İRANLI İŞADAMLARI ANTALYA'DA İŞ FIRSATI ARIYOR

Gündem 25.04.2016 - 16:10, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

İRANLI İŞADAMLARI ANTALYA'DA İŞ FIRSATI ARIYOR

İran'da faaliyet gösteren işadamları, Antalya Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, ambargonun kaldırılmasının ardından işbirliği fırsatlarını konuştu. 3M Co Ticari Müdürü Mehdi Nejati, Asia Trading Genel Müdürü Ali Haghighat ile Mohammed Haghighat, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti. ATB Başkan Yardımcısı Halil Bülbül'ün de hazır bulunduğu ziyarette, İran heyeti Antalya'nın ekonomik potansiyeli hakkında bilgi aldı. 3M Co Ticari Müdürü Mehdi Nejati, Asia Trading Genel Müdürü Ali Haghighat, yıllardır uluslararası toplum tarafından uygulanan ambargonun kalkmasıyla özellikle komşu ülkelerle ilişkileri geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Antalya'nın tarım ve turizmde adından söz ettiren bir kent olduğunu belirten Ali Haghighat, ambargonun kalkmasıyla birlikte Antalya ile ticari faaliyetlerini artırmayı hedeflediklerini anlattı. Bu çerçevede üyeleri tarım ve hayvancılıkla uğraşan Antalya Ticaret Borsası'nı ziyaret ettiklerini kaydeden Haghighat, karşılıklı işbirliği ile iki ülke ticaretinin canlanacağını söyledi. Rusya krizinin etkileriyle ilgili bilgi alan Haghighat, ticaretin her ortamda geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. İRAN'LA TİCARİ İLİŞKİLER GELİŞTİRİLMELİ Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ambargonun kalkmasıyla komşu İran'la ticari ilişkilerin daha iyi olacağına inandığını belirterek, "Bizler de Tahran'la ticari ilişkiye girmek istiyoruz. Ticari ilişkileri geliştirmek iki ülke için de yararlı olur. Karşılıklı işbirliğiyle yatırım olanakları yaratılıp, ticaret potansiyeli artırılabilir" dedi. Rusya ile ilişkileri değerlendiren Çandır, "Bu tip krizler dünya ticaretinde olan şeyler. Krizin geçici olduğunu düşünüyoruz ve bir an önce bitmesini bekliyoruz. Rusya krizi, iki ülke ekonomisini de olumsuz etkiliyor. Umuyoruz ki iki ülke halkının daha fazla zarar görmemesi için bu olumsuz hava bir an önce giderilir" diye konuştu. Çandır, İran heyetine ziyareti nedeniyle teşekkür etti.

İran'da faaliyet gösteren işadamları, Antalya Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, ambargonun kaldırılmasının ardından işbirliği fırsatlarını konuştu. 3M Co Ticari Müdürü Mehdi Nejati, Asia Trading Genel Müdürü Ali Haghighat ile Mohammed Haghighat, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti. ATB Başkan Yardımcısı Halil Bülbül'ün de hazır bulunduğu ziyarette, İran heyeti Antalya'nın ekonomik potansiyeli hakkında bilgi aldı.

3M Co Ticari Müdürü Mehdi Nejati, Asia Trading Genel Müdürü Ali Haghighat, yıllardır uluslararası toplum tarafından uygulanan ambargonun kalkmasıyla özellikle komşu ülkelerle ilişkileri geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Antalya'nın tarım ve turizmde adından söz ettiren bir kent olduğunu belirten Ali Haghighat, ambargonun kalkmasıyla birlikte Antalya ile ticari faaliyetlerini artırmayı hedeflediklerini anlattı. Bu çerçevede üyeleri tarım ve hayvancılıkla uğraşan Antalya Ticaret Borsası'nı ziyaret ettiklerini kaydeden Haghighat, karşılıklı işbirliği ile iki ülke ticaretinin canlanacağını söyledi. Rusya krizinin etkileriyle ilgili bilgi alan Haghighat, ticaretin her ortamda geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

İRAN'LA TİCARİ İLİŞKİLER GELİŞTİRİLMELİ

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ambargonun kalkmasıyla komşu İran'la ticari ilişkilerin daha iyi olacağına inandığını belirterek, "Bizler de Tahran'la ticari ilişkiye girmek istiyoruz. Ticari ilişkileri geliştirmek iki ülke için de yararlı olur. Karşılıklı işbirliğiyle yatırım olanakları yaratılıp, ticaret potansiyeli artırılabilir" dedi.

Rusya ile ilişkileri değerlendiren Çandır, "Bu tip krizler dünya ticaretinde olan şeyler. Krizin geçici olduğunu düşünüyoruz ve bir an önce bitmesini bekliyoruz. Rusya krizi, iki ülke ekonomisini de olumsuz etkiliyor. Umuyoruz ki iki ülke halkının daha fazla zarar görmemesi için bu olumsuz hava bir an önce giderilir" diye konuştu. Çandır, İran heyetine ziyareti nedeniyle teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.