ITB'DEN ANKARA ZİYARETLERİ

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2013 - 16:26, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ITB'DEN ANKARA ZİYARETLERİ

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde milletvekillerini de katılımıyla Isparta Ticaret Borsası, Ankara ziyaretleri devam ediyor.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde milletvekillerini de katılımıyla Isparta Ticaret Borsası, Ankara ziyaretleri devam ediyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Başkan Yardımcıları Metin Çelik, Salih Sarıkaya, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Meclis Başkanı Nuri Selçuk, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Nuri Dirik, Isparta İşadamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı, Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa ile birlikte ilde inşaatı devam eden Kara Havacılık Okulu’nun tamamlanmasının ardından görev alacak askeri ve sivil personel için gerekli altyapının hazırlanmasında Isparta olarak hazır olduklarını anlatmak için Kara Havacılık Okulu’nu ziyaret etti. Kara Havacılık Okulu Komutanı Metin Gürak ve Isparta Kara Havacılık Okulu ile ilgilenen üst düzey komutanlar tarafından karşılanan heyet adına konuşan ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta’nın yaşanabilir iller arasında Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını belirtti. Başdeğirmen, "Isparta olarak biz askeri birlikler ve diğer personeller için gerekli altyapı için işbirliğine her zaman hazırız. Isparta gerçekten yaşanabilir bir şehi. Kara Havacılık Okulu’nda görev alacak personelinize Isparta olarak gerekli tüm misafirperverliği göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.Okul komutanları sözleşmeye göre 2015 yılının Mart ayında bitirilmesi planlanan Kara Havacılık Okulu’nun, 2014 yılının Ekim ayında tamamlanacağını, ilk etapta 300 askeri ve sivil personelin geleceğini bildirdiler. 2015 yılına kadar askeri ve sivil personel sayısının aileleri ile birlikte 3 bine ulaşacağını belirten komutanlar, Isparta’nın beklentilerine cevap verecek bir il olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söylediler.Daha sonra Maliye Bakanlığı’na ziyarette bulunan Isparta heyetini Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur karşıladı. ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Ticaret Borsası Başkanı Adar, elmaya verilen teşvikin ton başına 100 dolara çıkarılması, ihracat destekleri ile gülde uygulanan KDV oranın yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmesiyle ilgili taleplerini ilettiler. Cantimur, Ekonomi Bakanlığı ile görüşmeler yaparak, bu konudaki çalışmaların hızlandırılıp olumlu sonuç çıkması adına gerekeni yapacaklarını ifade etti.Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı’yı da ziyaret eden Isparta heyeti, sektörel teşvikler, genel teşvik, gümrük vergileri ve Isparta’da bulunan maden ocaklarının ihracatının başka illerden yapılması gibi sorunları raporlar halinde aktararak destek istediler. ITSO’nun tanıtım şirketi kurma çalışmaları hakkında Bakan Yazıcı’ya bilgiler veren ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta’da birlik beraberlik içinde ekonominin gelişmesi adına çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde milletvekillerini de katılımıyla Isparta Ticaret Borsası, Ankara ziyaretleri devam ediyor.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde milletvekillerini de katılımıyla Isparta Ticaret Borsası, Ankara ziyaretleri devam ediyor. 
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Başkan Yardımcıları Metin Çelik, Salih Sarıkaya, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Meclis Başkanı Nuri Selçuk, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Nuri Dirik, Isparta İşadamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı, Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa ile birlikte ilde inşaatı devam eden Kara Havacılık Okulu’nun tamamlanmasının ardından görev alacak askeri ve sivil personel için gerekli altyapının hazırlanmasında Isparta olarak hazır olduklarını anlatmak için Kara Havacılık Okulu’nu ziyaret etti. 
Kara Havacılık Okulu Komutanı Metin Gürak ve Isparta Kara Havacılık Okulu ile ilgilenen üst düzey komutanlar tarafından karşılanan heyet adına konuşan ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta’nın yaşanabilir iller arasında Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını belirtti. Başdeğirmen, "Isparta olarak biz askeri birlikler ve diğer personeller için gerekli altyapı için işbirliğine her zaman hazırız. Isparta gerçekten yaşanabilir bir şehi. Kara Havacılık Okulu’nda görev alacak personelinize Isparta olarak gerekli tüm misafirperverliği göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Okul komutanları sözleşmeye göre 2015 yılının Mart ayında bitirilmesi planlanan Kara Havacılık Okulu’nun, 2014 yılının Ekim ayında tamamlanacağını, ilk etapta 300 askeri ve sivil personelin geleceğini bildirdiler. 2015 yılına kadar askeri ve sivil personel sayısının aileleri ile birlikte 3 bine ulaşacağını belirten komutanlar, Isparta’nın beklentilerine cevap verecek bir il olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söylediler.
Daha sonra Maliye Bakanlığı’na ziyarette bulunan Isparta heyetini Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur karşıladı. ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Ticaret Borsası Başkanı Adar, elmaya verilen teşvikin ton başına 100 dolara çıkarılması, ihracat destekleri ile gülde uygulanan KDV oranın yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmesiyle ilgili taleplerini ilettiler. Cantimur, Ekonomi Bakanlığı ile görüşmeler yaparak, bu konudaki çalışmaların hızlandırılıp olumlu sonuç çıkması adına gerekeni yapacaklarını ifade etti.
Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı’yı da ziyaret eden Isparta heyeti, sektörel teşvikler, genel teşvik, gümrük vergileri ve Isparta’da bulunan maden ocaklarının ihracatının başka illerden yapılması gibi sorunları raporlar halinde aktararak destek istediler. ITSO’nun tanıtım şirketi kurma çalışmaları hakkında Bakan Yazıcı’ya bilgiler veren ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta’da birlik beraberlik içinde ekonominin gelişmesi adına çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.