ISPARTA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Gündem 26.12.2013 - 09:47, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ISPARTA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

İzmir Tersanesi'nde iki gün önce şehit olan Er Alican Bülbül için Isparta Valiliği önünde tören yapıldı.
Törene EDOK Komutanı Orgeneral Sadi Zeki Çolak, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz,  Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Ali Haydar Öner, Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz,Isparta  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kuvvet komutanları, mülki amirler ve vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ‘ün mesaj gönderdiği, Öğle namazına müteakip yapılan törene şehit er Alican Bülbül’ün öz geçmişinin okunmasıyla başlanıldı. Cumhurbaşkanı Gül, mesajında; “Acımız büyük. Aziz şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi. Mesajın okunmasından sonra Albay Mehmet Gölcük, “Hepimiz tertemiz aslan gibi bir evladımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Istiklal Harbi'nde Demiralayları yaratan Isparta halkı bugün de üzerine düşeni yapmaktadır.” ifadelerini kullandı. Isparta İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı tarafından şehitin cenaze namazının kılınmasının ardından cenazesi top arabasına konularak Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.  Yedi kardeşi bulunan Şehit Er Alican Bülbül, İzmir Tershanesi’nde bakım ve onarım çalışmaları sonrası havuzdan denize indirildiği sırada yan yatan 'TCG Değirmendere' römorköründe şehit olmuştu.  Kazada Şe­hit olan 10 as­ke­ri per­so­nel için De­niz Kuv­vet­le­ri­’ne bağ­lı İz­mir Ter­sa­ne Ko­mu­tan­lı­ğı­’n­da da tö­ren dü­zen­lenmişti. 
İzmir Tersanesi'nde iki gün önce şehit olan Er Alican Bülbül için Isparta Valiliği önünde tören yapıldı.

Törene EDOK Komutanı Orgeneral Sadi Zeki Çolak, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz,  Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Ali Haydar Öner, Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz,Isparta  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kuvvet komutanları, mülki amirler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ‘ün mesaj gönderdiği, Öğle namazına müteakip yapılan törene şehit er Alican Bülbül’ün öz geçmişinin okunmasıyla başlanıldı. Cumhurbaşkanı Gül, mesajında; “Acımız büyük. Aziz şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi. Mesajın okunmasından sonra Albay Mehmet Gölcük, “Hepimiz tertemiz aslan gibi bir evladımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Istiklal Harbi'nde Demiralayları yaratan Isparta halkı bugün de üzerine düşeni yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Isparta İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı tarafından şehitin cenaze namazının kılınmasının ardından cenazesi top arabasına konularak Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi. 

Yedi kardeşi bulunan Şehit Er Alican Bülbül, İzmir Tershanesi’nde bakım ve onarım çalışmaları sonrası havuzdan denize indirildiği sırada yan yatan 'TCG Değirmendere' römorköründe şehit olmuştu.  Kazada Şe­hit olan 10 as­ke­ri per­so­nel için De­niz Kuv­vet­le­ri­’ne bağ­lı İz­mir Ter­sa­ne Ko­mu­tan­lı­ğı­’n­da da tö­ren dü­zen­lenmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.