Jandarmadan tarihi eser operasyonu

Asayiş 25.05.2017 - 09:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Jandarmadan tarihi eser operasyonu

Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından merkez Askeriye köyünde yapılan operasyonda; 380 adet bronz sikke, 4 adet gümüş sikke, 1 adet altın sikke ve 2 adet bakır uçlu arama çubuğu ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.    Edinilen bilgiye göre, Burdur'un Askeriye köyünde A.A. ve H.B. isimli şahısların, Afyonkarahisar'dan getirdikleri tarihi eserleri köyde satacaklarını öğrenen jandarma timleri, operasyon düzenledi. Askeriye köyü girişinde A.A. ve H.B. isimli şahısların aracını durduran jandarma kaçakçılık ekibi, araçta arama yaptı. Yapılan aramada bir çanta içinde, 380 adet bronz sikke, 4 adet gümüş sikke, 1 adet altın sikke ve 2 adet bakır uçlu arama çubuğu ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserlere el konulurken, A.A. ve H.B. gözaltına alındı. Altın, gümüş ve bronz sikkeler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, A.A. ve H.B. ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 
Jandarmadan tarihi eser operasyonu

Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından merkez Askeriye köyünde yapılan operasyonda; 380 adet bronz sikke, 4 adet gümüş sikke, 1 adet altın sikke ve 2 adet bakır uçlu arama çubuğu ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. 
 

Edinilen bilgiye göre, Burdur'un Askeriye köyünde A.A. ve H.B. isimli şahısların, Afyonkarahisar'dan getirdikleri tarihi eserleri köyde satacaklarını öğrenen jandarma timleri, operasyon düzenledi. Askeriye köyü girişinde A.A. ve H.B. isimli şahısların aracını durduran jandarma kaçakçılık ekibi, araçta arama yaptı. Yapılan aramada bir çanta içinde, 380 adet bronz sikke, 4 adet gümüş sikke, 1 adet altın sikke ve 2 adet bakır uçlu arama çubuğu ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserlere el konulurken, A.A. ve H.B. gözaltına alındı. Altın, gümüş ve bronz sikkeler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, A.A. ve H.B. ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.