KANALDA YÜZME HAVUZDA YÜZ

Spor (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.01.2014 - 19:08, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KANALDA YÜZME HAVUZDA YÜZ

SDÜ, EKONOMİK AÇIDAN HAVUZDA EĞİTİM ALARAK YÜZMEYE İMKANI OLMAYAN BU NEDENLE BULUNDUKLARI BÖLGELERDE YÜZMEK İÇİN SU KANALLARINI KULLANAN ÖĞRENCİLERE GÜVENLİ VE SAĞLIKLI ŞARTLARDA YÜZME İMKANI SAĞLAMAK AMACIYLA PROJE BAŞLATTI
 Isparta Süleyman Demirel Üniversite (SDÜ), ekonomik açıdan havuzda eğitim alarak yüzmeye imkanı olmayan bu nedenle bulundukları bölgelerde yüzmek için su kanallarını kullanan öğrencilere güvenli ve sağlıklı şartlarda yüzme imkanı sağlamak amacıyla proje başlattı.Isparta’nın Atabey İlçesine bağlı İslamköy Hacı Yahya Demirel Yatılı Bölge Okulu Süleyman Demirel Üniversitesi’nin desteğiyle bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. “Kanalda Yüzme Havuzda Yüz” adlı bu projede amacın ekonomik açıdan havuzda eğitim alarak yüzmeye imkanı olmayan bu nedenle bulundukları bölgelerde yüzmek için su kanallarını kullanan öğrencilere güvenli ve sağlıklı şartlarda yüzme imkanı sağlamak olduğu belirtildi. ÇOCUKLARIMIZ SU KANALLARINA GİDİYORDUAtabey islamköy Hacı Yahya Demirel YBO Müdürü Mustan Güngör, “biz yüzmeyi Anadolu’da çocuklar derelerden, kanallardan bunlardan öğrendik. Çoğu zaman kötü haberler de oluyordu. Yaz tatilinde ben eşimi ve çocuğumu buraya yüzmeye getirdim. Daha sonra görev yaptığım İslamköy’e gittim. İslamköy’deki çocukların su kanallarına gittiğini öğrendim. Daha iyi şartlarda yüzmeyi öğrenmeleri için kendilerine bir teklif sundum. Süleyman Demirel Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu’nda yüzmeyi öğrenmek isteyip istemediklerini sordum. Öğrencilerden çok istekli bir talep geldi. Maddi durumu olan olmayan bütün öğrencileri buraya getirmeye karar verdik” dedi.25 ÖĞRENCİYE YÜZME EĞİTİMİSDÜ Spor Tesisleri İşletme Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Kürşad Tüfekçi de, “29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu pazartesi hariç haftanın altı günü sabah 09:00’dan akşam 23:00’e kadar bir saat on beş dakikalık saat dilimleriyle seanslarını sürdürmekte. Bu kapsamda hemen hemen her saat kurslarımız mevcut. Çocuklara ve yetişkinlere özgü kurslarımız var. Her yaş grubuna ayrı özel eğitim veriliyor, özel eğitmenler eşliğinde artı alanında uzman eğitmenler tarafından kurslarımız yürütülüyor. Atabey’deki bu okulumuzun da bize böyle bir başvurusu oldu. Biz de bunu sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirerek kendilerine her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ettik. Bu noktada da işbirliğimizi başlattık. Şu an ki yapıda yirmibeş öğrencimiz başladı” diye konuştu.HAVUZDA İYON SİSTEMİSportif yaşam kültürü oluşturarak sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Tüfekçi, “Biz sporun sağlık yönünü önemsiyoruz. Sportif yaşam kültürü oluşturarak sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Havuzların dezenfektasyonu çoğunlukla klorla yapılıyor. Biz bunun bir araştırmasını yaptık ve en uygun sistemin iyon sistemi olduğunu ve bunun sonucunda da klorun bütün zararlarını ortadan kaldırdığını öğrenerek iyon sistemini havuzumuza kazandırdık.” 
SDÜ, EKONOMİK AÇIDAN HAVUZDA EĞİTİM ALARAK YÜZMEYE İMKANI OLMAYAN BU NEDENLE BULUNDUKLARI BÖLGELERDE YÜZMEK İÇİN SU KANALLARINI KULLANAN ÖĞRENCİLERE GÜVENLİ VE SAĞLIKLI ŞARTLARDA YÜZME İMKANI SAĞLAMAK AMACIYLA PROJE BAŞLATTI

