H3N2 VÜRİSÜNÜ ŞİMDİYA KADAR RASTLANILMADI

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2014 - 15:17, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

H3N2 VÜRİSÜNÜ ŞİMDİYA KADAR RASTLANILMADI

AFYONKARAHİSAR’DA H3N2 VÜRİSÜNÜ ŞİMDİYA KADAR RASTLANILMADI
Afyonkarahisar’da grip mevsimi başladığından bu yanan yaklaşık 3 bin hastanın grip şikayetiyle Devlet Hastanesine başvurduğu ve başvurular arasından H3N2 isimli virüse rastlanmadığı bildirildi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde görevli Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Bozca, mevsimsel grip hastalıklarında son günlerde önemli artışlar yaşandığını söyleyerek, hastanedeki kulak burun boğaz ve göğüs hastalıkları polikliniklerinde bu konuda fazla olmasa da bir yoğunluk olduğunu söyledi. Gelen grip vakaları arasından domuz gribinden daha tehlikeli olduğu söylenen H3N2 vakasına rastlanmadığını dile getiren Dr. Bozca,“Tabi bu virüsü rastlanılmaması ona karşı önlem alınmayacağı anlamına gelmez. Bilindiği gibi grip metrelerce uzaktan hapşırarak ya da öksürerek bulaşabilen bir hastalık. Bu yüzden kişisel temizliğe ve grip olunduğu zaman hal ve hareketlerimizi dikkat etmeliyiz. Bir defa kesinlikle ellerimizin temiziliğine, yıkanmasına özen göstermeliyiz. Grip olunduğu zaman kesinlikle bir hekime başvurulmalı. Eczanende kesinlikle antibiyotik alınmamalı. Afyonkarahisar’da H3N2 denen virüslerin neden olduğu herhangi bir salgın durumu söz konusu değildir. Bu virüsten dolayı yatırdığımız durumu ağır olan bir hastada yoktur. Mevsimsel grip periyodundayız. Mevsimsel gribe yakalanmış hastalarımız oluyor. Özellikle kalp, böbrek hastalığı astım bronşit, tansiyon gibi şeker gibi hastalığı olan ve yaşı ilerlemiş olan hastalarımızda grip biraz daha doğal olarak ağır seyrediyor. O yüzden onları yatarak izlemeyi tercih ediyoruz” dedi.DOKTORA KESİNLİKLE BAŞVURULMALIGribe yakalananlara tavsiyelerde de bulunmayı ihmal etmeyen Dr. Bozca, şunları söyledi:“Grip olan kişiler kendi kendilerine kesinlikle ilaç kullanmasınlar. Grip kendisini ateş, beraberinde boğaz ağrısı, genel vücut kırgınlığında ve yaygın bir kas eklem ağrısıyla birlikte şiddetli öksürükle kendisini gösterir. Bu tür durumlarda doktora başvurulduktan sonra bol istirahat etsinler sıvıyı çok miktarda alsınlar. Çocuklar birkaç gün okula gitmemeli, işte çalışanların birkaç gün izin alarak evde istirahat etmeliler. Öksürme ve hapşırma gibi eylemlerden sonra da ellerini yıkayarak kağıt peçete kullandıktan sonrada çöpe atmalılar.”
AFYONKARAHİSAR’DA H3N2 VÜRİSÜNÜ ŞİMDİYA KADAR RASTLANILMADI

Afyonkarahisar’da grip mevsimi başladığından bu yanan yaklaşık 3 bin hastanın grip şikayetiyle Devlet Hastanesine başvurduğu ve başvurular arasından H3N2 isimli virüse rastlanmadığı bildirildi. 
Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde görevli Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Bozca, mevsimsel grip hastalıklarında son günlerde önemli artışlar yaşandığını söyleyerek, hastanedeki kulak burun boğaz ve göğüs hastalıkları polikliniklerinde bu konuda fazla olmasa da bir yoğunluk olduğunu söyledi. Gelen grip vakaları arasından domuz gribinden daha tehlikeli olduğu söylenen H3N2 vakasına rastlanmadığını dile getiren Dr. Bozca,
“Tabi bu virüsü rastlanılmaması ona karşı önlem alınmayacağı anlamına gelmez. Bilindiği gibi grip metrelerce uzaktan hapşırarak ya da öksürerek bulaşabilen bir hastalık. Bu yüzden kişisel temizliğe ve grip olunduğu zaman hal ve hareketlerimizi dikkat etmeliyiz. Bir defa kesinlikle ellerimizin temiziliğine, yıkanmasına özen göstermeliyiz. Grip olunduğu zaman kesinlikle bir hekime başvurulmalı. Eczanende kesinlikle antibiyotik alınmamalı. Afyonkarahisar’da H3N2 denen virüslerin neden olduğu herhangi bir salgın durumu söz konusu değildir. Bu virüsten dolayı yatırdığımız durumu ağır olan bir hastada yoktur. Mevsimsel grip periyodundayız. Mevsimsel gribe yakalanmış hastalarımız oluyor. Özellikle kalp, böbrek hastalığı astım bronşit, tansiyon gibi şeker gibi hastalığı olan ve yaşı ilerlemiş olan hastalarımızda grip biraz daha doğal olarak ağır seyrediyor. O yüzden onları yatarak izlemeyi tercih ediyoruz” dedi.
DOKTORA KESİNLİKLE BAŞVURULMALI
Gribe yakalananlara tavsiyelerde de bulunmayı ihmal etmeyen Dr. Bozca, şunları söyledi:
“Grip olan kişiler kendi kendilerine kesinlikle ilaç kullanmasınlar. Grip kendisini ateş, beraberinde boğaz ağrısı, genel vücut kırgınlığında ve yaygın bir kas eklem ağrısıyla birlikte şiddetli öksürükle kendisini gösterir. Bu tür durumlarda doktora başvurulduktan sonra bol istirahat etsinler sıvıyı çok miktarda alsınlar. Çocuklar birkaç gün okula gitmemeli, işte çalışanların birkaç gün izin alarak evde istirahat etmeliler. Öksürme ve hapşırma gibi eylemlerden sonra da ellerini yıkayarak kağıt peçete kullandıktan sonrada çöpe atmalılar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.