KADIN KOOPERATİFÇİLİĞİNİ GÜÇLENDİRME EĞİTİMİ

Eğitim 08.01.2020 - 09:19, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KADIN KOOPERATİFÇİLİĞİNİ GÜÇLENDİRME EĞİTİMİ

Cumhurbaşkanlığı birinci 100 günlük programında yer alan eylemler arasında kadın kooperatifçiliğinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması hedefi yer almaktadır.   Bu kapsamda kadınların kooperatifleşme yolu ile güçlenmeleri amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ortaklığında “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İş Birliği Protokolü” 30 Ekim 2018 tarihinde imzalanmıştır. Bu protokolle kadınların kooperatifler yolu ile ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımı konusunda teşvik edilmesi hedeflenmektedir.   Bu hedefler doğrultusunda İlimizde 3 Ocak 2020 tarihinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda; STK temsilcilerinin katılımı İlimizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin yönetim kurulu üyeleri, Mahalle Muhtarları ve Kooperatif kurma potansiyeli bulunan kadınlarının katımıyla “Kadın Kooperatifçiliğini Güçlendirme” eğitimi gerçekleştirilmiştir.   Söz konusu eğitimde Hünerli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Ağlasun El Emekleri, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Yeşilova Salda, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Temsilcileri, kooperatiflerinin kuruluş amaçları ve gerçekleştirdikleri faaliyetler konusunda bilgi paylaşımında bulunmuşlardır.           Düzenlenen bu eğitim programı ile Kooperatif kurma konusunda kadınların teşvik edilmesi sağlanmış, bu konuda kadınların bilgi ve farkındalığının arttırılması ile kooperatifçiliğin yaygınlaşması adına önemli bir adım atılmıştır.



Cumhurbaşkanlığı birinci 100 günlük programında yer alan eylemler arasında kadın kooperatifçiliğinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması hedefi yer almaktadır.

 

Bu kapsamda kadınların kooperatifleşme yolu ile güçlenmeleri amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ortaklığında “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İş Birliği Protokolü” 30 Ekim 2018 tarihinde imzalanmıştır. Bu protokolle kadınların kooperatifler yolu ile ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımı konusunda teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

 

Bu hedefler doğrultusunda İlimizde 3 Ocak 2020 tarihinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda; STK temsilcilerinin katılımı İlimizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin yönetim kurulu üyeleri, Mahalle Muhtarları ve Kooperatif kurma potansiyeli bulunan kadınlarının katımıyla “Kadın Kooperatifçiliğini Güçlendirme” eğitimi gerçekleştirilmiştir.

 

Söz konusu eğitimde Hünerli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Ağlasun El Emekleri, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Yeşilova Salda, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Temsilcileri, kooperatiflerinin kuruluş amaçları ve gerçekleştirdikleri faaliyetler konusunda bilgi paylaşımında bulunmuşlardır.    
   
 

Düzenlenen bu eğitim programı ile Kooperatif kurma konusunda kadınların teşvik edilmesi sağlanmış, bu konuda kadınların bilgi ve farkındalığının arttırılması ile kooperatifçiliğin yaygınlaşması adına önemli bir adım atılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.