Karamanlı'da TOKİ Konutları İçin Müracaatlar Başladı

Gündem 17.12.2013 - 10:35, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Karamanlı'da TOKİ Konutları İçin Müracaatlar Başladı

Karamanlı'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak konutlar için müracaat süreci başladı.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak konutlar için müracaat süreci başladı. Karamanlı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çalburnu mevkisinde ilk etapta 294 konut yapılması planlanıyor. 196 B1 tipinde 85 metrekare 2+1 ile 98 C tipinde 118 metrekare 3+1 daire şeklinde yapılması düşünülen projede, bloklar zemin üzerine 5 kat şeklinde olacak.  31 Ocak 2014 tarihine kadar kesin müracaatların yapılması ve bankaya B1 tipi konutlar için 4 bin lira, C tipi konutlar için ise 6 bin lira yatırılması gerektiğini belirten Karamanlı Belediye Başkan Vekili Abdullah Erkanal, başvuru sayılarındaartış olması halinde konut sayısında da artışa gidilebileceğini söyledi. Taksit miktarlarının kesin sonuçların ardından belirleneceğini anlatan Erkanal, "Karamanlı ilçemiz, göç alan bir merkez durumunda. İlçemizde konut açığı mevcut. Vatandaşlarımız çok eski binalarda bile kalmak zorunda kalıyor. Hızlı göçün verdiği nüfus artışı sebebiyle yeni konutlara ihtiyaç var. TOKİ tarafından yapılacak bu konutlar sayesinde konut probleminin çözülmesinde büyük bir mesafe kat edilecektir" dedi.
Karamanlı'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak konutlar için müracaat süreci başladı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak konutlar için müracaat süreci başladı.

Karamanlı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çalburnu mevkisinde ilk etapta 294 konut yapılması planlanıyor.

196 B1 tipinde 85 metrekare 2+1 ile 98 C tipinde 118 metrekare 3+1 daire şeklinde yapılması düşünülen projede, bloklar zemin üzerine 5 kat şeklinde olacak. 

31 Ocak 2014 tarihine kadar kesin müracaatların yapılması ve bankaya B1 tipi konutlar için 4 bin lira, C tipi konutlar için ise 6 bin lira yatırılması gerektiğini belirten Karamanlı Belediye Başkan Vekili Abdullah Erkanal, başvuru sayılarındaartış olması halinde konut sayısında da artışa gidilebileceğini söyledi.

Taksit miktarlarının kesin sonuçların ardından belirleneceğini anlatan Erkanal, "Karamanlı ilçemiz, göç alan bir merkez durumunda. İlçemizde konut açığı mevcut. Vatandaşlarımız çok eski binalarda bile kalmak zorunda kalıyor. Hızlı göçün verdiği nüfus artışı sebebiyle yeni konutlara ihtiyaç var. TOKİ tarafından yapılacak bu konutlar sayesinde konut probleminin çözülmesinde büyük bir mesafe kat edilecektir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.