Halka böceklenmiş un satacaklardı

12.11.2019 - 11:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Halka böceklenmiş un satacaklardı

        Son tüketim tarihleri geçmiş ve böceklenmiş ekmeklik unlar, Çeltikçi ilçesinde elenip çuvallanarak piyasaya sürülmek istendi.         Şüpheli şahıslar, eleme makinasında unları eledikleri esnada Jandarma ekipleri tarafından suç üstü yakalandı.          Burdur Valiliği'nden edinilen bilgiye göre;             "Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmada; Çeltikçi ilçesi Bağsaray Köyünde M.S. isimli şahsın Isparta ilinde fırıncılık yapan A.G. isimli şahıstan almış olduğu son tüketim tarihleri geçmiş ve böceklenmiş ekmeklik unları Çeltikçi ilçesine getirerek elemek suretiyle çuvallayarak piyasaya süreceği bilgisi alınmıştır.                  Alınan bilgi üzerine Jandarma ekipleri tarafından başlatılan operasyonda, M.S., A.G. ve A.B. isimli şahıslar nakliyede kullandıkları araç ile birlikte Bağsaray Köyü dışındaki boş arazide bölgeye kurmuş oldukları un eleme makinesi ile eleme yaparak eledikleri unları yeni çuvallar içerisine koydukları ve bir kısmının ağızlarını diktikleri esnada suçüstü yakalanmışlardır. Bölgede yapılan inceleme ve araştırmada, araç içerisinde ve eleme yapılan alanda (66) çuval içerisinde 3300 kg ekmeklik un, (2) adet sanayi tipi un eleme makinesi, (1) adet çuval dikme makinesi ve (1) adet elektronik baskül ele geçirilmiştir."    Ele geçirilen unlar imha edilmek üzere İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğüne teslim edilmiş, (2) adet sanayi tipi un eleme makinesine, (1) adet çuval dikme makinesine ve (1) adet elektronik basküle el konulmuştur. Olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli ve idari tahkikata başlanmıştır.

 

      Son tüketim tarihleri geçmiş ve böceklenmiş ekmeklik unlar, Çeltikçi ilçesinde elenip çuvallanarak piyasaya sürülmek istendi.

 

      Şüpheli şahıslar, eleme makinasında unları eledikleri esnada Jandarma ekipleri tarafından suç üstü yakalandı. 

 

      Burdur Valiliği'nden edinilen bilgiye göre;

            "Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmada; Çeltikçi ilçesi Bağsaray Köyünde M.S. isimli şahsın Isparta ilinde fırıncılık yapan A.G. isimli şahıstan almış olduğu son tüketim tarihleri geçmiş ve böceklenmiş ekmeklik unları Çeltikçi ilçesine getirerek elemek suretiyle çuvallayarak piyasaya süreceği bilgisi alınmıştır.

 

               Alınan bilgi üzerine Jandarma ekipleri tarafından başlatılan operasyonda, M.S., A.G. ve A.B. isimli şahıslar nakliyede kullandıkları araç ile birlikte Bağsaray Köyü dışındaki boş arazide bölgeye kurmuş oldukları un eleme makinesi ile eleme yaparak eledikleri unları yeni çuvallar içerisine koydukları ve bir kısmının ağızlarını diktikleri esnada suçüstü yakalanmışlardır. Bölgede yapılan inceleme ve araştırmada, araç içerisinde ve eleme yapılan alanda (66) çuval içerisinde 3300 kg ekmeklik un, (2) adet sanayi tipi un eleme makinesi, (1) adet çuval dikme makinesi ve (1) adet elektronik baskül ele geçirilmiştir." 

 

Ele geçirilen unlar imha edilmek üzere İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğüne teslim edilmiş, (2) adet sanayi tipi un eleme makinesine, (1) adet çuval dikme makinesine ve (1) adet elektronik basküle el konulmuştur.

Olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli ve idari tahkikata başlanmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.