İBRADI YÖREX'TE YÖRESEL ÜRÜNLERİNE SAHİP ÇIKTI

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.10.2014 - 11:52, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

İBRADI YÖREX'TE YÖRESEL ÜRÜNLERİNE SAHİP ÇIKTI

İBRADI YÖREX'TE YÖRESEL ÜRÜNLERİNE SAHİP ÇIKTI
Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde TOBB'un desteğiyle bu yıl 5'incisi EXPO Center'da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nda İbradı rüzgarı esti. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Üstün ile gazeteci Bülent Ülker'in İbradı, Ormana ve Ürünlü'de çektiği 60 konak, düğmeli ev ve bağ evi fotoğraflarının yer aldığı sergi yoğun ilgi toplarken, İbradı Tanıtım Grubu'nun etkinlikleri ilgiyle izlendi."Sizin oraların nesi meşhur" sloganlı YÖREX'e "İbradı'nın mimarisi, mutfağı ve müziği meşhur" sloganıyla katılan İbradı Tanıtım Grubu fuarın son gününde "İbradı Ev Yemekleri" konferansı düzenledi. ODTÜ Öğretim Görevlisi Dr. Begümşen Ergenekon'un verdiği konferansa Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, İbradı Kaymakamı Zerrin Çay, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru'nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.Begümşen Ergenekon, ürünlü mutfak mirası hakkında bilgi verdi. Yöresel değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini vurgulayan Ergenekon, "Türkiye kendi kendine yeten 7’nci sırada bir ülke iken artık buğday ithal eder olduk. Bunun yanında eski adetlerimizi de unutur olduk" dedi. Eski adetler hakkında bilgi veren Dr. Begümşen Ergenekon, "Gelin eve girmeden kapıya bereket getirsin diye tereyağ, bal sürülürdü, geline şeker atılırdı. Bunlar karnımızı değil ruhumuzu doyurmak için yapılan geleneklerdi" diye konuştu.YÖRESEL ÜRÜNLERE TÜKETEREK CAN VEREBİLİRİZKonferansta Anadolu'nun yerel değerlerinin gün yüzüne çıkması ve bu değerlerin Antalya'da buluşturulmasını sağlayan YÖREX'i düzenlediği için ATB Başkanı Ali Çandır'a teşekkür belgesi takdim edildi. Ali Çandır, Yöresel Ürünler Fuarı'na destek olan herkese teşekkür ederken, "Yöresel ürünler 12 bin yıllık Anadolu'nun birikimi. Atalarımızın el emeği göz nuru ürünlerini ve değerlerini gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcu. 80 sonrası küreselleşmenin getirdiği etkiyle bize ait tat ve değerleri unutup başkalarının tatları ve değerlerine müptela olduk. Tekrar medeniyetler beşiği Anadolu'nun ayarlarına dönmek için amansız bir mücadeleye giriştik. Siz YÖREX'te bu etkinliği yaparak yöresel ürünlerinize sahip çıktınız, sizlere teşekkür ediyorum. Yöresel ürünlerimizi tüketerek onlara can verebiliriz" diye konuştu.Konferansın ardından sanatçı Gülay Diri defiyle İbradı türkülerini seslendirdi. İbradı Tanıtım Grubu ayrıca fuarda el yapımı baklava ikramında bulundu.
İBRADI YÖREX'TE YÖRESEL ÜRÜNLERİNE SAHİP ÇIKTI

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde TOBB'un desteğiyle bu yıl 5'incisi EXPO Center'da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nda İbradı rüzgarı esti. 
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Üstün ile gazeteci Bülent Ülker'in İbradı, Ormana ve Ürünlü'de çektiği 60 konak, düğmeli ev ve bağ evi fotoğraflarının yer aldığı sergi yoğun ilgi toplarken, İbradı Tanıtım Grubu'nun etkinlikleri ilgiyle izlendi.
"Sizin oraların nesi meşhur" sloganlı YÖREX'e "İbradı'nın mimarisi, mutfağı ve müziği meşhur" sloganıyla katılan İbradı Tanıtım Grubu fuarın son gününde "İbradı Ev Yemekleri" konferansı düzenledi. ODTÜ Öğretim Görevlisi Dr. Begümşen Ergenekon'un verdiği konferansa Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, İbradı Kaymakamı Zerrin Çay, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru'nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Begümşen Ergenekon, ürünlü mutfak mirası hakkında bilgi verdi. Yöresel değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini vurgulayan Ergenekon, "Türkiye kendi kendine yeten 7’nci sırada bir ülke iken artık buğday ithal eder olduk. Bunun yanında eski adetlerimizi de unutur olduk" dedi. Eski adetler hakkında bilgi veren Dr. Begümşen Ergenekon, "Gelin eve girmeden kapıya bereket getirsin diye tereyağ, bal sürülürdü, geline şeker atılırdı. Bunlar karnımızı değil ruhumuzu doyurmak için yapılan geleneklerdi" diye konuştu.
YÖRESEL ÜRÜNLERE TÜKETEREK CAN VEREBİLİRİZ
Konferansta Anadolu'nun yerel değerlerinin gün yüzüne çıkması ve bu değerlerin Antalya'da buluşturulmasını sağlayan YÖREX'i düzenlediği için ATB Başkanı Ali Çandır'a teşekkür belgesi takdim edildi. Ali Çandır, Yöresel Ürünler Fuarı'na destek olan herkese teşekkür ederken, "Yöresel ürünler 12 bin yıllık Anadolu'nun birikimi. Atalarımızın el emeği göz nuru ürünlerini ve değerlerini gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcu. 80 sonrası küreselleşmenin getirdiği etkiyle bize ait tat ve değerleri unutup başkalarının tatları ve değerlerine müptela olduk. Tekrar medeniyetler beşiği Anadolu'nun ayarlarına dönmek için amansız bir mücadeleye giriştik. Siz YÖREX'te bu etkinliği yaparak yöresel ürünlerinize sahip çıktınız, sizlere teşekkür ediyorum. Yöresel ürünlerimizi tüketerek onlara can verebiliriz" diye konuştu.
Konferansın ardından sanatçı Gülay Diri defiyle İbradı türkülerini seslendirdi. İbradı Tanıtım Grubu ayrıca fuarda el yapımı baklava ikramında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.