JANDARMA EKİPKERİ İZİNSİZ EKİM YAPANLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Asayiş 09.12.2020 - 13:02, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

JANDARMA EKİPKERİ İZİNSİZ EKİM YAPANLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

JANDARMA EKİPKERİ İZİNSİZ EKİM YAPANLARA GÖZ AÇTIRMIYOR
Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde, İzinsiz/yasadışı ekim yapan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar kararlılıkla yürütülmektedir.   Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Burdur  Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada, Burdur Merkeze bağlı Çendik Köyü'nde izinsiz yasadışı haşhaş ekimi yapıldığı bilgisi alınmıştır. Elde edilen bilgiler doğrultusunda Jandarma ve Toprak Mahsulleri Ofisi ekiplerince müştereken icra edilen çalışma sonucunda, B.G. isimli şahsın tarlasında izinsiz ekimi yapılan (4-5) yapraklı, (5-10) cm boyunda (100.000) yüz bin kök yasadışı haşhaş bitkisi tespit edilmiştir.   Tespit edilen haşhaş bitkisi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile sürülerek imha edilmiş olup, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.  
JANDARMA EKİPKERİ İZİNSİZ EKİM YAPANLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde, İzinsiz/yasadışı ekim yapan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar kararlılıkla yürütülmektedir.
 

Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Burdur  Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada, Burdur Merkeze bağlı Çendik Köyü'nde izinsiz yasadışı haşhaş ekimi yapıldığı bilgisi alınmıştır.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda Jandarma ve Toprak Mahsulleri Ofisi ekiplerince müştereken icra edilen çalışma sonucunda, B.G. isimli şahsın tarlasında izinsiz ekimi yapılan (4-5) yapraklı, (5-10) cm boyunda (100.000) yüz bin kök yasadışı haşhaş bitkisi tespit edilmiştir.
 

Tespit edilen haşhaş bitkisi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile sürülerek imha edilmiş olup, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.