“İslam Anlayışımız Ve Siyasal İslam“ Konferansı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.01.2014 - 09:27, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

“İslam Anlayışımız Ve Siyasal İslam“ Konferansı

AFYONKARAHİSAR’DA "İSLAM ANLAYIŞIMIZ VE SİYASAL İSLAM" KONFERANSI
Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği tarafından ‘İslam Anlayışımız ve Siyasal İslam’ konulu konferans düzenledi. Afyon Lisesi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nadim Macit, İslam'ın siyaset aracı haline gelmesinin yanlış olduğunu kaydetti. İslam'ın siyasete alet edilemeyecek yüce bir din olduğunu belirterek, "Türkiye, siyasallaşmış İslam üzerinden yürütülen sahte evreyi kaldırmadığı müddetçe kendi meselelerini gereği gibi tartışamaz. Siyasetçi siyaset olarak, estetiği estetik olarak, iktisadı iktisat olarak tartışabilmek için önce üretilen sahte dini analiz etmek gerekir. Siyasal İslam çarpıtılmış dindir. Siyasal İslam, modern zaman kavramıdır, din devleti de modern zaman kavramıdır, icattır. Bir şeyin ne olduğunu anlamak için siyaset alanını nasıl tarif edildiğine bakılmasına gerekiyor. Bu da hak ve hukuk ile iktisadın nasıl tarif edildiğini ortaya koyuyor. İslam'a göre sermaye belli kişilerin arasında dönüp dolanıyorsa bu bir zulümdür" dedi.Konferans daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.Konferansa MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, MHP İl Başkanı Aziz Aslan ve çok sayıda kişi katıldı.
AFYONKARAHİSAR’DA "İSLAM ANLAYIŞIMIZ VE SİYASAL İSLAM" KONFERANSI

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği tarafından ‘İslam Anlayışımız ve Siyasal İslam’ konulu konferans düzenledi. 
Afyon Lisesi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nadim Macit, İslam'ın siyaset aracı haline gelmesinin yanlış olduğunu kaydetti. İslam'ın siyasete alet edilemeyecek yüce bir din olduğunu belirterek, "Türkiye, siyasallaşmış İslam üzerinden yürütülen sahte evreyi kaldırmadığı müddetçe kendi meselelerini gereği gibi tartışamaz. Siyasetçi siyaset olarak, estetiği estetik olarak, iktisadı iktisat olarak tartışabilmek için önce üretilen sahte dini analiz etmek gerekir. Siyasal İslam çarpıtılmış dindir. Siyasal İslam, modern zaman kavramıdır, din devleti de modern zaman kavramıdır, icattır. Bir şeyin ne olduğunu anlamak için siyaset alanını nasıl tarif edildiğine bakılmasına gerekiyor. Bu da hak ve hukuk ile iktisadın nasıl tarif edildiğini ortaya koyuyor. İslam'a göre sermaye belli kişilerin arasında dönüp dolanıyorsa bu bir zulümdür" dedi.
Konferans daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.
Konferansa MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, MHP İl Başkanı Aziz Aslan ve çok sayıda kişi katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.