MAKÜ’DE II. ULUSLARARASI GENÇ ARAŞTIRMACILAR ÖĞRENCİ KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim 23.12.2020 - 14:01, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ’DE II. ULUSLARARASI GENÇ ARAŞTIRMACILAR ÖĞRENCİ KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kongre kapsamında sunulan bildiriler arasından 4 farklı bilim alanında toplam 12 çalışmaya ödül verildi...
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde düzenlenen II. Uluslararası Genç Araştırmacılar Öğrenci Kongresi (IYRSC 2020) 17-19 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi.   Kongre Başkanı Öğr. Gör. Gülcihan Aybike Dilek Kart’ın açılış konuşması ve MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Âdem Korkmaz’ın “Açılış Konferansı” ile başlayan kongre, MAKÜ’nün sağlamış olduğu uzaktan eğitim altyapı desteğiyle tamamen çevrimiçi olarak düzenlendi.   8 farklı ülkeden bir lise ve 42 farklı üniversiteden 300 öğrencinin yaklaşık 250 bildiri sunduğu kongre kapsamında, 4 sertifikalı panel, 21 sözlü sunum oturumu ve 1 poster sunum oturumu gerçekleştirildi. Kongre kapsamında sunulan bildiriler arasından 4 farklı bilim alanında toplam 12 çalışmaya ödül verildi.   Lise Öğrencisinin Büyük Başarısı Kongrenin en sürpriz ödülünü lise öğrencisi Altuncan Huban Gülen aldı.  Kongrenin en genç araştırmacısı olarak katılım sağlayan ve çalışmasını başarıyla sunan Balıkesir Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi 9. Sınıf öğrencisi Altuncan Huban Gülen’e “Şeker Ölçüm Cihazları ve Özellikleri Üzerine Bir Araştırma” isimli çalışması ile “Jüri Özel Ödülü” verildi. Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz da Altuncan Huban Gülen’i görüntülü olarak arayarak özel olarak tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Teyzesinin diyabet sorununa çözüm önerisini içeren çalışmasını ileriye yönelik geliştirmek istediğini ifade eden Gülen’e, Rektör Korkmaz ihtiyaç duyduğu noktada üniversitemizin akademik personelinin ve laboratuvarlarının da yardım ve desteğe hazır olduğunu ifade etti. Altuncan Huban Gülen ise bu konuşmadan duyduğu memnuniyeti belirterek Rektör Korkmaz’a teşekkür etti.  
Kongre kapsamında sunulan bildiriler arasından 4 farklı bilim alanında toplam 12 çalışmaya ödül verildi...

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde düzenlenen II. Uluslararası Genç Araştırmacılar Öğrenci Kongresi (IYRSC 2020) 17-19 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

 

Kongre Başkanı Öğr. Gör. Gülcihan Aybike Dilek Kart’ın açılış konuşması ve MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Âdem Korkmaz’ın “Açılış Konferansı” ile başlayan kongre, MAKÜ’nün sağlamış olduğu uzaktan eğitim altyapı desteğiyle tamamen çevrimiçi olarak düzenlendi.

 

8 farklı ülkeden bir lise ve 42 farklı üniversiteden 300 öğrencinin yaklaşık 250 bildiri sunduğu kongre kapsamında, 4 sertifikalı panel, 21 sözlü sunum oturumu ve 1 poster sunum oturumu gerçekleştirildi.

Kongre kapsamında sunulan bildiriler arasından 4 farklı bilim alanında toplam 12 çalışmaya ödül verildi.

 

Lise Öğrencisinin Büyük Başarısı

Kongrenin en sürpriz ödülünü lise öğrencisi Altuncan Huban Gülen aldı.  Kongrenin en genç araştırmacısı olarak katılım sağlayan ve çalışmasını başarıyla sunan Balıkesir Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi 9. Sınıf öğrencisi Altuncan Huban Gülen’e “Şeker Ölçüm Cihazları ve Özellikleri Üzerine Bir Araştırma” isimli çalışması ile “Jüri Özel Ödülü” verildi.

Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz da Altuncan Huban Gülen’i görüntülü olarak arayarak özel olarak tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Teyzesinin diyabet sorununa çözüm önerisini içeren çalışmasını ileriye yönelik geliştirmek istediğini ifade eden Gülen’e, Rektör Korkmaz ihtiyaç duyduğu noktada üniversitemizin akademik personelinin ve laboratuvarlarının da yardım ve desteğe hazır olduğunu ifade etti. Altuncan Huban Gülen ise bu konuşmadan duyduğu memnuniyeti belirterek Rektör Korkmaz’a teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.