GÜL FESTİVALİ BAŞLADI

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.05.2018 - 09:50, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

GÜL FESTİVALİ BAŞLADI

Isparta Gül Fuarı ve Gül Festivali başladı
Dünyada ilk kez Gül Fuarı ile birlikte düzenlenen Isparta Gül Fuarı ve Gül Festivali, kent merkezinde düzenlenen kortej ve çeşitli gösterilerle başladı. Kortejde farklı ülkelerden çok sayıda dans grubunun yaptığı gösteriler beğeni ile izlenirken, festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Eskiden şimdiye kadar yaptıklarımızla bunu kıyaslarsak, bu sefer dehşet bir festival olacak. Bu dehşet kelimesini hep beraber göreceğiz ve hissedeceğiz. Bu festival fuarın çerçevesi, süsü ve eklentisi. Bir gün gelecek 10 Isparta olsa dünyaya yetmeyecek, yine bir gün gelecek Paris’in merkezi Isparta olacak” dedi. Türkiye’nin Gül Bahçesi Isparta’da Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali başladı. Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali’nin açılışı, kent merkezindeki mehteran gösterileri, kortej yürüyüşü ve çelenk sunumu ile başladı. Isparta Belediyesi önünden başlayan festival açılışına Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye önündeki mehteran gösterisi ve roman dans grubu oyunlarıyla başlayan yürüyüş Mimar Sinan Caddesi’nden Kaymakkapı Meydanı’na kadar devam etti. Mehteran ekibi arkasında yürüyen protokol ve vatandaşların yer aldığı yürüyüş grubuna, güzergah boyunca yol kenarındaki vatandaşlar tarafından gül yaprakları serpildi. Isparta Valiliği önündeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından, protokol mensupları tarafından Atatürk Anıtı’na gül desenli çelenk sunuldu. Başkan Günaydın: “Dünyanın ilk gül fuarını Isparta’da gerçekleştiriyoruz” Kaymakkapı Meydanı’nda tören alanında festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Burada Isparta’mızın bayram buluşmasında birlikte olma olayı var. Bu mutlu güne katılan ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” dedi. Isparta’nın kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda en iyi şekilde kalkınması için festival ve fuar düzenlediklerini dile getiren Belediye Başkan Günaydın, “Dünyanın ilk gül fuarını Isparta’da gerçekleştiriyoruz. Bu olayı tek kelime ile ‘Isparta’da toplarsak, ekonomik anlamda kalkınmak için yapıyoruz. Düzenlediğimiz bu fuarımızın sonsuza kadar devam etmesini diliyorum. 1.’si ve miladı olarak yaptığımız bu fuar başlangıcı olan bu fuar, kozmetik, parfümerinin de başlangıcı olacaktır. Bugün yurtdışındaki birçok ülkeden insanlar, buradaki ilk gül fuarını görmek, tanımak ve alışveriş yapmak için geldiler. Böylelikle yeni pazarlar doğuyor, ekonomik alışverişler başlıyor” diye konuştu.
Isparta Gül Fuarı ve Gül Festivali başladı

Dünyada ilk kez Gül Fuarı ile birlikte düzenlenen Isparta Gül Fuarı ve Gül Festivali, kent merkezinde düzenlenen kortej ve çeşitli gösterilerle başladı. Kortejde farklı ülkelerden çok sayıda dans grubunun yaptığı gösteriler beğeni ile izlenirken, festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Eskiden şimdiye kadar yaptıklarımızla bunu kıyaslarsak, bu sefer dehşet bir festival olacak. Bu dehşet kelimesini hep beraber göreceğiz ve hissedeceğiz. Bu festival fuarın çerçevesi, süsü ve eklentisi. Bir gün gelecek 10 Isparta olsa dünyaya yetmeyecek, yine bir gün gelecek Paris’in merkezi Isparta olacak” dedi.

Türkiye’nin Gül Bahçesi Isparta’da Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali başladı. Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali’nin açılışı, kent merkezindeki mehteran gösterileri, kortej yürüyüşü ve çelenk sunumu ile başladı.

Isparta Belediyesi önünden başlayan festival açılışına Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye önündeki mehteran gösterisi ve roman dans grubu oyunlarıyla başlayan yürüyüş Mimar Sinan Caddesi’nden Kaymakkapı Meydanı’na kadar devam etti. Mehteran ekibi arkasında yürüyen protokol ve vatandaşların yer aldığı yürüyüş grubuna, güzergah boyunca yol kenarındaki vatandaşlar tarafından gül yaprakları serpildi.

Isparta Valiliği önündeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından, protokol mensupları tarafından Atatürk Anıtı’na gül desenli çelenk sunuldu.

Başkan Günaydın: “Dünyanın ilk gül fuarını Isparta’da gerçekleştiriyoruz”

Kaymakkapı Meydanı’nda tören alanında festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Burada Isparta’mızın bayram buluşmasında birlikte olma olayı var. Bu mutlu güne katılan ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Isparta’nın kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda en iyi şekilde kalkınması için festival ve fuar düzenlediklerini dile getiren Belediye Başkan Günaydın, “Dünyanın ilk gül fuarını Isparta’da gerçekleştiriyoruz. Bu olayı tek kelime ile ‘Isparta’da toplarsak, ekonomik anlamda kalkınmak için yapıyoruz. Düzenlediğimiz bu fuarımızın sonsuza kadar devam etmesini diliyorum. 1.’si ve miladı olarak yaptığımız bu fuar başlangıcı olan bu fuar, kozmetik, parfümerinin de başlangıcı olacaktır. Bugün yurtdışındaki birçok ülkeden insanlar, buradaki ilk gül fuarını görmek, tanımak ve alışveriş yapmak için geldiler. Böylelikle yeni pazarlar doğuyor, ekonomik alışverişler başlıyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.