KEPEZ-SANTRAL MAHALLESİ’NDE TAPU HEYECANI

Ekonomi 02.01.2014 - 13:19, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KEPEZ-SANTRAL MAHALLESİ’NDE TAPU HEYECANI

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Kepez ve Santral Mahallesi’nde 30 yıldır çözülemeyen tapu sorununda son aşamaya geldiklerini söyledi. Akaydın, Şubat ayında tapuları dağıtmayı planladıklarını açıkladı.
Kepez Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya, mahalle sakinleriyle birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’a teşekkür ziyaretinde etti. 5 yıl önce Kepez ve Santral Mahallesi ile ilgili verdiği sözü yerine getirmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Başkan Akaydın, “Belediye ve halk kaynaşmasıyla çok önemli bir çalışma gerçekleştirdik. Katılımcı bir yönetimle mahallelimizin talepleri doğrultusunda planlama gerçekleştirdik” dedi.  HALKIN İSTEDİĞİ BİR PROJE Referandum yaparak halkın istediği projeyi kabul ettiklerini söyleyen Akaydın, “Doğru bir yol seçerek, Türkiye’ye örnek olacak bir proje yarattık. Tapuları dağıtmamızda hiçbir engel kalmadı. Şubat ayı içerisinde tapuları dağıtmaya başlayacağız. Her zaman halkımızın isteklerini göz önüne aldık” diye konuştu.  DİĞER MAHALLELERE ÖRNEK OLACAK Tapuların dağılmasından sonra Büyükşehir Belediyesi’nin iki mahallede çok önemli alt yapı yatırımlarına başlayacağını belirten Başkan Mustafa Akaydın, konuşmasında şunlara değindi: “Yollar açılacak, kanalizasyon hattı yapılacak. Bu çalışmalardan sonra mahallenin rant değeri artacak. Antalya’nın girişinde çok güzel bir mahalle yükselecek. Daha sonra diğer mahalleler bize de bu modeli uygulayın diye sıraya girecek. Bu mahallelerimizde eskiden olduğu gibi sıcak komşuluk ilişkileri içerisinde yaşamın yeniden devam etmesini istiyoruz.” VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR Kepez Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya ise, 2009 yılından itibaren mahallenin tapuya kavuşması için yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Mustafa Akaydın’a teşekkür etti. Küçükkaya,  “Belediyenin bürokratlarından başlayarak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesin memnun olduğu bir proje ortaya çıktı. Güzel bir şehirleşme olacak. Mahallelimiz yapılan çalışmalardan memnun” dedi.  Ziyarete gelen mahalle sakinleri Başkan Mustafa Akaydın’la tapularla ilgili gelinen son süreci ve bundan sonra neler yapılacağı konusunda fikir alışverişinde bulundu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Kepez ve Santral Mahallesi’nde 30 yıldır çözülemeyen tapu sorununda son aşamaya geldiklerini söyledi. Akaydın, Şubat ayında tapuları dağıtmayı planladıklarını açıkladı.
Kepez Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya, mahalle sakinleriyle birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’a teşekkür ziyaretinde etti. 5 yıl önce Kepez ve Santral Mahallesi ile ilgili verdiği sözü yerine getirmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Başkan Akaydın, “Belediye ve halk kaynaşmasıyla çok önemli bir çalışma gerçekleştirdik. Katılımcı bir yönetimle mahallelimizin talepleri doğrultusunda planlama gerçekleştirdik” dedi. 
HALKIN İSTEDİĞİ BİR PROJE
Referandum yaparak halkın istediği projeyi kabul ettiklerini söyleyen Akaydın, “Doğru bir yol seçerek, Türkiye’ye örnek olacak bir proje yarattık. Tapuları dağıtmamızda hiçbir engel kalmadı. Şubat ayı içerisinde tapuları dağıtmaya başlayacağız. Her zaman halkımızın isteklerini göz önüne aldık” diye konuştu. 
DİĞER MAHALLELERE ÖRNEK OLACAK
Tapuların dağılmasından sonra Büyükşehir Belediyesi’nin iki mahallede çok önemli alt yapı yatırımlarına başlayacağını belirten Başkan Mustafa Akaydın, konuşmasında şunlara değindi: “Yollar açılacak, kanalizasyon hattı yapılacak. Bu çalışmalardan sonra mahallenin rant değeri artacak. Antalya’nın girişinde çok güzel bir mahalle yükselecek. Daha sonra diğer mahalleler bize de bu modeli uygulayın diye sıraya girecek. Bu mahallelerimizde eskiden olduğu gibi sıcak komşuluk ilişkileri içerisinde yaşamın yeniden devam etmesini istiyoruz.” VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR
Kepez Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya ise, 2009 yılından itibaren mahallenin tapuya kavuşması için yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Mustafa Akaydın’a teşekkür etti. Küçükkaya,  “Belediyenin bürokratlarından başlayarak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesin memnun olduğu bir proje ortaya çıktı. Güzel bir şehirleşme olacak. Mahallelimiz yapılan çalışmalardan memnun” dedi. 
Ziyarete gelen mahalle sakinleri Başkan Mustafa Akaydın’la tapularla ilgili gelinen son süreci ve bundan sonra neler yapılacağı konusunda fikir alışverişinde bulundu. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.