Kent İçi Trafiğe Bilimsel Neşter

Gündem 17.10.2016 - 17:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Kent İçi Trafiğe Bilimsel Neşter

Kent İçi Ulaşıma Bilimsel Neşter
Burdur’a daha akıcı bir trafik kazandırılması için Burdur Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi arasında ortak hizmet projesi protokolü imzalandı. Başkanlık Makamında düzenlenen protokol imza törenine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Uyanık, PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Ceylan, İmar ve Şehircilik Müdürü Mustafa Bozkurt, Zabıta Müdürü İbrahim Canıgür ve Yazı İşleri Müdürü Hülya Eraslan katıldı. Protokol hakkında bilgi veren Başkan Ercengiz, “5393 sayılı Belediyeler Kanunun 75. Maddesi gereği Burdur Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi ortaklaşa bir proje yürütüyoruz. Bu projemizin temelinde Burdur’a daha akıcı bir trafik kazandırabilmek amacıyla akademik birikimden yararlanmak istiyoruz. Projede değerli hocalarım ve alanında uzman kişilerle akıcı bir trafik için çalışma yapacak. Bunun içinde yayalaştırılmış yollar, bisiklet yolları, yaya geçitleri, otopark düzenlemelerini yaptıktan sonra Burdur’da sürdürülebilir bir kent içi trafiği planlamasını yapacağız. Bu çalışmayı birlikte yürüteceğiz. Çok ciddi bir çalışma yapılacak. Araç sayılarından yaya sayılarına kadar, günün değişik saatlerinde ölçümler yapılacak. Pamukkale Üniversitesine ve değerli hocalarımıza güveniyoruz. Çalışma sonucunda ortaya çıkan doneleri merakla bekliyoruz” dedi. Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Ceylan ise “Bu tür projeleri diğer belediyelerle yürüttük. Buradaki ortak hizmet protokolü çerçevesinde trafik sirkülasyon ve kavşak yönetim sistemiyle ilgili geometrik düzenleme iyileştirme projesi sonucunda Burdur’daki trafik düzenine neşter vuracağız. Mevcut durumumuza bakacağız. Trafik hacim sayılarına bakacağız. Bilimsel ölçümleri yaptıktan sonra ulaşım modelini kurgulayacağız. Kent merkezinde trafik akışını için bilimsel yöntemleri kullanacağız” diye konuştu.  Daha sonra Başkan Ercengiz ve Rektör Yardımcısı Uyanık arasında ortak hizmet projesi protokolü imzalandı.
Kent İçi Ulaşıma Bilimsel Neşter

Burdur’a daha akıcı bir trafik kazandırılması için Burdur Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi arasında ortak hizmet projesi protokolü imzalandı.

Başkanlık Makamında düzenlenen protokol imza törenine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Uyanık, PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Ceylan, İmar ve Şehircilik Müdürü Mustafa Bozkurt, Zabıta Müdürü İbrahim Canıgür ve Yazı İşleri Müdürü Hülya Eraslan katıldı.

Protokol hakkında bilgi veren Başkan Ercengiz, “5393 sayılı Belediyeler Kanunun 75. Maddesi gereği Burdur Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi ortaklaşa bir proje yürütüyoruz. Bu projemizin temelinde Burdur’a daha akıcı bir trafik kazandırabilmek amacıyla akademik birikimden yararlanmak istiyoruz. Projede değerli hocalarım ve alanında uzman kişilerle akıcı bir trafik için çalışma yapacak. Bunun içinde yayalaştırılmış yollar, bisiklet yolları, yaya geçitleri, otopark düzenlemelerini yaptıktan sonra Burdur’da sürdürülebilir bir kent içi trafiği planlamasını yapacağız. Bu çalışmayı birlikte yürüteceğiz. Çok ciddi bir çalışma yapılacak. Araç sayılarından yaya sayılarına kadar, günün değişik saatlerinde ölçümler yapılacak. Pamukkale Üniversitesine ve değerli hocalarımıza güveniyoruz. Çalışma sonucunda ortaya çıkan doneleri merakla bekliyoruz” dedi.

Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Ceylan ise “Bu tür projeleri diğer belediyelerle yürüttük. Buradaki ortak hizmet protokolü çerçevesinde trafik sirkülasyon ve kavşak yönetim sistemiyle ilgili geometrik düzenleme iyileştirme projesi sonucunda Burdur’daki trafik düzenine neşter vuracağız. Mevcut durumumuza bakacağız. Trafik hacim sayılarına bakacağız. Bilimsel ölçümleri yaptıktan sonra ulaşım modelini kurgulayacağız. Kent merkezinde trafik akışını için bilimsel yöntemleri kullanacağız” diye konuştu. 

Daha sonra Başkan Ercengiz ve Rektör Yardımcısı Uyanık arasında ortak hizmet projesi protokolü imzalandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.