KADIN ÇİFTÇİLER PROJELERİYLE PODYUMA ÇIKTI

Gündem 28.06.2018 - 11:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KADIN ÇİFTÇİLER PROJELERİYLE PODYUMA ÇIKTI

Burdur'da 62 girişimci kadın çiftçi, eğitimlerini tamamlayıp sertifikalarını alıp projelerini yarıştırdı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın düzenlediği, Burdur’da İŞKUR , KOSGEB ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün eş güdümüyle hayata geçirilen, MAKÜ’den Doç.  Dr. Özlem Çetinkaya Bozkurt’un eğitim verdiği “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor“ programı çerçevesinde girişimci kadınların sertifikaları protokol mensuplarınca verildi. Burdur’da projeleriyle ilk 3’e giren kadın çiftçiler Türkiye genelinde 29 ilin yer alacağı yarışmaya katılıp, birincilik için yarışacak ve ülke genelinde projesiyle birinci  olacak çiftçiye 40 bin TL ödül verilecek. ROL MODEL OLARAK KADIN ÇİFTÇİLER Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Kültür Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Burdur Valisi Hasan Şıldak “Bugün çok daha farklı bir çalışmanın seremonisi için burada bulunuyoruz” diyerek KOSGEB ve İŞKUR kanalıyla kurslarını tamamlayıp sertifikalarını alan kadın çiftçilerden ilk üçünün  projelerinin Antalya'da sergiye çıktığını söyledi .Vali Şıldak, devletin pek çok desteği olduğunu, bu desteklerin adeta akan derenin suyundan projelerle yararlanılması gerektiğini dile getirerek “Köylerden şehre göç ile birlikte bir nüfus kaybı var; köylüyü köylerde tutmak ve onlara en iyi hizmeti sağlamak için çalışmalar devam ediyor” dedi. Şıldak tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilir olması için devlet olarak önemli adımlar atıldığını ve yüzde 50 hibeli kredilerden tutunda pek çok desteğin  mevcut olduğunu vurguladı. SERACILIKTA SEKSEN BİR VİLAYETTEN DÖRDÜNCÜYÜZ AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik Burdur’un artık göller, güller ve gönüller diyarı olduğu kadar göletler diyarı da olduğuna dikkat çekip, seracılık yapılabilmesi için arazilerin sulanabilmesi gerektiğini, bunun için göletlerin şart olduğunu ve Burdur’un göletler diyarına dönüştüğünü vurguladı. Özçelik seracılık faaliyetlerinin en iyi Söğüt Ovası, Yusufça ve Kozağaç Yaylarında görülebileceğini söyledi  ve de hükümet olarak 2018 bütçesine 14 milyar TL'lik destek konulduğunu kaydetti. SU ,GIDA ,ENERJİ Özçelik; dünyada ilerleyen yıllarda en stratejik ürünlerin su, gıda ve enerji olduğunu belirtti ve hükümet olarak bu konulardaki projelerin takipçisi olduğunu dile getirdi. ÖDÜL TÖRENİ Programın sonunda ilk 3’e giren çiftçilere ödülleri verilirken proje pazarının açılış kurdelesi kesildi. Burdur’da birinciliği Taşyayla Köyünden Gülsüm Güneş, ikinciliği Kibrit Köyünden Gülhan Aşkın ve üçüncülüğü de Elsazı Köyünden Havva Yılmaz elde etti.
Burdur'da 62 girişimci kadın çiftçi, eğitimlerini tamamlayıp sertifikalarını alıp projelerini yarıştırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın düzenlediği, Burdur’da İŞKUR , KOSGEB ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün eş güdümüyle hayata geçirilen, MAKÜ’den Doç.  Dr. Özlem Çetinkaya Bozkurt’un eğitim verdiği “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor“ programı çerçevesinde girişimci kadınların sertifikaları protokol mensuplarınca verildi.

Burdur’da projeleriyle ilk 3’e giren kadın çiftçiler Türkiye genelinde 29 ilin yer alacağı yarışmaya katılıp, birincilik için yarışacak ve ülke genelinde projesiyle birinci  olacak çiftçiye 40 bin TL ödül verilecek.

ROL MODEL OLARAK KADIN ÇİFTÇİLER

Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Kültür Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Burdur Valisi Hasan Şıldak “Bugün çok daha farklı bir çalışmanın seremonisi için burada bulunuyoruz” diyerek KOSGEB ve İŞKUR kanalıyla kurslarını tamamlayıp sertifikalarını alan kadın çiftçilerden ilk üçünün  projelerinin Antalya'da sergiye çıktığını söyledi .Vali Şıldak, devletin pek çok desteği olduğunu, bu desteklerin adeta akan derenin suyundan projelerle yararlanılması gerektiğini dile getirerek “Köylerden şehre göç ile birlikte bir nüfus kaybı var; köylüyü köylerde tutmak ve onlara en iyi hizmeti sağlamak için çalışmalar devam ediyor” dedi. Şıldak tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilir olması için devlet olarak önemli adımlar atıldığını ve yüzde 50 hibeli kredilerden tutunda pek çok desteğin  mevcut olduğunu vurguladı.

SERACILIKTA SEKSEN BİR VİLAYETTEN DÖRDÜNCÜYÜZ

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik Burdur’un artık göller, güller ve gönüller diyarı olduğu kadar göletler diyarı da olduğuna dikkat çekip, seracılık yapılabilmesi için arazilerin sulanabilmesi gerektiğini, bunun için göletlerin şart olduğunu ve Burdur’un göletler diyarına dönüştüğünü vurguladı. Özçelik seracılık faaliyetlerinin en iyi Söğüt Ovası, Yusufça ve Kozağaç Yaylarında görülebileceğini söyledi  ve de hükümet olarak 2018 bütçesine 14 milyar TL'lik destek konulduğunu kaydetti.

SU ,GIDA ,ENERJİ

Özçelik; dünyada ilerleyen yıllarda en stratejik ürünlerin su, gıda ve enerji olduğunu belirtti ve hükümet olarak bu konulardaki projelerin takipçisi olduğunu dile getirdi.

ÖDÜL TÖRENİ

Programın sonunda ilk 3’e giren çiftçilere ödülleri verilirken proje pazarının açılış kurdelesi kesildi. Burdur’da birinciliği Taşyayla Köyünden Gülsüm Güneş, ikinciliği Kibrit Köyünden Gülhan Aşkın ve üçüncülüğü de Elsazı Köyünden Havva Yılmaz elde etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.