KURTULMUŞ DEVREYE GİRDİ; GAZETECİ TAHLİYE EDİLDİ

14.03.2016 - 12:04, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KURTULMUŞ DEVREYE GİRDİ; GAZETECİ TAHLİYE EDİLDİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş devreye girdi; gazeteci tahliye edildi
Afyonkarahisar’da 8 ay hapis yatan bir gazeteci Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un girişimleriyle tahliye oldu. Afyonkarahisar'da yerel yayın yapan bir gazetenin yazı işleri müdürü olan Yaşar Oflaz, Anadolu Ajansı'nın (AA) haber ve fotoğraflarını kaynak göstermeden izinsiz kullandığı için adli para cezasına çarptırılmıştı. Oflaz; Afyonkarahisar 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği adli para cezasının ödenmemesi üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Afyonkarahisarlı gazeteciler tarafından konunun Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a iletilmesinin ardından konuya ilişkin bilgi alan Kurtulmuş, tutuklu gazetecinin özgürlüğüne kavuşması için gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi. Gazetenin adli para cezasını ödemesinin ardından gazeteci Oflaz, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un girişimleriyle 8 ay sonra özgürlüğüne kavuştu. Gazeteci Yaşar Oflaz'ın durumu, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel tarafından Meclis Genel Kurulu'nda gündeme getirilmişti.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş devreye girdi; gazeteci tahliye edildi

Afyonkarahisar’da 8 ay hapis yatan bir gazeteci Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un girişimleriyle tahliye oldu.

Afyonkarahisar'da yerel yayın yapan bir gazetenin yazı işleri müdürü olan Yaşar Oflaz, Anadolu Ajansı'nın (AA) haber ve fotoğraflarını kaynak göstermeden izinsiz kullandığı için adli para cezasına çarptırılmıştı. Oflaz; Afyonkarahisar 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği adli para cezasının ödenmemesi üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Afyonkarahisarlı gazeteciler tarafından konunun Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a iletilmesinin ardından konuya ilişkin bilgi alan Kurtulmuş, tutuklu gazetecinin özgürlüğüne kavuşması için gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi. Gazetenin adli para cezasını ödemesinin ardından gazeteci Oflaz, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un girişimleriyle 8 ay sonra özgürlüğüne kavuştu. Gazeteci Yaşar Oflaz'ın durumu, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel tarafından Meclis Genel Kurulu'nda gündeme getirilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.