KAMPÜSTEKİ DUVARLAR ÖĞRENCİLERLE CANLANIYOR

Eğitim 04.09.2018 - 14:50, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KAMPÜSTEKİ DUVARLAR ÖĞRENCİLERLE CANLANIYOR

İstiklal Kampüsündeki yoz duvarlar yeni kayıt yapan öğrencilerle akademik canlılık yaşıyor.
Burdur Mehmet Akif Ersoy üniversitesi her yeni yılda yeni öğrencilerle gücüne güç katıyor. MAKÜ’nün bu olumlu büyümesi hem bölgede hem ülkede ve hem de bütün dünyada Mehmet Akif’in adının yıldız gibi parlamasını sağlıyor. Yaşıtlarına göre geçirdiği bu devinim eğitimde bir devrim niteliğinde olan MAKÜ, kurulduğu günden bu yana hem sayısal hem niteliksel büyümesini sürdürüyor. Çıraklık ve kalfalık dönemlerini geride bırakan (tecrübelerini damla damla biriktirip uzmanlaşan) MAKÜ ustalık döneminde. Bu ustanın yaptığı ve İstiklal yerleşkesinde yer alan duvarlara YKS’de 1. tercihlerinde Burdur işaretleyen genç nesiller, genç beyinler beton harcı niceliğini taşıyor. Kampüsteki bu tohumlanma, filizlenme, büyüme yeni nesil gençlerin Türkiye için icatlar yaparak meyvesini vermekte. Burdur’daki bu gelişmelerin ve akademik büyümenin son zerresine kadar farkında olan MAKÜ sekretaryası da bu fırsatı farkındalığa çevirme yoluna girmiş durumda. Bu yolda yürüyen MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz otogarda öğrencileri alarak, makamında misafir ederek, makamların geçici olduğunu ve bir gün kendisinin de öğrenciyken şimdi koskoca üniversite yönettiğini gençlere aşılıyor. Batı Akdeniz’deki diğer üniversitelere nazaran daha kısa boylu ve daha genç olan MAKÜ’nün bu devinimi bu yeni eğitim öğretim yılında da çevreye yansıtılmaya başlandı. Başta Rektör Korkmaz olmak üzere tüm üniversite yönetimi Batı Akdeniz bölgesinde bir at başı gibi uzanan ve Asım’ın nesillerini yetiştiren öğrencileri layıkıyla misafir etmek amacındalar. MAKÜ bu yılki 9 binlik öğrenci kontenjanında yüzde 80 doluluğa ulaşarak temelini ve gövdesini kuvvetlendirmekte. Yeni gelen öğrencilere merhaba demekte..
İstiklal Kampüsündeki yoz duvarlar yeni kayıt yapan öğrencilerle akademik canlılık yaşıyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy üniversitesi her yeni yılda yeni öğrencilerle gücüne güç katıyor. MAKÜ’nün bu olumlu büyümesi hem bölgede hem ülkede ve hem de bütün dünyada Mehmet Akif’in adının yıldız gibi parlamasını sağlıyor. Yaşıtlarına göre geçirdiği bu devinim eğitimde bir devrim niteliğinde olan MAKÜ, kurulduğu günden bu yana hem sayısal hem niteliksel büyümesini sürdürüyor.

Çıraklık ve kalfalık dönemlerini geride bırakan (tecrübelerini damla damla biriktirip uzmanlaşan) MAKÜ ustalık döneminde. Bu ustanın yaptığı ve İstiklal yerleşkesinde yer alan duvarlara YKS’de 1. tercihlerinde Burdur işaretleyen genç nesiller, genç beyinler beton harcı niceliğini taşıyor. Kampüsteki bu tohumlanma, filizlenme, büyüme yeni nesil gençlerin Türkiye için icatlar yaparak meyvesini vermekte. Burdur’daki bu gelişmelerin ve akademik büyümenin son zerresine kadar farkında olan MAKÜ sekretaryası da bu fırsatı farkındalığa çevirme yoluna girmiş durumda. Bu yolda yürüyen MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz otogarda öğrencileri alarak, makamında misafir ederek, makamların geçici olduğunu ve bir gün kendisinin de öğrenciyken şimdi koskoca üniversite yönettiğini gençlere aşılıyor.

Batı Akdeniz’deki diğer üniversitelere nazaran daha kısa boylu ve daha genç olan MAKÜ’nün bu devinimi bu yeni eğitim öğretim yılında da çevreye yansıtılmaya başlandı. Başta Rektör Korkmaz olmak üzere tüm üniversite yönetimi Batı Akdeniz bölgesinde bir at başı gibi uzanan ve Asım’ın nesillerini yetiştiren öğrencileri layıkıyla misafir etmek amacındalar. MAKÜ bu yılki 9 binlik öğrenci kontenjanında yüzde 80 doluluğa ulaşarak temelini ve gövdesini kuvvetlendirmekte. Yeni gelen öğrencilere merhaba demekte..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.