KÜÇÜK KESİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.12.2014 - 11:06, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KÜÇÜK KESİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

KÜÇÜK KESİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Doğuştan kalp kulakçıkları arasında büyük bir deliği olan 25 yaşındaki hasta küçük kesi (ministertonotomi) ameliyatıyla sağlığına kavuştu.  Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde Prof. Dr. Hüseyin Okutan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonun ardından konuşan 25 yaşındaki Ramazan Kantürk, “Şükürler olsun ki bu genç yaşta olduğum operasyon sayesinde artık daha sağlıklıyım” dedi. “7 SANTİMETRELİK KESİDEN KALBE ULAŞTIK” Ramazan Kantürk’ün kalbindeki delik nedeniyle geçmemesi gereken kanın kalbin sol tarafından sağ tarafına sürekli geçtiğini belirten Prof. Dr. Okutan, “Bu kan kaçağı, hastada akciğer hipertansiyonu dediğimiz bir duruma yola açmaktadır. Bu nedenle hastamızın ameliyat olmasına karar verdik. İman tahtasının sadece küçük bir bölümünü alt taraftan açarak, yaklaşık 7 santimetrelik bir kesiden kalbe ulaştık. Yarı kapalı yöntemle kalpteki deliği, hastamızın kendi kalp zarını kullanarak kapattık. Ameliyat esnasında bu kapanma ekokardiyografiyle kontrol edildi. Başarılı olduğu anlaşılınca ameliyat tamamlandı” dedi. “YARA KÜÇÜK, İYİLEŞME SÜRESİ KISA” Ministernotomi olarak adlandırılan bu yöntemle hastanın iman tahtasının yalnızca üçte birlik bölümünün açılmasıyla yapıldığını ve yeni bir teknik olduğunun altını çizen Prof. Dr. Okutan sözlerine şöyle devam etti: “Bu yöntemin hasta açısından oldukça avantajı bulunmakta. Yaranın küçük olması, göğsün alt kısmında bulunması nedeniyle özellikle gömlek yakasından görünmemesi, az iz bırakması, çabuk yara ile kemik iyileşmesi gerçekten önemli. Ayrıca bu yöntemle ameliyat olan hastalar 3 ve 4’üncü haftadan sonra en ağır işleri bile yapabilir duruma gelmektedir.”
KÜÇÜK KESİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Doğuştan kalp kulakçıkları arasında büyük bir deliği olan 25 yaşındaki hasta küçük kesi (ministertonotomi) ameliyatıyla sağlığına kavuştu. 
Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde Prof. Dr. Hüseyin Okutan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonun ardından konuşan 25 yaşındaki Ramazan Kantürk, “Şükürler olsun ki bu genç yaşta olduğum operasyon sayesinde artık daha sağlıklıyım” dedi.

“7 SANTİMETRELİK KESİDEN KALBE ULAŞTIK”
Ramazan Kantürk’ün kalbindeki delik nedeniyle geçmemesi gereken kanın kalbin sol tarafından sağ tarafına sürekli geçtiğini belirten Prof. Dr. Okutan, “Bu kan kaçağı, hastada akciğer hipertansiyonu dediğimiz bir duruma yola açmaktadır. Bu nedenle hastamızın ameliyat olmasına karar verdik. İman tahtasının sadece küçük bir bölümünü alt taraftan açarak, yaklaşık 7 santimetrelik bir kesiden kalbe ulaştık. Yarı kapalı yöntemle kalpteki deliği, hastamızın kendi kalp zarını kullanarak kapattık. Ameliyat esnasında bu kapanma ekokardiyografiyle kontrol edildi. Başarılı olduğu anlaşılınca ameliyat tamamlandı” dedi.

“YARA KÜÇÜK, İYİLEŞME SÜRESİ KISA”
Ministernotomi olarak adlandırılan bu yöntemle hastanın iman tahtasının yalnızca üçte birlik bölümünün açılmasıyla yapıldığını ve yeni bir teknik olduğunun altını çizen Prof. Dr. Okutan sözlerine şöyle devam etti:
“Bu yöntemin hasta açısından oldukça avantajı bulunmakta. Yaranın küçük olması, göğsün alt kısmında bulunması nedeniyle özellikle gömlek yakasından görünmemesi, az iz bırakması, çabuk yara ile kemik iyileşmesi gerçekten önemli. Ayrıca bu yöntemle ameliyat olan hastalar 3 ve 4’üncü haftadan sonra en ağır işleri bile yapabilir duruma gelmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.