HİNDİLER PAZARLARDA BOY GÖSTERMEYE BAŞLADI

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2013 - 16:38, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

HİNDİLER PAZARLARDA BOY GÖSTERMEYE BAŞLADI

AFYONKARAHİSAR’DA HİNDİLER PAZARLARDA BOY GÖSTERMEYE BAŞLADI
Afyonkarahisar’da, yılbaşına sayılı günler kala sofralarının değişmezlerinden olan hindiler pazarlardaki yerini aldı. Kentte Tuz Pazarı caddesinde hindi satışı yapan Tahir Akyol, yılbaşının yaklaşması ile satışlarında küçük de olsa kıpırdanmalar olduğunu söyledi. Geçen yıla göre satışların yine de iyi olduğunu söyleyen Akyol, genelde hindi satışlarının yılbaşına 1 gün kala arttığını kaydetti. Hindi fiyatlarının geçen yılla hemen hemen aynı olduğunu söyleyen Akyol, “10 kilogramlık bir hindinin fiyatı şuanda 100 lira. Geçen yıl da aynıydı. Vatandaş genelde hindi alımlarını fiyatlar düşer diye son güne bırakıyor. Ama biz de öyle fırsatçılık, karaborsacılık yok. İlk gün de, son gün de fiyatlar aynıdır. Bizim sattığımız hindiler kesinlikle hormonlu besinler tüketmiyor. Kendi kümeslerimize buğday gibi doğal gıdalarla besliyoruz. O yüzden de ağırlığı 10 kilogramın üstüne çıkmıyor. Vatandaşları gelip hindileri görmelerini ve almalarını bekliyoruz. Hindi ile birlikte kaz da satıyoruz. Bazı alım gücü düşük olan vatandaşlar yılbaşı gecesi için hindi pahalı gelince kaz alıyorlar. Onun da fiyatı 40-60 TL arasında değişiyor. Şimdiden herkese iyi seneler, mutlu bir yılbaşı gecesi diliyoruz” diye konuştu.
AFYONKARAHİSAR’DA HİNDİLER PAZARLARDA BOY GÖSTERMEYE BAŞLADI

Afyonkarahisar’da, yılbaşına sayılı günler kala sofralarının değişmezlerinden olan hindiler pazarlardaki yerini aldı. 
Kentte Tuz Pazarı caddesinde hindi satışı yapan Tahir Akyol, yılbaşının yaklaşması ile satışlarında küçük de olsa kıpırdanmalar olduğunu söyledi. Geçen yıla göre satışların yine de iyi olduğunu söyleyen Akyol, genelde hindi satışlarının yılbaşına 1 gün kala arttığını kaydetti. Hindi fiyatlarının geçen yılla hemen hemen aynı olduğunu söyleyen Akyol, “10 kilogramlık bir hindinin fiyatı şuanda 100 lira. Geçen yıl da aynıydı. Vatandaş genelde hindi alımlarını fiyatlar düşer diye son güne bırakıyor. Ama biz de öyle fırsatçılık, karaborsacılık yok. İlk gün de, son gün de fiyatlar aynıdır. Bizim sattığımız hindiler kesinlikle hormonlu besinler tüketmiyor. Kendi kümeslerimize buğday gibi doğal gıdalarla besliyoruz. O yüzden de ağırlığı 10 kilogramın üstüne çıkmıyor. Vatandaşları gelip hindileri görmelerini ve almalarını bekliyoruz. Hindi ile birlikte kaz da satıyoruz. Bazı alım gücü düşük olan vatandaşlar yılbaşı gecesi için hindi pahalı gelince kaz alıyorlar. Onun da fiyatı 40-60 TL arasında değişiyor. Şimdiden herkese iyi seneler, mutlu bir yılbaşı gecesi diliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.