İŞ ARKADAŞLARINA ÖLDÜREN İKİ ARKADAŞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Asayiş 02.04.2015 - 00:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

İŞ ARKADAŞLARINA ÖLDÜREN İKİ ARKADAŞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

İŞ ARKADAŞLARINA ÖLDÜREN İKİ ARKADAŞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Antalya'nın Alanya ilçesinde tartıştıkları iş arkadaşlarını bıçaklayarak öldüren 2 kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 16 Eylül 2014 tarihinde Alanya'nın Obagöl Mahallesi'nde daha önce aynı iş yerinde çalışan Bahattin Atalar (24) ve Cengiz Odabaşı (33) ile Levent Aydın (44) arasında iddiaya göre alacak- borç anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıkmış, bıçakla yaralanan Aydın ambulansla götürüldüğü Alanya Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.  Olayın ardından tutuklanan Bahattin Atalar ve Cengiz Odabaşı’nın karar duruşması Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Son kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Cengiz Odabaş, savunmasında, “Mütalaayı kabul etmiyorum. Orada bir ölüm olayı vardır ve doğal olarak pişmanım. Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum” dedi. Tutuklu Bahattin Atalar ise, “Mütalaaya tasarlama yönünden katılmıyorum. Bu olayı kesinlikle tasarlayarak gerçekleştirmiş değiliz, olay kavga anında anlık yaşanan bir olaydır, kavga sırasında kendimizi korumasaydık bu olayda ölen biz olurduk. Ben olayı tasarlamış olsaydım, ölenin gerçekten öldüğünden emin olduktan sonra olay yerinden ayrılır ve ismimizi vermesine imkan sağlamazdım. Mahkemenizden hukuka uygun bir karar verilmesini bekliyorum ve adaletinize sığınıyorum” diye savunmasını yaptı.  Savunmaların ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Cengiz Odabaş ve Bahattin Atalar’ın Levent Aydın'ı tasarlayarak öldürme suçu sabit görüldüğünden ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırmasına, iki sanığa verilen ceza miktarı bakımından tedbire çevrilmesine, ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.
İŞ ARKADAŞLARINA ÖLDÜREN İKİ ARKADAŞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Antalya'nın Alanya ilçesinde tartıştıkları iş arkadaşlarını bıçaklayarak öldüren 2 kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
16 Eylül 2014 tarihinde Alanya'nın Obagöl Mahallesi'nde daha önce aynı iş yerinde çalışan Bahattin Atalar (24) ve Cengiz Odabaşı (33) ile Levent Aydın (44) arasında iddiaya göre alacak- borç anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıkmış, bıçakla yaralanan Aydın ambulansla götürüldüğü Alanya Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. 
Olayın ardından tutuklanan Bahattin Atalar ve Cengiz Odabaşı’nın karar duruşması Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Son kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Cengiz Odabaş, savunmasında, “Mütalaayı kabul etmiyorum. Orada bir ölüm olayı vardır ve doğal olarak pişmanım. Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum” dedi.
Tutuklu Bahattin Atalar ise, “Mütalaaya tasarlama yönünden katılmıyorum. Bu olayı kesinlikle tasarlayarak gerçekleştirmiş değiliz, olay kavga anında anlık yaşanan bir olaydır, kavga sırasında kendimizi korumasaydık bu olayda ölen biz olurduk. Ben olayı tasarlamış olsaydım, ölenin gerçekten öldüğünden emin olduktan sonra olay yerinden ayrılır ve ismimizi vermesine imkan sağlamazdım. Mahkemenizden hukuka uygun bir karar verilmesini bekliyorum ve adaletinize sığınıyorum” diye savunmasını yaptı. 
Savunmaların ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Cengiz Odabaş ve Bahattin Atalar’ın Levent Aydın'ı tasarlayarak öldürme suçu sabit görüldüğünden ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırmasına, iki sanığa verilen ceza miktarı bakımından tedbire çevrilmesine, ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.