 Isparta Süleyman Demirel Üniversite (SDÜ), ekonomik açıdan havuzda eğitim alarak yüzmeye imkanı olmayan bu nedenle bulundukları bölgelerde yüzmek için su kanallarını kullanan öğrencilere güvenli ve sağlıklı şartlarda yüzme imkanı sağlamak amacıyla proje başlattı.
Isparta’nın Atabey İlçesine bağlı İslamköy Hacı Yahya Demirel Yatılı Bölge Okulu Süleyman Demirel Üniversitesi’nin desteğiyle bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. “Kanalda Yüzme Havuzda Yüz” adlı bu projede amacın ekonomik açıdan havuzda eğitim alarak yüzmeye imkanı olmayan bu nedenle bulundukları bölgelerde yüzmek için su kanallarını kullanan öğrencilere güvenli ve sağlıklı şartlarda yüzme imkanı sağlamak olduğu belirtildi. 
ÇOCUKLARIMIZ SU KANALLARINA GİDİYORDU
Atabey islamköy Hacı Yahya Demirel YBO Müdürü Mustan Güngör, “biz yüzmeyi Anadolu’da çocuklar derelerden, kanallardan bunlardan öğrendik. Çoğu zaman kötü haberler de oluyordu. Yaz tatilinde ben eşimi ve çocuğumu buraya yüzmeye getirdim. Daha sonra görev yaptığım İslamköy’e gittim. İslamköy’deki çocukların su kanallarına gittiğini öğrendim. Daha iyi şartlarda yüzmeyi öğrenmeleri için kendilerine bir teklif sundum. Süleyman Demirel Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu’nda yüzmeyi öğrenmek isteyip istemediklerini sordum. Öğrencilerden çok istekli bir talep geldi. Maddi durumu olan olmayan bütün öğrencileri buraya getirmeye karar verdik” dedi.
25 ÖĞRENCİYE YÜZME EĞİTİMİ
SDÜ Spor Tesisleri İşletme Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Kürşad Tüfekçi de, “29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu pazartesi hariç haftanın altı günü sabah 09:00’dan akşam 23:00’e kadar bir saat on beş dakikalık saat dilimleriyle seanslarını sürdürmekte. Bu kapsamda hemen hemen her saat kurslarımız mevcut. Çocuklara ve yetişkinlere özgü kurslarımız var. Her yaş grubuna ayrı özel eğitim veriliyor, özel eğitmenler eşliğinde artı alanında uzman eğitmenler tarafından kurslarımız yürütülüyor. Atabey’deki bu okulumuzun da bize böyle bir başvurusu oldu. Biz de bunu sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirerek kendilerine her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ettik. Bu noktada da işbirliğimizi başlattık. Şu an ki yapıda yirmibeş öğrencimiz başladı” diye konuştu.
HAVUZDA İYON SİSTEMİ
Sportif yaşam kültürü oluşturarak sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Tüfekçi, “Biz sporun sağlık yönünü önemsiyoruz. Sportif yaşam kültürü oluşturarak sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Havuzların dezenfektasyonu çoğunlukla klorla yapılıyor. Biz bunun bir araştırmasını yaptık ve en uygun sistemin iyon sistemi olduğunu ve bunun sonucunda da klorun bütün zararlarını ortadan kaldırdığını öğrenerek iyon sistemini havuzumuza kazandırdık.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.