KAZA NEDENİ SADECE YAĞMUR DEĞİL; OTOMOBİL YAĞLARI

Teknoloji 20.06.2018 - 16:09, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KAZA NEDENİ SADECE YAĞMUR DEĞİL; OTOMOBİL YAĞLARI

Sağanak yağışların etkili olduğu bu günlerde Batı Akdeniz Bölgesindeki trafik kazalarının nedeni sadece yağmurdan değil, yağ sızdıran otomobillerden akan yağların da olduğu belirtildi.
Batı Akdeniz Bölgesindeki trafik kazalarının sıkça yaşandığı Burdur Antalya karayolundaki Çeltikçi Beli, Çubuk Beli, Isparta Antalya Karayolu, Burdur Ağlasun karayolu, Afyonkarahisar Denizli ve Afyonkarahisar- Eskişehir karayolu mevkilerinde sağanak yağmurun kayganlaştırdığı karayolları gibi araçlardan sızan yağların da yolları kayganlaştırdığı belirtildi. Otomobil, kamyon, otobüslerden sızan atık yağların yağmurla birlikte karayoluna yayılmasıyla araç tekerinin yolu kavramasının zorlaştığı, sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptıklarına dikkat çekildi. Karayollarında seyreden sürücülerin özellikle rampalı ve dönemeçli yollarda araç hakimiyetinde zorlandıkları, buna yağmurdan kayganlaşan ve yağmurla yola yayılan yağ- mazot gibi kimyasalların da etkili olarak Yaz mevsiminde dahi yolları buz pistine dönüştürdüğü belirtiliyor. ARAÇ BAKIMI YAPTIRILMALI Dikkate alınmayan ve fakat kazalarda etken rol oynayan bu faktörün önüne geçilmesi ise karayolunda seyre çıkmadan önce araç bakımlarının yapılması. Özellikle Yaz tatili için şehirlerarası yolculuk yapacak sürücü ve yolcuların araç bakımlarına dikkat etmesi, araçlardan sızan yağ, mazot ve benzin gibi kimyasalların karayolunda kayganlık oluşturup direksiyon hakimiyetinin kaybolmasına neden olacağı göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Araç bakımlarının sadece kimyasal sızıntılar için değil araç tekerleri ve yürüyen akşamların tamamının için de yapılması önem taşıyor.   
Sağanak yağışların etkili olduğu bu günlerde Batı Akdeniz Bölgesindeki trafik kazalarının nedeni sadece yağmurdan değil, yağ sızdıran otomobillerden akan yağların da olduğu belirtildi.

Batı Akdeniz Bölgesindeki trafik kazalarının sıkça yaşandığı Burdur Antalya karayolundaki Çeltikçi Beli, Çubuk Beli, Isparta Antalya Karayolu, Burdur Ağlasun karayolu, Afyonkarahisar Denizli ve Afyonkarahisar- Eskişehir karayolu mevkilerinde sağanak yağmurun kayganlaştırdığı karayolları gibi araçlardan sızan yağların da yolları kayganlaştırdığı belirtildi.

Otomobil, kamyon, otobüslerden sızan atık yağların yağmurla birlikte karayoluna yayılmasıyla araç tekerinin yolu kavramasının zorlaştığı, sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptıklarına dikkat çekildi. Karayollarında seyreden sürücülerin özellikle rampalı ve dönemeçli yollarda araç hakimiyetinde zorlandıkları, buna yağmurdan kayganlaşan ve yağmurla yola yayılan yağ- mazot gibi kimyasalların da etkili olarak Yaz mevsiminde dahi yolları buz pistine dönüştürdüğü belirtiliyor.

ARAÇ BAKIMI YAPTIRILMALI

Dikkate alınmayan ve fakat kazalarda etken rol oynayan bu faktörün önüne geçilmesi ise karayolunda seyre çıkmadan önce araç bakımlarının yapılması. Özellikle Yaz tatili için şehirlerarası yolculuk yapacak sürücü ve yolcuların araç bakımlarına dikkat etmesi, araçlardan sızan yağ, mazot ve benzin gibi kimyasalların karayolunda kayganlık oluşturup direksiyon hakimiyetinin kaybolmasına neden olacağı göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Araç bakımlarının sadece kimyasal sızıntılar için değil araç tekerleri ve yürüyen akşamların tamamının için de yapılması önem taşıyor.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.