KAMPÜSTE DAĞLAR VE TEPELER ARASINA TESVİYE

Gündem 31.10.2017 - 09:01, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KAMPÜSTE DAĞLAR VE TEPELER ARASINA TESVİYE

Mehmet Akif Ersoy Üniversitenin evi olan İstiklal yerleşkesinde dağlar ve tepeler birleşiyor. Tesviye yapılıyor....
Mehmet Akif Ersoy Üniversitenin evi olan İstiklal yerleşkesinde dağlar ve tepeler birleşiyor. Mehmet Akif Ersoy Üniversite İstiklal Yerleşkesinde ayrı ayrı tepelerin üzerinde bulunan fakülteler, sosyal donatılar ve tesisler araya toprak doldurup sıkıştırılma yapmak suretiyle birleşiyor. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, yaptığı açıklamada, farklı tepeler üzerinde bulunan birimler için tepelerin arasında yerleşkedeki şantiyelerden çıkarılan toprağın dökülüp sıkıştırılarak birleştirilme yapıldığını ve böylelikle hem kampüs bütünlüğünün sağlandığını hem de toprak, kaya, çakıl gibi artık inşaat malzemelerinin değerlendirildiğini belirtti. Rektör Korkmaz basın mensuplarını kampüste misafir etmiş, onları birim birim, fakülte fakülte ve tesis tesis incelemeler yapmak için kampus içerisinde tur düzenlemişti. Kampus turunda basına açıklamada bulunan Korkmaz, bazı tepe ve tepecikler arasında kalan boşluklara kampüs içerisindeki şantiyelerden çıkarılan toprakların tesviye yapıldığını kaydetti. "FERMUARI ÇEKTİK" Rektör Korkmaz, bu konudaki açıklamasının devamında 15 Temmuz darbe girişimden dolayı çoğu çalışmalarının ötelenip rötar yaptığını da ekleyerek, İstiklal Yerleşkesindeki şantiye çalışmalarının birkaç yıl içerisinde tamamlanacağını, bu tamamlanmanın ardından da adeta fermuarı çekerek akademik çalışmalara ve bilimle ilgili keşiflere daha sağlam adımlarla devam edeceklerini vurguladı. BURDUR GENELİNDEKİ ŞANTİYELERE DAVET DE OLABİLİR ? Açıklamaların ardından kamuoyu da Rektör Korkmaz’ın kampus içerisindeki bu geniş alanların tesviyesinde uyguladıkları yöntemin il geneline yayılıp, il genelindeki şantiyelerden çıkarılan toprakların kampüse nakledilerek tesviyede kullanılıp kullanılamayacağı da merak konusu oldu. Dışardan toprak nakliyle ilgili MAKÜ’den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.   
Mehmet Akif Ersoy Üniversitenin evi olan İstiklal yerleşkesinde dağlar ve tepeler birleşiyor. Tesviye yapılıyor....

Mehmet Akif Ersoy Üniversitenin evi olan İstiklal yerleşkesinde dağlar ve tepeler birleşiyor.

Mehmet Akif Ersoy Üniversite İstiklal Yerleşkesinde ayrı ayrı tepelerin üzerinde bulunan fakülteler, sosyal donatılar ve tesisler araya toprak doldurup sıkıştırılma yapmak suretiyle birleşiyor. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, yaptığı açıklamada, farklı tepeler üzerinde bulunan birimler için tepelerin arasında yerleşkedeki şantiyelerden çıkarılan toprağın dökülüp sıkıştırılarak birleştirilme yapıldığını ve böylelikle hem kampüs bütünlüğünün sağlandığını hem de toprak, kaya, çakıl gibi artık inşaat malzemelerinin değerlendirildiğini belirtti.

Rektör Korkmaz basın mensuplarını kampüste misafir etmiş, onları birim birim, fakülte fakülte ve tesis tesis incelemeler yapmak için kampus içerisinde tur düzenlemişti. Kampus turunda basına açıklamada bulunan Korkmaz, bazı tepe ve tepecikler arasında kalan boşluklara kampüs içerisindeki şantiyelerden çıkarılan toprakların tesviye yapıldığını kaydetti.

"FERMUARI ÇEKTİK"

Rektör Korkmaz, bu konudaki açıklamasının devamında 15 Temmuz darbe girişimden dolayı çoğu çalışmalarının ötelenip rötar yaptığını da ekleyerek, İstiklal Yerleşkesindeki şantiye çalışmalarının birkaç yıl içerisinde tamamlanacağını, bu tamamlanmanın ardından da adeta fermuarı çekerek akademik çalışmalara ve bilimle ilgili keşiflere daha sağlam adımlarla devam edeceklerini vurguladı.

BURDUR GENELİNDEKİ ŞANTİYELERE DAVET DE OLABİLİR ?

Açıklamaların ardından kamuoyu da Rektör Korkmaz’ın kampus içerisindeki bu geniş alanların tesviyesinde uyguladıkları yöntemin il geneline yayılıp, il genelindeki şantiyelerden çıkarılan toprakların kampüse nakledilerek tesviyede kullanılıp kullanılamayacağı da merak konusu oldu. Dışardan toprak nakliyle ilgili MAKÜ’den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.