KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.12.2013 - 12:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ

KORKUTELİ'NDE KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI ANLATILDI
Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Ziraat Odası ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile hayvancılık desteksel kalkınma yatırımları konusunda seminer düzenlendi.Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Desteksel Kalkınma Yatırımları Destekleme Şube Müdürü İzzet Kaş tarafından verilen seminere Kaymakam Erkan Karahan, Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı, oda ve kooperatif başkanları, muhtarlar, tarımsal yatırım yapan sektör temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.İzzet Kaş 2013 yılında kırsal kalkınmada en büyük desteğin Korkuteli ilçesine yapıldığını beliterek, "2013 yılı makine ekipman alımları kapsamında 324 çiftçiye bin 236 ekipman desteği sağlanmış bu ekipmanlar için yaklaşık olarak 5 milyon TL hibe desteği verilmiştir" dedi. Destekleme programları, destek müracaatları, destek isteyen üretici vatandaşlardan istenen belgeler, tarımın değerlendirilmesi, destek verilen ve verilmeyen konularla ilgili bilgiler veren Kaş, başvuruların 14 Aralık 2013-27 Ocak 2014 tarihleri arasında yapılabildiğini kaydetti. Kaş, il değerlendirme komisyonunca başvuruların değerlendirileceğini kaydederken, destek için proje bazlı hibe destek başvurularının alınmaya başladığını bildirdi. Kaş, "27 Ocak 2014 tarihine kadar devam edecek başvurularda tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırımlar ile mevcut faal ve faal olmayan tesislere yönelik kapasite artırımı, teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, alternatif enerji kaynaklı seraların yapımı, koyun, keçi, manda konularında sabit yatırımlar, çelik silo, soğuk hava deposu yatırımları, tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri ve hayvansal orijinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar hibe kapsamında değerlendirilecektir" dedi.Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarının, gerçek kişi başvurularında 300.000 Türk Lira, tüzel kişi başvuruları için ise 800.000 Türk Lirayı geçmeyeceğini ifade eden Kaş, "Bu tutarları aşması durumunda, artan kısma ait işlerin proje sahiplerince aynı katkı olarak finanse edilmesi gerekir. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecektir. Yatırım uygulamalarına ait inşaat işleri alım giderleri ve makine, ekipman ve malzeme alım giderleri hibe desteği kapsamındadır" şeklinde konuştu.Seminer soru ve cevap şeklinde son buldu.
KORKUTELİ'NDE KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI ANLATILDI

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Ziraat Odası ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile hayvancılık desteksel kalkınma yatırımları konusunda seminer düzenlendi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Desteksel Kalkınma Yatırımları Destekleme Şube Müdürü İzzet Kaş tarafından verilen seminere Kaymakam Erkan Karahan, Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı, oda ve kooperatif başkanları, muhtarlar, tarımsal yatırım yapan sektör temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
İzzet Kaş 2013 yılında kırsal kalkınmada en büyük desteğin Korkuteli ilçesine yapıldığını beliterek, "2013 yılı makine ekipman alımları kapsamında 324 çiftçiye bin 236 ekipman desteği sağlanmış bu ekipmanlar için yaklaşık olarak 5 milyon TL hibe desteği verilmiştir" dedi. Destekleme programları, destek müracaatları, destek isteyen üretici vatandaşlardan istenen belgeler, tarımın değerlendirilmesi, destek verilen ve verilmeyen konularla ilgili bilgiler veren Kaş, başvuruların 14 Aralık 2013-27 Ocak 2014 tarihleri arasında yapılabildiğini kaydetti. Kaş, il değerlendirme komisyonunca başvuruların değerlendirileceğini kaydederken, destek için proje bazlı hibe destek başvurularının alınmaya başladığını bildirdi. 
Kaş, "27 Ocak 2014 tarihine kadar devam edecek başvurularda tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırımlar ile mevcut faal ve faal olmayan tesislere yönelik kapasite artırımı, teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, alternatif enerji kaynaklı seraların yapımı, koyun, keçi, manda konularında sabit yatırımlar, çelik silo, soğuk hava deposu yatırımları, tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri ve hayvansal orijinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar hibe kapsamında değerlendirilecektir" dedi.
Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarının, gerçek kişi başvurularında 300.000 Türk Lira, tüzel kişi başvuruları için ise 800.000 Türk Lirayı geçmeyeceğini ifade eden Kaş, "Bu tutarları aşması durumunda, artan kısma ait işlerin proje sahiplerince aynı katkı olarak finanse edilmesi gerekir. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecektir. Yatırım uygulamalarına ait inşaat işleri alım giderleri ve makine, ekipman ve malzeme alım giderleri hibe desteği kapsamındadır" şeklinde konuştu.
Seminer soru ve cevap şeklinde son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.