Kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan şahış yakalandı

Asayiş 26.03.2020 - 11:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan şahış yakalandı

Kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan şahış yakalandı
Yeşilova ilçesi Güney Köyüne yüzünde maske takılı bir erkek şahsı bıraktığını, şahsın hal ve hareketlerinde şüphelendiğini bildirmesi üzerine, durum Yeşilova İlçe Jandarma Komutanlığına bildirilmiş ve konu ile ilgili köy muhtarının bilgilendirilmesi sağlanarak Güney Köyüne en yakın Jandarma devriyesi bölgeye yönlendirilmiştir. Güney Köyünde tek başına yaşayan K.T. (1936 D.lu) isimli vatandaşın sabit ev telefonundan arayan ve kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan bir şahsın “K.T’ye kimlik bilgilerinin bir olaya karıştığını, olayda para ve altınların çalındığını, elinde bulunan para ve altınları evine gelecek sivil kıyafetli Jandarmaya vermesini söylediği” konuşmaya devam edildiği esnada eve gelen sivil kıyafetli erkek şahsın para ve altınları almak için geldiğini, ayrıca evinde arama yapacağını söylemesi üzerine Jandarma ekiplerince bölgede ikamet eden özellikle yaşlı vatandaşlarımızın dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı bilgilendirilmeleri sayesinde K.T’nin, şahsa “arama yapacaksan köy muhtarı ve resmi kıyafetli Jandarmalar ile gel” demesi ve şahsı evine kabul etmemesi üzerine şüpheli şahsın olay yerinden ayrıldığının tespit edilmesi üzerine şahsın yakalanmasına yönelik bölgede arama faaliyeti başlatılmış ve yapılan aramalar sonucu olay şüphelisi E.E. (1994 D.lu.) köyün dışında bulunan tarla içerisinde kaçmaya/saklanmaya çalıştığı esnada yakalanmıştır. E.E.’nin yapılan UYAP/arşiv araştırmasında (Uyuşturucu Veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Kasten Yaralama, Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Alma, Kabul Etme ve Bulundurma suçlarından ) (4) farklı suçtan suç kaydının bulunduğu tespit edilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınan E.E. 25.03.2020 günü Adli makamlara sevk edilmiş ve işlemlerini müteakip “Adli Kontrol Şartı” ile serbest bırakılmıştır.
Kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan şahış yakalandı

Yeşilova ilçesi Güney Köyüne yüzünde maske takılı bir erkek şahsı bıraktığını, şahsın hal ve hareketlerinde şüphelendiğini bildirmesi üzerine, durum Yeşilova İlçe Jandarma Komutanlığına bildirilmiş ve konu ile ilgili köy muhtarının bilgilendirilmesi sağlanarak Güney Köyüne en yakın Jandarma devriyesi bölgeye yönlendirilmiştir.

Güney Köyünde tek başına yaşayan K.T. (1936 D.lu) isimli vatandaşın sabit ev telefonundan arayan ve kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan bir şahsın “K.T’ye kimlik bilgilerinin bir olaya karıştığını, olayda para ve altınların çalındığını, elinde bulunan para ve altınları evine gelecek sivil kıyafetli Jandarmaya vermesini söylediği” konuşmaya devam edildiği esnada eve gelen sivil kıyafetli erkek şahsın para ve altınları almak için geldiğini, ayrıca evinde arama yapacağını söylemesi üzerine Jandarma ekiplerince bölgede ikamet eden özellikle yaşlı vatandaşlarımızın dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı bilgilendirilmeleri sayesinde K.T’nin, şahsa “arama yapacaksan köy muhtarı ve resmi kıyafetli Jandarmalar ile gel” demesi ve şahsı evine kabul etmemesi üzerine şüpheli şahsın olay yerinden ayrıldığının tespit edilmesi üzerine şahsın yakalanmasına yönelik bölgede arama faaliyeti başlatılmış ve yapılan aramalar sonucu olay şüphelisi E.E. (1994 D.lu.) köyün dışında bulunan tarla içerisinde kaçmaya/saklanmaya çalıştığı esnada yakalanmıştır.

E.E.’nin yapılan UYAP/arşiv araştırmasında (Uyuşturucu Veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Kasten Yaralama, Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Alma, Kabul Etme ve Bulundurma suçlarından ) (4) farklı suçtan suç kaydının bulunduğu tespit edilmiştir.

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınan E.E. 25.03.2020 günü Adli makamlara sevk edilmiş ve işlemlerini müteakip “Adli Kontrol Şartı” ile serbest bırakılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.