İki rektör arasında iş birliği ziyaretleri

Dünya 28.06.2018 - 16:24, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

İki rektör arasında iş birliği ziyaretleri

Novi Pazar Devlet Üniversitesi Rektörü KOSTIC’ten Rektör KORKMAZ’a Ziyaret
Burdur Mehmet Akif Üniversitesi ile Sırbistan’da bulunan Novi Pazar Devlet Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Novi Pazar Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Miladin KOSTIC ile eşi Slavica KOSTIC, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin konuğu oldular. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ tarafından makamında ağırlanan Rektör KOSTIC, dost ve kardeş ülke Türkiye’de ve Burdur’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki üniversite arasındaki işbirliğinin giderek daha somut hale geldiğinin altını çizdi. Burdur’a ve üniversiteye hayran kaldığını ifade eden Rektör KOSTIC, Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu ve eğitime ne kadar önem verdiğini MAKÜ İstiklal Yerleşkesi ile bir kez daha gördüğünü belirtti. Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Rektör Prof. Dr Adem KORKMAZ ise iyi niyetlerle iki üniversite arasında atılan adımların bugün çok daha sağlam temellere dayandırılarak ilişkilerin güçlendirilmesinden memnuniyet duyduğunu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık alanında işbirliğini artırmak amacıyla hazırlanan protokolün imzalanması ile birlikte akademik anlamda da güçlü bir işbirliğinin ortaya konulacağını ifade etti. Resmi görüşmelerin ardından Rektör KORKMAZ, günün anısına konuklara hediye takdim etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Dursun KÖSE, MAKÜ Tarım Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenol GÜZEL ile Dr. Öğr. Üyesi İlhan GÜN ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ da yer aldı. Ziyaret sonrası Rektör KOSTIC, MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde bulunan MAKÜ çiftliği, Teknokent, Spor Tesisleri, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Otel inşaatı, yeni kütüphane binasını ve yerleşkeyi gezerek, Rektör KORKMAZ’dan bilgiler aldı.
Novi Pazar Devlet Üniversitesi Rektörü KOSTIC’ten Rektör KORKMAZ’a Ziyaret

Burdur Mehmet Akif Üniversitesi ile Sırbistan’da bulunan Novi Pazar Devlet Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Novi Pazar Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Miladin KOSTIC ile eşi Slavica KOSTIC, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin konuğu oldular.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ tarafından makamında ağırlanan Rektör KOSTIC, dost ve kardeş ülke Türkiye’de ve Burdur’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki üniversite arasındaki işbirliğinin giderek daha somut hale geldiğinin altını çizdi. Burdur’a ve üniversiteye hayran kaldığını ifade eden Rektör KOSTIC, Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu ve eğitime ne kadar önem verdiğini MAKÜ İstiklal Yerleşkesi ile bir kez daha gördüğünü belirtti.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Rektör Prof. Dr Adem KORKMAZ ise iyi niyetlerle iki üniversite arasında atılan adımların bugün çok daha sağlam temellere dayandırılarak ilişkilerin güçlendirilmesinden memnuniyet duyduğunu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık alanında işbirliğini artırmak amacıyla hazırlanan protokolün imzalanması ile birlikte akademik anlamda da güçlü bir işbirliğinin ortaya konulacağını ifade etti.

Resmi görüşmelerin ardından Rektör KORKMAZ, günün anısına konuklara hediye takdim etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Dursun KÖSE, MAKÜ Tarım Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenol GÜZEL ile Dr. Öğr. Üyesi İlhan GÜN ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ da yer aldı.

Ziyaret sonrası Rektör KOSTIC, MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde bulunan MAKÜ çiftliği, Teknokent, Spor Tesisleri, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Otel inşaatı, yeni kütüphane binasını ve yerleşkeyi gezerek, Rektör KORKMAZ’dan bilgiler aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.