İHRACAT YAPAN FİRMALARA ÖDÜL

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2013 - 16:52, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

İHRACAT YAPAN FİRMALARA ÖDÜL

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN İHRACATIN YILDIZLARI 2012 ÖDÜLLERİ TÖRENİNDE ANTALYA, BURDUR VE ISPARTA'DA İHRACAT YAPAN FİRMALARA ÖDÜL VERİLDİ
Antalya İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen "İhracatın Yıldızları 2012 Ödülleri" töreninde Antalya, Burdur ve Isparta'da ihracat yapan firmalara ödül verildi.  Antalya Rixos Down Town Otel'de gerçekleştirilen ödül törenine Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse katıldı.   2023 YILINDA 500 MİLYAR İHRACAT HEDEFİ Ödül töreninde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye ihracatının 2013 yılının 11 ayı itibariyle, 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 5.5 yükseldiğini ifade etti. Antalya'nın ülke ekonomisinin 4 katına ulaştığını dile getiren Büyükekşi, Antalya'nın ihracat artışının aynı dönemde yüzde 22 olduğuna işaret etti. Büyükekşi, Antalya'nın turizm cenneti bir kent olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bunun yanında mal ihracatında da Türkiye'nin önemli kentlerinden birisi. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bu hedefi gerçekleştirmek için 2014 yılında konulan orta vadeli programda 166.5 milyar dolar hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için önemli çaba içinde olacağız. Bundan sonraki dönemde de bu hedefe ulaşabilmek için kararlı bir şekilde yürümemiz gerekiyor"    "MARKALAŞMAYA ÖNEM VERİYORUZ" Şirketlerin rekabet dünyasında kaybetmemesi için değişim göstermesi gerektiğini dile getiren Türkiye ihracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, markalaşmaya önem verdiklerini şöyle anlattı: "Biz değişmeyi seçiyoruz. Her gün değişiyor gelişiyoruz. Bu değişim gücü de katma değeri yükseltmek için inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya önem veriyoruz. İhtiyacımız olan daha fazla üretmek yerine daha kaliteli ve daha yüksek fiyata satılabilecek mal üretmek. Konteynerleri yükte hafif pahada ağır mallarla doldurmak."  Ödül töreninde konuşan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ise, ihracatçın azim isteyen zor bir iş dalı olduğunu söyledi. Vali Öztürk, Türk ihracatçıların farklı üretimlerle rakipleriyle arasında fark oluşturması gerektiğini kaydetti. 2023 ihracat hedefi doğrultusunda üzerlerine düşen görevi yaptıklarını dile getiren Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı da, "Antalya'nın ihracatı 1.5 milyar doları ulaştı. Antalya ihracatında yaş sebze ve meyve ile madencilik sektörünün lokomotif sektörler durumunda" dedi. Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın da katıldığı törenin sonunda Antalya, Isparta ve Burdur'da, kendi iş kollarında en fazla ihracat yapan 69 firmaya ödülleri verildi.
ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN İHRACATIN YILDIZLARI 2012 ÖDÜLLERİ TÖRENİNDE ANTALYA, BURDUR VE ISPARTA'DA İHRACAT YAPAN FİRMALARA ÖDÜL VERİLDİ
Antalya İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen "İhracatın Yıldızları 2012 Ödülleri" töreninde Antalya, Burdur ve Isparta'da ihracat yapan firmalara ödül verildi. 
Antalya Rixos Down Town Otel'de gerçekleştirilen ödül törenine Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse katıldı.
 
2023 YILINDA 500 MİLYAR İHRACAT HEDEFİ
Ödül töreninde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye ihracatının 2013 yılının 11 ayı itibariyle, 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 5.5 yükseldiğini ifade etti. Antalya'nın ülke ekonomisinin 4 katına ulaştığını dile getiren Büyükekşi, Antalya'nın ihracat artışının aynı dönemde yüzde 22 olduğuna işaret etti. Büyükekşi, Antalya'nın turizm cenneti bir kent olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bunun yanında mal ihracatında da Türkiye'nin önemli kentlerinden birisi. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bu hedefi gerçekleştirmek için 2014 yılında konulan orta vadeli programda 166.5 milyar dolar hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için önemli çaba içinde olacağız. Bundan sonraki dönemde de bu hedefe ulaşabilmek için kararlı bir şekilde yürümemiz gerekiyor" 
 
"MARKALAŞMAYA ÖNEM VERİYORUZ"
Şirketlerin rekabet dünyasında kaybetmemesi için değişim göstermesi gerektiğini dile getiren Türkiye ihracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, markalaşmaya önem verdiklerini şöyle anlattı: "Biz değişmeyi seçiyoruz. Her gün değişiyor gelişiyoruz. Bu değişim gücü de katma değeri yükseltmek için inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya önem veriyoruz. İhtiyacımız olan daha fazla üretmek yerine daha kaliteli ve daha yüksek fiyata satılabilecek mal üretmek. Konteynerleri yükte hafif pahada ağır mallarla doldurmak." 
Ödül töreninde konuşan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ise, ihracatçın azim isteyen zor bir iş dalı olduğunu söyledi. Vali Öztürk, Türk ihracatçıların farklı üretimlerle rakipleriyle arasında fark oluşturması gerektiğini kaydetti.
2023 ihracat hedefi doğrultusunda üzerlerine düşen görevi yaptıklarını dile getiren Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı da, "Antalya'nın ihracatı 1.5 milyar doları ulaştı. Antalya ihracatında yaş sebze ve meyve ile madencilik sektörünün lokomotif sektörler durumunda" dedi.
Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın da katıldığı törenin sonunda Antalya, Isparta ve Burdur'da, kendi iş kollarında en fazla ihracat yapan 69 firmaya ödülleri verildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.