HEM SAĞLIKLI HEM DOYURUCU YOĞURTLU TAVUKLU KEREVİZ SALATASI

Yaşam 16.12.2020 - 11:22, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

HEM SAĞLIKLI HEM DOYURUCU YOĞURTLU TAVUKLU KEREVİZ SALATASI

Yoğurtlu kereviz salatası hem doyurucu hem de son derece lezzetli ara soğukların başında geliyor...
Davet sofralarının olmazsa olmazı soğuk mezeler, özellikle yoğurtlu olunca tadından yenmez. Yoğurtlu kereviz salatası hem doyurucu hem de son derece lezzetli ara soğukların başında geliyor. Yapılışı ise oldukça pratik.   Kış güzeli kerevizden enfes bir soğuk meze. İçine tavuk girince de adeta ana yemek gibi doyurucu olması ise daha da güzel olmaktadır.  Sofralarınızda fark yaratmak istiyorsanız mutlaka yoğurtlu tavuklu kereviz salatası tarifini denemelisiniz. İşte detaylar... MALZEMELER 1 adet tavuk göğsü 1 adet orta boy kereviz Yarım su bardağı ceviz içi 1,5 su bardağı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı mayonez 1 diş sarımsak 1 tutam maydanoz 1 çay kaşığı tuz YAPILIŞI İlk olarak bir adet haşlanmış tavuk göğsünü elinizle güzelce didikleyin. Ardından bir adet orta boy kerevizin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Rendelediğiniz kerevizin üzerine 1.5 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez ve 1 çay kaşığı tuz ve rendelenmiş sarımsağı da ekleyerek güzelce karıştırın. Daha sonra önceden hazırladığınız tavuk etini kerevizli karışıma ilave edin. Son olarak ince ince doğranmış 1 tutam maydanoz ve yarım su bardağı ceviz içini de ekleyip, mezenizi servis edebilirsiniz.    
Yoğurtlu kereviz salatası hem doyurucu hem de son derece lezzetli ara soğukların başında geliyor...

Davet sofralarının olmazsa olmazı soğuk mezeler, özellikle yoğurtlu olunca tadından yenmez. Yoğurtlu kereviz salatası hem doyurucu hem de son derece lezzetli ara soğukların başında geliyor. Yapılışı ise oldukça pratik.

 

Kış güzeli kerevizden enfes bir soğuk meze. İçine tavuk girince de adeta ana yemek gibi doyurucu olması ise daha da güzel olmaktadır.  Sofralarınızda fark yaratmak istiyorsanız mutlaka yoğurtlu tavuklu kereviz salatası tarifini denemelisiniz. İşte detaylar...

MALZEMELER

1 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy kereviz
Yarım su bardağı ceviz içi
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

İlk olarak bir adet haşlanmış tavuk göğsünü elinizle güzelce didikleyin.
Ardından bir adet orta boy kerevizin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Rendelediğiniz kerevizin üzerine 1.5 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez ve 1 çay kaşığı tuz ve rendelenmiş sarımsağı da ekleyerek güzelce karıştırın.
Daha sonra önceden hazırladığınız tavuk etini kerevizli karışıma ilave edin.
Son olarak ince ince doğranmış 1 tutam maydanoz ve yarım su bardağı ceviz içini de ekleyip, mezenizi servis edebilirsiniz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.