim Akademisi başladı.
 

 

Lavanta Tepesi Otel’de düzenlenen ve 3 gün sürecek olan bilim akademisi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
 

Programa Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz başta olmak üzere Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ali Murat Alparslan ile Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Bilim Akademisi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mümin Polat, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mümin Polat’ın açılış konuşmasını yaptığı programda ilk ders Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz tarafından verildi.
 

“Uykusu Kaçmayan İnsandan Ne Akademisyen Olur Ne De Yönetici”
Bilim akademisinin ilk dersini veren MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Âdem Korkmaz, kariyerin hayatı anlamlı hale getirmek olduğunu vurgulayarak “Hayatı anlamlı hale getirmeye çalışırken bu anlam bazen gözyaşında saklı olabilir. Başarınızın ardından dökülen gözyaşı olabileceği gibi ailelerinizin sizinle kıvanç duyduğu mutluluk gözyaşı da olabiliyor. Huzur ve iç dinamik sadece başarıdan beslenmiyor. Her şey mükemmel olmayabilir. Bulunduğunuz ortamda anlık ve sert tepkilerden kaçının. Kendinize bir saniye verin derin nefes alın sonraki adımınızı öyle atın. Yaklaşım geliştirme konusunda dar düşünmeyin.

 

Akademisyen olmanız için süper zeki olmanız gerekmiyor. Evet zekâ önemli bir unsur ama bu zekâ sabır ve çalışma ile desteklenmezse sonuca ulaşamazsınız. Azim ve kararlılık, sabır ve çalışkanlık unutmamanız gereken noktaları oluşturuyor. Çalışmalarınızda sade, basit ve yalın bir Türkçe kullanmaya özen gösterin. Bunun için de çok okumanız gerekiyor. Kelime dağarcığınızı çok okuyarak doldurabilirsiniz. İşinize ciddiye almanız hedefinize ulaşmanızda unutmamanız gereken bir detay. Ancak bu hedef hayatınızın mutlak gerçeği olmasın. Elinizden geleni yapın yine de bu hedefler olmazsa üzüntünüz olmasın.

Uykusu kaçmayan insandan akademisyen de olmaz yönetici de. Sabır ve çalışma diyoruz ya bu süreçte uykularınız da kaçacak, yorulacaksınız da. Birçok sorunla karşılaşacaksınız, asla zihinsel olarak hazır olmadığınız sorunlarla yüzleşmek zorunda kalacaksınız ama yılmayın bunların hepsi sizin yolunuzda atmanız gereken büyük bir adım olarak kalacak. İnsan güçlü bir varlık. Bunu unutmayın. Size anlamlı bir hayat ve genç bilim yolculuğunda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Asım’ın Nesli II. Genç Araştırmacılar Bilim Akademisi’ne katkı sağlayanlara teşekkür belgeleri verildi.
 

Oturumlarla devam edecek olan Bilim Akademisi 20 Mart 2021 tarihinde son bulacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.