KİBYRA’YA GÜNEŞ DOĞDU

Dünya 11.07.2018 - 16:13, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KİBYRA’YA GÜNEŞ DOĞDU

Gladyatörler şehri Kibrya’ya güneş doğdu
Batı Akdeniz şüphesiz Türkiye’nin en çok turist çeken kentlerine ve doğal güzelliklerine sahip bir bölge. Antalya, Isparta ve Burdur Batı Akdeniz’in batı üçgeninde yer alırken, bu üç şehrin birbirinden öncelikli tarihsel özellikleri mevcut. Batı Akdeniz’in turist çeken yerlerinden biri de turizmin incisi Kibyra antik kenti. Tarih yelpazesinde gladyatörler şehri olarak tanınan, sahip olduğu Medusa ile tüm dikkatleri üzerine çeken Kibyra’nın daha pek çok özellikleri mevcut. Burdur Valiliği, Müze Müdürlüğü, Gölhisar Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Kültür Ve Turizm Bakanlığınca vitrine çıkarılan Kibyra ziyaretçi toplamaya devam ediyor.  Turizm sezonunun açılması ve yaz mevsiminin gelmesiyle tüm turistler Antalya’ya akın ederken, bu turistlerin bir kısmı da yayla turizmini tercih ediyor. Gölhisar hem yayla turizmi açısından hem de Ege’ye yakınlığı açısından ilgi odağı haline geldi. Burdur’un Gölhisar ilçesine tarihin bahşettiği görkemli bir güzellik olan Kibyra dünyanın dört bir tarafından Türkiye’ye akın eden turistlerin ve Anadolu insanının ziyaret noktası konumunda. Gerek Gölhisar halkı gerekse turizm elçileri Kibyra’ya güneş doğmasından yani yerli ve yabancı turistlerin bu antik kente akın etmesinden oldukça memnun.
Gladyatörler şehri Kibrya’ya güneş doğdu

Batı Akdeniz şüphesiz Türkiye’nin en çok turist çeken kentlerine ve doğal güzelliklerine sahip bir bölge. Antalya, Isparta ve Burdur Batı Akdeniz’in batı üçgeninde yer alırken, bu üç şehrin birbirinden öncelikli tarihsel özellikleri mevcut. Batı Akdeniz’in turist çeken yerlerinden biri de turizmin incisi Kibyra antik kenti. Tarih yelpazesinde gladyatörler şehri olarak tanınan, sahip olduğu Medusa ile tüm dikkatleri üzerine çeken Kibyra’nın daha pek çok özellikleri mevcut. Burdur Valiliği, Müze Müdürlüğü, Gölhisar Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Kültür Ve Turizm Bakanlığınca vitrine çıkarılan Kibyra ziyaretçi toplamaya devam ediyor.

 Turizm sezonunun açılması ve yaz mevsiminin gelmesiyle tüm turistler Antalya’ya akın ederken, bu turistlerin bir kısmı da yayla turizmini tercih ediyor. Gölhisar hem yayla turizmi açısından hem de Ege’ye yakınlığı açısından ilgi odağı haline geldi. Burdur’un Gölhisar ilçesine tarihin bahşettiği görkemli bir güzellik olan Kibyra dünyanın dört bir tarafından Türkiye’ye akın eden turistlerin ve Anadolu insanının ziyaret noktası konumunda.

Gerek Gölhisar halkı gerekse turizm elçileri Kibyra’ya güneş doğmasından yani yerli ve yabancı turistlerin bu antik kente akın etmesinden oldukça memnun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.