KADINLAR KANSERLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2013 - 12:43, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KADINLAR KANSERLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

ANTALYA (İHA) - Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Dr. Sema Durak, kadınlara kanser, kanserin nedenleri, ön belirtileri, kanserden korunmak için yapılması gerekenler ve kanserden korunma aşamalarını anlattı.
Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Dr. Sema Durak, kadınlara kanser, kanserin nedenleri, ön belirtileri, kanserden korunmak için yapılması gerekenler ve kanserden korunma aşamalarını anlattı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde düzenlenen toplantıda her yıl 11 milyon insanın kanser hastalığına yakalandığını anlatan Dr. Durak, ölümlerin yaklaşık yüzde 12’sinin kanserden kaynaklandığını belirtti. Her yıl 7 milyon insanın kanser nedeniyle öldüğünü ifade eden Dr. Sema Durak, 20 içinde bu rakamın 17 milyona çıkmasının beklendiğini anlattı.Kanser nedenlerinde ilk sırayı sigara, alkol alışkanlığı ile kötü beslenmenin aldığını kaydeden Dr. Durak, kadınları rahim ağzı kanserine yol açan HPV virüsüne karşı aşı yaptırmaları konusunda uyardı. Sürekli güneşe maruz kalmanın da diğer bir kanser nedeni olduğunu söyleyen Dr. Sema Durak, deniz kıyısında mutlaka güneşten koruyucu krem sürülmesi gerektiğini hatırlattı.Kadınlarda en sık meme kanserinin görüldüğünü belirten Dr. Sema Durak, son yıllarda kadınlarda sigara içme oranının artmasına bağlı olarak akciğer kanserinin de en sık görülen ikinci kanser türü olduğunu dile getirdi.
ANTALYA (İHA) - Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Dr. Sema Durak, kadınlara kanser, kanserin nedenleri, ön belirtileri, kanserden korunmak için yapılması gerekenler ve kanserden korunma aşamalarını anlattı.

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Dr. Sema Durak, kadınlara kanser, kanserin nedenleri, ön belirtileri, kanserden korunmak için yapılması gerekenler ve kanserden korunma aşamalarını anlattı. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde düzenlenen toplantıda her yıl 11 milyon insanın kanser hastalığına yakalandığını anlatan Dr. Durak, ölümlerin yaklaşık yüzde 12’sinin kanserden kaynaklandığını belirtti. Her yıl 7 milyon insanın kanser nedeniyle öldüğünü ifade eden Dr. Sema Durak, 20 içinde bu rakamın 17 milyona çıkmasının beklendiğini anlattı.
Kanser nedenlerinde ilk sırayı sigara, alkol alışkanlığı ile kötü beslenmenin aldığını kaydeden Dr. Durak, kadınları rahim ağzı kanserine yol açan HPV virüsüne karşı aşı yaptırmaları konusunda uyardı. Sürekli güneşe maruz kalmanın da diğer bir kanser nedeni olduğunu söyleyen Dr. Sema Durak, deniz kıyısında mutlaka güneşten koruyucu krem sürülmesi gerektiğini hatırlattı.
Kadınlarda en sık meme kanserinin görüldüğünü belirten Dr. Sema Durak, son yıllarda kadınlarda sigara içme oranının artmasına bağlı olarak akciğer kanserinin de en sık görülen ikinci kanser türü olduğunu dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.