İŞADAMINI İNTİHARDAN POLİS VAZGEÇİRDİ

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.12.2013 - 09:27, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

İŞADAMINI İNTİHARDAN POLİS VAZGEÇİRDİ

ANTALYA’DA BİR İŞADAMI, İNŞAAT MALZEMELERİ İMALATI YAPTIĞI İŞLETMESİNE TAHLİYE KARARI GELİNCE İNTİHARA KALKIŞTI
 Antalya’da bir işadamı, inşaat malzemeleri imalatı yaptığı işletmesine tahliye kararı gelince intihara kalkıştı. Eline tabanca alarak kamyon kasasına çıkan işadamı, polisin yaklaşık bir saat süren ikna çabası sonucu intihar etmekten vazgeçti. Olay, saat 17.00 sırasında Kepez ilçesi Varsak Karşıyaka Mahallesi Ergenekon Caddesi üzerinde inşaat imalatı yapan işletmede meydana geldi. İddiaya göre işadamı Salih Y. (32), Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan 15 bin metrekarelik araziyi 2007 yılında 10 yıllığına kiralayarak, buraya inşaat malzemeleri imalatı yapan bir işletme açtı. Vakıflara aylık 5 bin lira kira bedeli ödeyen Salih Y., işleri kötü gidince son iki yıl kira borçlarını geciktirdi. Toplam borcu 180 bin liraya ulaşan Salih Y.’nin borcunun 80 bin lirasını ağabeyi Senayi Y. (48) ödedi. Öte yandan Salih Y.’nin kiraladığı arazi içine iki işletmeciyi daha kiracı olarak aldığı ileri sürüldü. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, biriken borçlar ve arazinin usulsüz kullanımı gerekçesiyle tahliye işlemi başlattı. Akşam saatlerinde karşısında tahliyeye gelen ekipleri gören işletme sahibi Salih Y., eline tabancasını alarak fındık kabuğu yüklü kamyonun kasasına çıktı. Çevredekiler, Salih Y.’nin kafasına tabancayı dayadığını görünce durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis çevrede güvenlik önlemi alarak, ambulans ve özel harekat ekiplerini çağırdı. Polislerin ikna çabaları yetersiz kalınca devreye Kepez İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Sincanlıoğlu girdi. Sincanlıoğlu, hukuk çerçevesinde yapılması gereken ne varsa yapılacağını belirterek işadamını intihardan vazgeçirdi. İşadamı Salih Y., ifadesi alınmak üzere Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.Kardeşinin yanına gelen Senayi Y., araziyi 2003 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladıklarını, 2007 yılında ise 10 yıllık bir kiralama yaptıklarını söyledi. Kiralarını düzgün bir şekilde ödediklerini kaydeden ağabey Senayi Y., “Burası bomboş bir araziyken bile ben kiramı ödüyordum. Buranın 2017 yılına kadar kullanımı bana ait. 2 yıl önce kardeşim bir iş yaptı, battı. Bende kardeşime kızmama rağmen annemin ricasıyla kardeşimin adına vakıflara 70 bin lira ödeme yaptım. Biz ödeme yaparken buraya tahliye kararı çıkarılmış. 2017 yılına kadar sözleşmemiz olmasına rağmen vakıflar bizi, burayı üçüncü kişilere kiraya vermekten tahliye etti. Savcıları göreve çağırıyorum” dedi.
ANTALYA’DA BİR İŞADAMI, İNŞAAT MALZEMELERİ İMALATI YAPTIĞI İŞLETMESİNE TAHLİYE KARARI GELİNCE İNTİHARA KALKIŞTI

 Antalya’da bir işadamı, inşaat malzemeleri imalatı yaptığı işletmesine tahliye kararı gelince intihara kalkıştı. Eline tabanca alarak kamyon kasasına çıkan işadamı, polisin yaklaşık bir saat süren ikna çabası sonucu intihar etmekten vazgeçti. 
Olay, saat 17.00 sırasında Kepez ilçesi Varsak Karşıyaka Mahallesi Ergenekon Caddesi üzerinde inşaat imalatı yapan işletmede meydana geldi. İddiaya göre işadamı Salih Y. (32), Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan 15 bin metrekarelik araziyi 2007 yılında 10 yıllığına kiralayarak, buraya inşaat malzemeleri imalatı yapan bir işletme açtı. Vakıflara aylık 5 bin lira kira bedeli ödeyen Salih Y., işleri kötü gidince son iki yıl kira borçlarını geciktirdi. Toplam borcu 180 bin liraya ulaşan Salih Y.’nin borcunun 80 bin lirasını ağabeyi Senayi Y. (48) ödedi. Öte yandan Salih Y.’nin kiraladığı arazi içine iki işletmeciyi daha kiracı olarak aldığı ileri sürüldü. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, biriken borçlar ve arazinin usulsüz kullanımı gerekçesiyle tahliye işlemi başlattı. Akşam saatlerinde karşısında tahliyeye gelen ekipleri gören işletme sahibi Salih Y., eline tabancasını alarak fındık kabuğu yüklü kamyonun kasasına çıktı. Çevredekiler, Salih Y.’nin kafasına tabancayı dayadığını görünce durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis çevrede güvenlik önlemi alarak, ambulans ve özel harekat ekiplerini çağırdı. Polislerin ikna çabaları yetersiz kalınca devreye Kepez İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Sincanlıoğlu girdi. Sincanlıoğlu, hukuk çerçevesinde yapılması gereken ne varsa yapılacağını belirterek işadamını intihardan vazgeçirdi. İşadamı Salih Y., ifadesi alınmak üzere Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Kardeşinin yanına gelen Senayi Y., araziyi 2003 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladıklarını, 2007 yılında ise 10 yıllık bir kiralama yaptıklarını söyledi. Kiralarını düzgün bir şekilde ödediklerini kaydeden ağabey Senayi Y., “Burası bomboş bir araziyken bile ben kiramı ödüyordum. Buranın 2017 yılına kadar kullanımı bana ait. 2 yıl önce kardeşim bir iş yaptı, battı. Bende kardeşime kızmama rağmen annemin ricasıyla kardeşimin adına vakıflara 70 bin lira ödeme yaptım. Biz ödeme yaparken buraya tahliye kararı çıkarılmış. 2017 yılına kadar sözleşmemiz olmasına rağmen vakıflar bizi, burayı üçüncü kişilere kiraya vermekten tahliye etti. Savcıları göreve çağırıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.