KAZAKLAR MAKÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

Dünya 27.09.2018 - 17:27, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KAZAKLAR MAKÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

Kazakh National Agrarian University Heyeti MAKÜ’yü Ziyaret Etti
Kazakh National Agrarian University heyeti biri dizi temaslarda bulunmak üzere Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini ziyaret etti. Kazakh National Agrarian University Biyogüvenlik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zhanara TULEMISSOVA, Doç. Dr. Raya MYKTYBAYEVA ve Doktora Öğrencisi Togzhan BORANBAYEVA’nın gerçekleştirdiği ziyarete Süleyman Demirel Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü ÇAKMAKÇI ve Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Gül KARAHAN ÇAKMAKÇI’da eşlik etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR’ın makamında ağırlanan konuklar, ziyaret amaçlarının iki üniversite arasındaki bağlılığı güçlendirmek ve Mevlana Değişim Programı çerçevesinde yapılacak çalışmalarla iki üniversitenin bu programa dahil edilmesi, bu çerçevede hem öğrenci hem de öğretim üyesi değişimlerinin sağlanması olarak açıkladılar. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin özellikle hayvancılık alanında yaptığı çalışmalar ve bölgenin dokusuna uygun olarak yapılan projeleri dolayısı ile iki üniversite arasındaki iş birliklerinin yapılması açısından MAKÜ’yü özellikle seçtiklerini belirten heyet, üniversitenin çalışmalarının ve başarılarının kendilerini buraya çektiğini ve MAKÜ’nün kendi üniversiteleri açısından da önemli olduğunu vurguladılar. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KARACA ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Süleyman Demirel Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü ÇAKMAKÇI, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin son dönemlerdeki projeleri, takdire şayan çalışmaları, özellikle sayın rektörün bölge gerçeklerine uygun olarak ortaya koyduğu vizyonun Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini önemli bir noktaya getirdiğini belirterek, üniversite yönetimine ve çalışanlarına başarılarının devamını diledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR ise, yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu, iki üniversite arasında yapılacak anlaşmaların ilişkileri güçlendireceğini ve her zaman bu tür anlaşmalara açık olduklarını belirterek, ziyaretçilere MAKÜ anmalığı ve çeşitli hediyeler takdim etti.
Kazakh National Agrarian University Heyeti MAKÜ’yü Ziyaret Etti

Kazakh National Agrarian University heyeti biri dizi temaslarda bulunmak üzere Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini ziyaret etti.

Kazakh National Agrarian University Biyogüvenlik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zhanara TULEMISSOVA, Doç. Dr. Raya MYKTYBAYEVA ve Doktora Öğrencisi Togzhan BORANBAYEVA’nın gerçekleştirdiği ziyarete Süleyman Demirel Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü ÇAKMAKÇI ve Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Gül KARAHAN ÇAKMAKÇI’da eşlik etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR’ın makamında ağırlanan konuklar, ziyaret amaçlarının iki üniversite arasındaki bağlılığı güçlendirmek ve Mevlana Değişim Programı çerçevesinde yapılacak çalışmalarla iki üniversitenin bu programa dahil edilmesi, bu çerçevede hem öğrenci hem de öğretim üyesi değişimlerinin sağlanması olarak açıkladılar. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin özellikle hayvancılık alanında yaptığı çalışmalar ve bölgenin dokusuna uygun olarak yapılan projeleri dolayısı ile iki üniversite arasındaki iş birliklerinin yapılması açısından MAKÜ’yü özellikle seçtiklerini belirten heyet, üniversitenin çalışmalarının ve başarılarının kendilerini buraya çektiğini ve MAKÜ’nün kendi üniversiteleri açısından da önemli olduğunu vurguladılar.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KARACA ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Süleyman Demirel Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü ÇAKMAKÇI, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin son dönemlerdeki projeleri, takdire şayan çalışmaları, özellikle sayın rektörün bölge gerçeklerine uygun olarak ortaya koyduğu vizyonun Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini önemli bir noktaya getirdiğini belirterek, üniversite yönetimine ve çalışanlarına başarılarının devamını diledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR ise, yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu, iki üniversite arasında yapılacak anlaşmaların ilişkileri güçlendireceğini ve her zaman bu tür anlaşmalara açık olduklarını belirterek, ziyaretçilere MAKÜ anmalığı ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.