İşte "Türkiye'nin En İyi Sahili"

10.10.2016 - 16:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

İşte "Türkiye'nin En İyi Sahili"

İşte "Türkiye'nin En İyi Sahili"
 Finlandiya’nın en büyük seyahat dergisi Mondo’nun hazırladığı anketin sonuçlarına göre “En iyi sahiller” kategorisinde Alanya ikinci sırada yer alarak Mayorka, Sicilya ve Santorini’yi geride bıraktı.  Finlandiya’nın en büyük seyahat dergisi Mondo, 20 bin değerlendirme sonucunda farklı dallarda 2016’nın en iyi 10’larını seçti. Fin tatilciler ile yapılan anketin sonuçlarına göre Alanya “En iyi sahiller” kategorisinde 4.08 oy ortalamasıyla ikinciliği Endonezya’ya bağlı Bali Adası ile paylaştı. Bu kategoride oldukça güçlü rakipleriyle mücadele veren Alanya, Mayorka (İspanya), Sicilya (İtalya) ve Santorini (Yunanistan) gibi rakiplerini geride bırakırken listede birinci sırayı Phuket (Tayland) aldı. "Yüzde 85’i Alanya’ya geliyor" Güzellik yarışmaları, fuar tanıtımları, dizi film çekimleri, kardeş şehir anlaşmaları ve basın davetleri gibi tanıtım çalışmalarıyla Alanya’nın önemli pazarlarından biri olan Finlandiya’ya büyük önem gösterdiklerini söyleyen Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Deneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, "Finlandiya’dan tatil amaçlı Türkiye’ye giriş yapan Finlerin yaklaşık yüzde 85’i Alanya’yı tercih ediyor. Yaz ve kış dönemlerinde Alanya’ya rağbet gösteren Finlandiyalılar ile turizm alanında güçlü bağlarımız var" dedi. "Finlandiya’da partner ülkeyiz" Fin vatandaşlarının yapılan anket sonuçlarına göre Alanya sahillerine yüksek puan vermelerinin sadece Alanya açısından değil ülke tanıtımı açısından da sevindirici bir haber olduğunu dile getiren Dahaoğlu, "Fin halkına bu değerlendirmelerinden dolayı Alanya ve ülkemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. 19-22 Ocak 2017’de Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılacak olan ve Türkiye’nin de partner ülke seçildiği Matka Turizm Fuarı’nda geniş katılımla Alanya tanıtım çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kaydetti. "Finlandiyalılar takdir etti" Alanya merkezinde bulunan ve turistlerin yoğunlukla tercih ettiği Keykubat ve Kleopatra sahillerinin, plaj büfesi, temizlik, cankurtaran ve güvenlik hizmetlerinin ALTİD tarafından yürütüldüğünün altını çizen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili ise "Aynı zamanda Mavi Bayrak standartlarına erişmiş olan plajlarımızın Finlandiyalı tatilciler tarafından takdir görmesi bizler açısından oldukça sevindirici" dedi.
İşte "Türkiye'nin En İyi Sahili"

 Finlandiya’nın en büyük seyahat dergisi Mondo’nun hazırladığı anketin sonuçlarına göre “En iyi sahiller” kategorisinde Alanya ikinci sırada yer alarak Mayorka, Sicilya ve Santorini’yi geride bıraktı. 
Finlandiya’nın en büyük seyahat dergisi Mondo, 20 bin değerlendirme sonucunda farklı dallarda 2016’nın en iyi 10’larını seçti. Fin tatilciler ile yapılan anketin sonuçlarına göre Alanya “En iyi sahiller” kategorisinde 4.08 oy ortalamasıyla ikinciliği Endonezya’ya bağlı Bali Adası ile paylaştı. Bu kategoride oldukça güçlü rakipleriyle mücadele veren Alanya, Mayorka (İspanya), Sicilya (İtalya) ve Santorini (Yunanistan) gibi rakiplerini geride bırakırken listede birinci sırayı Phuket (Tayland) aldı.

"Yüzde 85’i Alanya’ya geliyor"
Güzellik yarışmaları, fuar tanıtımları, dizi film çekimleri, kardeş şehir anlaşmaları ve basın davetleri gibi tanıtım çalışmalarıyla Alanya’nın önemli pazarlarından biri olan Finlandiya’ya büyük önem gösterdiklerini söyleyen Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Deneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, "Finlandiya’dan tatil amaçlı Türkiye’ye giriş yapan Finlerin yaklaşık yüzde 85’i Alanya’yı tercih ediyor. Yaz ve kış dönemlerinde Alanya’ya rağbet gösteren Finlandiyalılar ile turizm alanında güçlü bağlarımız var" dedi.

"Finlandiya’da partner ülkeyiz"
Fin vatandaşlarının yapılan anket sonuçlarına göre Alanya sahillerine yüksek puan vermelerinin sadece Alanya açısından değil ülke tanıtımı açısından da sevindirici bir haber olduğunu dile getiren Dahaoğlu, "Fin halkına bu değerlendirmelerinden dolayı Alanya ve ülkemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. 19-22 Ocak 2017’de Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılacak olan ve Türkiye’nin de partner ülke seçildiği Matka Turizm Fuarı’nda geniş katılımla Alanya tanıtım çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kaydetti.

"Finlandiyalılar takdir etti"
Alanya merkezinde bulunan ve turistlerin yoğunlukla tercih ettiği Keykubat ve Kleopatra sahillerinin, plaj büfesi, temizlik, cankurtaran ve güvenlik hizmetlerinin ALTİD tarafından yürütüldüğünün altını çizen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili ise "Aynı zamanda Mavi Bayrak standartlarına erişmiş olan plajlarımızın Finlandiyalı tatilciler tarafından takdir görmesi bizler açısından oldukça sevindirici" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.